Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Sitter och väntar på min kära man så ingen rattfull gör honom illa….

Till flygplatsen i Alicante åkte min man iväg 22.30 för att hämta vänner som kommer med flyget 23.10 från Sverige. Det känns inte bra att han åker "mitt i natten" för man vet inte vem som är nykter vid ratten här nere. Som tur är har det blivit mycket bättre med alla slags kontroller här i Spanien.

I bouleklubben finns en man som ofta kört onykter….eller rent utav full. Vi har vid olika tillfällen försökt ta bilnyckeln av honom eller försökt tala honom tillrätta. Men det är inte lätt att ha med alkholister att göra. I Sverige har han mist körkortet för rattonykterhet ett par gånger. Här nere har han för 6 år sedan kört rakt in i en bil/van och skadat 4 personer. NU efter alla år, tack och lov, har rättvisan hunnit i kapp honom. Vi har verkligen undrat hur han skulle kunna komma ifrån detta utan åtal. Det trodde han nog själv att han skulle göra. Men det kommer att ta ytterligare ca två år innan skadeståndsanspråken är färdiga. I dagsläget är anspråken 11.000 Euro från domstolen.

Nu sitter han i sitt lilla hus och tycker synd om sig själv. Det kan han fortsätta med………det finns inget förbarmande.

Så tänk på det! Var rädd om din medmänniska i alla avseende. Men tänk även på dig själv att DU ska må bra. Då mår alla bra runt omkring dig. Glöm för all det inte att det finns dom som mår dåligt  av naturliga orsaker, och då bör man vara en vän som lyssnar, förstår och tröstar. Världen är sån att man ska ha respekt för varann och ta sin medmänniska tillvara.

Kram på er mina vänner!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.