Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Avundsjuka och missundsamhet. Är det ord som är bekant för någon?

Nej, jag tror inte att de som har dessa defekter inte har en aning om att dom har dom. Kommer så väl ihåg två olika situationer. Vi åkte ner hit till Spanien maj 1995 och efter mycket letande  så fann vi huset och betalade handpenning och åkte till Sverige, vårt paradis i Mosekälla, Tärnaby i juni. Efer att vi landat där kom det någrafrån andra sidan i sin båt. Vi bjöd på en drink och satt och småpratade. Sen kom påståendet eller frågan?……….."vi har hört att ni köpt lägenhet i spanien". Nej sa vi. Vi har köpt ett hus men det är ännu inte byggt. Vi har chansen att ändra på ritningar och få det som vi vill ha det. Samt att vi visade bilder och ritningar på huset. Ändringarna som vi ville blev gjorda så vi blev helt nöjda.

Sen dess har vi inte sett den båten med dessa människor komma nära vår strand!!

Några år senare bestämde vi oss för att bygga om vår stuga. Sonen körde upp mycket av materialet. På andra sidan sjön stannade han med lastbilen och hans f d kvinna körde skotern över sjön och hämtade material. Helt plötsligt ser vi två personer sitta och meta bara en liten bit från stugan. Personer som inte har kommit i närheten av oss på flera år. Vi tyckte att det var märkligt att dom helt plötsligt fanns i vår närhet. Men så åkte min man över med skotern och då upptäckte dom att det var HAN! Alltså inte alls en NY ägare.

Det är inga fantasier för varför har dom inte på snart 11 år suttit utanför vår stuga och pimplat igen?

Eller varför har aldrig båten stannat vid vår strand? Vi kan alltid bjuda på en drink.

Ikväll har vi varit på restaurang med våra danska vänner och lyssnat på musik. En otroligt trevlig kväll.

Önskar alla mina vänner en trevlig vecka.

 

 

 

3 kommentarer

  1. Svenska avundsjukan!

    Ja tyvärr är den största sjukan vi har i det här landet avundsjuka och missunsamhet. Det inte jag kan göra ska ingen annan heller göra!!! Det är så den gemene svensken tänker. Men man kan glädjas med andra som kan det jag inte kan, då skulle det se ut på ett annat sätt. Men man ska aldrig sluta förvåna sig!

  2. Lotty

    Vår boulegubbe med vaksamma ögon som var ett helt otroligt roligt och trivsamt sällskap dog tyvärr i höstas. Vi kommer att sakna honom till sommaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.