Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Sekreterare, bagerska och livsnjutare

Det doftar gott i mitt lilla kök ikväll. Men fy sjutton så avundsjuk jag blir när jag ser alla stora fina kök. Mitt är så litet men det är inte långt till någonting. Allt är inom räckhåll. Brödet bakar jag en gång var 14-dag och det är supergott! Billigt och nyttigt. Saffranssockerkakan är mitt första försök istället för lussekatter som jag inte gillar så värst. Kakan är god och annorlunda för mig.

Nu är jag sekreterare i vår bouleklubb. Inte mycket att göra än så länge. Många av medlemmarna har åkt till Sverige så det är lugnt. Annat blir det när alla är tillbaka efter nyåret. Undrar förresten hur dom har det i Sverige? Här är det i alla fall halkfritt. Än om det bara är ett par grader på natten. Ovanligt att det är så kallt denna årstiden.

Nyårsafton har jag och några vänner planerat en liten fest på boulebanorna mitt på dagen. Grillade kycklingvingar, salsa, glögg och annat tilltugg. Och boulespel med pris till de tre första vinnarna.

Imorgon blir det fest här hemma.Olika kanapeér till förrätt. Västerbottensost med krabba, gravad lax med pepparrotsvisp, leverpastej med smörgåsgurka samt rökt skinka med lite senap. Varmrätt sojafläskytterfilé med ris och härlig sallad. Dessert blir hemlagad vaniljglass med varma hjortron! Jo då. Vi ska verkligen festa och ha det gott.

Så nu är det bara att söka sig till bädden. Och njuta av att livet är skönt!

 

 

En kommentar

  1. Hannele

    Retade upp dig oförskyllt av ett tidigare inlägg. Missförstådde hela situationen. Ber om ursäkt. Du verkat leva ett underbart liv, hoppas fler får det som du, I Tärna är det -20 grader i iväll, lagomt kul. Hoppas det inte blir så långvarigt.
    Du verkar vara en tjej med sunda åsikter och glatt humör, sådana behövs!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.