Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Nu slipper vi att lukta som rökta

makriller när vi går ut på restaurang i Spanien. Totalförbjudet att röka inne efter den 2 januari. Dessutom höjs ett paket cigaretter med 4 kronor till ca 38 kronor. Nästan samma som de billigaste i Sverige. Men sen höjs också el, gas,alkohol, porto, vägavgift och mycket mera. För att få igång den spanska ekonomin som ligger lågt just nu. En minimum lön i Spanien ligger nu på 641,40 euro i månaden. Inte mycket att skryta över.

Ack ja, men inte ska man klaga. Vi har fri sjukvård, fri medicin och egen husläkare bara sju minuters promenad hemifrån. På det viset är vi pensionärer lyckligt lottade. Vi har alldeles ny vårdcentral och ett sprillans nytt sjukhus. Rummen är trevliga och enskilda med en extra bäddsoffa för anhörig. Fast dit vill man ju inte i första taget, helst inte alls.

Illa är det att 2000 ton grönsaker har förstörts av frosten i Valenciaregionen. Söder om oss har det varit mellan minus 2 och minus 7 grader. Vi hade en enda natt här hos oss på Costa Blancakusten 1 plusgrad så vi klarade oss. Men det var på vippen att vi skulle få frostgrader.

En 43 årig kvinna tyckte det var gräsligt kallt i hennes lägenhet här i Torrevieja så hon beslutade sig för att elda lite av sina köksmöbler på köksgolvet. Det blev lite osigt så grannarna slog larm…………..

Under nyårshelgen var det 62 personer i Alicante som behövde vård för alkoholförgiftning. Myten om att det är britter och och skandinavier som dricker så mycket fick ett slag i baken. Detta var bara spanjorer……….som behövde hjälp.

Så var det med det.

Ha det gott alla.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.