Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Var finns samhällets trygghet för en Svensk?

Fick ett inlägg på en av mina bloggar i förrgår. Av en människa som inte har någon social trygghet alls. Bor i sin bil, är sjuk och har det hur jobbigt som helst. Denna person är Svensk!

Hur kan man överleva? Sköta sin mathållning, sin hygien, sova gott utan att frysa. Det är ju snart vinter.

Det är så svårt att förstå att en Svensk inte får den hjälp som många invandrare får. Det finns lägenheter, bidrag till allt då. Sverige ska vara "bror duktig" utåt ……….

Men allt detta finns inte för en Svensk.

Här sitter man på en parkbänk i Umeå stad och blir "antastad" av folk som går omkring och tigger pengar till allt som finns utanför Sverige. Hellre skulle jag ge en slant till mina vänner som är Svenska medborgare som inte har en egen säng en gång. Varför finns inga sådana insamlare på stan´? Det finns så många Svenskar som behöver en egen säng, ett eget krypin. En egen liten härd…som är guld värd.

Nä, jag undrar verkligen hur det ligger till med den Svenska politiken som utförsäkrar, som nekar Svenska medborgare att leva ett värdigt liv.

De får titta in genom fönstren på nyårsafton och se hur varmt och mysigt det är……….hos de som fått……….

Flickan med svavelstickorna………..

 

Uj

 

 

 

3 kommentarer

  1. Gunnar Andersson

    Om du har vänner som saknar en säng och tak över huvudet,varför låter du dom då inte använda ett av dina hem (du har ju två )Vilken rätt har du att skylla svenskars misslyckade liv på invandrare, du som är invandrare själv ? är det ditt fel att Spanien har ännu fler uteliggare och tiggare än vad vi i sverige har ?

  2. Lotty Norberg Stål

    Blev så glad när jag kan förstå att du Gunnar och din fru upplåter ert hem för uteliggare och invandrare. Det är minsann inte alla som vill dela sitt privata hem med okända människor. Ni är fantastiska. Dessutom verkar dom också kunna försörja sig själva för det har du väl ingen lust med att göra? Men nog är du verkligen ett barn av det svenska folket………..avundsjuk och missunsam. Hela din insändare luktar frustation. Läs min senaste blogg! Ta med dina inneboende och gör något annat än bara sitta hemma och må dåligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.