Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Framme i ”obygda……….”

Efter en strapatsrik färd på 470 mil genom 5 länder så anlände vi för en vecka sedan. Förra söndagen 07.00. Från det lugna björkvedsvarma hemmet med snöflir utanför knutarna till ett hett och kvävande hus med solen som värmekälla. Huset nystädat, fönstren putsade och allt så egentligen helt fantastiskt.

Svetten har porlat fram medan väskor och kartonger packats upp. Kartonger med Johnnys senap, svartvinbärsgelé, fonder, tunnbröd, såser, kantareller(både torkade och djupfrysta), mjöl, salt, Husmansbröd, citronfromage, chokladpudding, kläder, hundmat och mycket mera. Det mesta inköpt på Ullared där det bara är trivsamt att vandra omkring och drömma sig bort. Vi har alltid tur att, som planerat, komma i rätt tid för att slippa köer. Några dagar efter löneutbetalningar. Vi bodde i en trevlig stuga och hade lugnt och fint innan vi skulle åka ner till båten som skulle ta oss över till Tyskland.

Så gick färden söderut och vi stannade i Luxemburg på hotell och vilade ut. Sen vidare, men när vi hade 50 mil kvar hit så exploderade ett däck på släpvagnen. På motorvägen mitt i natten…………och så har jag en enormt envis karl som inte heller är laglydig 😉 Han envisades med att själv byta däcket och naturligtvis var det däcket på vänster sida. Jag promenerade långt bort med en triangel där avfarten började som gick förbi oss. Den andra triangeln ställde jag en bit ut på avfarten före bilen och så hade jag en ficklampa. Jösses så långtradarna väjde………för min karls rumpa ute på vägen. Trodde aldrig att vi skulle komma levande därifrån.

Nu finns vi här i obygden……..långt ifrån det jag älskar mest.

Det är i alla fall väldigt givande att få träffa sina vänner igen. Det är kramar, kramar och hjärtat fylls av värme.

Första styrelsemötet har vi avklarat i bouleklubben och jag är klar med protokollet och inbjudan till årsmötet.  Då blir det en fin fest som tjejerna i festkommittén ordnat. Vi är ju 200 medlemmar så det gäller att se till att alla trivs.

Är trots allt glad att vara här men väntar på ett mer avsvalnande väder. I går kväll klockan halv tolv var det ute +24 grader. Inne ett par grader till…….

Ha det så gott alla mina läsare………

 

2 kommentarer

  1. Sven.

    Här hade vi 9,4 + i lördags, idag verkar det gå över 10 +, natt till idag var det 4,5, och den snö som lagt på gardfjället har nästan tinat bort.

  2. Lotty Norberg Stål

    Det ligger en vattuman, som är född på Tärnaby sjukstuga en smällkall januarinatt, varmt om hjärtat att få veta hur det är där uppe runt mitt paradis…….. Kul att du skriver Sven det uppskattar jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.