Jullunch

Jullunch

Ja jag är fortfarande förkyd men det känns bättre i dag, man ska inte känne efter så noga. Som jag sa igår så ska vi ut med jobbet och ära Jullunch vi ska på Kronlund det är så himla mysigt där och maten brukar vara underbar hoppas att det är lika bra i år.
Det var bara tråkigt att inte alla hade möjlighet att fara som det var för några dagar sedan så var det två som inte skulle följa med, vi får hoppas att det håller sig dära.

BARN ! Vilken middag vi hade i går Frida är omöjlig i matsituationer numera hon driver en till vansinne, Alexander började också tjafsa så till slut så sa vi att om dom inte satt ordentligt och åt bra så blir det inge bolibompa och inte bokläsning utan direkt i säng utan mys. Frida åkte i säng 17:30 hon somnade direkt, Alexander kom en 15 min senare och han somnade också på en gång. Efter en sådan kväll kan man lätt få dåligt samvete men jag vet inte hur vi ska få matsituationerna bättre. Frida kan sitta och spotta, lägga sig över bordet, lägga fötterna på bordet, sitta och skrika i tomma intet och sedan skratta. Har du någe tips på hur man sak bete sig i en sådan situation?

Nej nu ska jag börja rusta mig vi hörs / Louise

4 kommentarer

  1. Linda Ö

    Tjingeling tjejen!
    Detta är nog en period i utvecklingen och kommer väl (förhoppningsvis snart…!) att ha passerat – eller…? Känner igen vissa saker i vardagen…

    :O)

  2. Linda igen

    … ignorans är ett tips till en viss gräns. Svårare dock för er som har två kan jag gissa, den ena trissar den andre…

  3. Anna

    Tålamod är en mammas bästa vän……
    att vara sträng är inte alltid det man har önskat sig men jag lovar att om man håller på sin sak som man bestämt sig för så får man mke till baks sen…. vi har nog haft många diskutioner kring matbordet, o det är hemskt att säga men dom där hemska hoten dom funkar men man måste full följa dom o inte vekna när det väl kommer till kritan….. vi hade att ställa ut på bron.. o det funkade! så det är tur man bor där man bor annars skulle folk tro man e tokig.. men det blev bara nån gång sen räckte det där me hot…. ursh.. ja det ä jobbigt men stå på dig, med mke tålamod kommer det en ljusare tid oxå…. i dag när vi åt midda satt vi säkert i 45 min, småpratade o bara åt… barnen blir äldre dom me som tur är….
    kram kram

  4. Johanna

    Har samma problem med Casper. Varje måltid är ett straff, bara skrik och bråk. Fick ett tips av en kompis att lägga upp lite, lite mat på tallriken så det inte känns övermäktigt. Sen kan man ju fylla på en portion till om dom vill ha mera. har inte hunnit testa detta än, men det verkar ha funkat för henne…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.