Läste Mikael ‘Sunkens’ blogg

Jag sitter här och läser Sunkens blogg och blir gaaaallleenn. Varför frågar man sig? Hur ska jag kunna påverka detta ? Har skrivit ett inlägg på sunkens blogg som jag även lägger ut här.

Nu Vindelbor är det upp till kamp för våra barn!!!!!!

(Jag sitter här ute i skogen och blir högröd i hela kroppen när jag läser vissa delar av det du skriver. Jag kommer själv ihåg hur tufft det var att börja på högstadiet och nu ska dom flytta dit 6an också.
Vad vinner man på det barnen sluta vara ute och leka på rasterna när man börjar högstadiet, många tar sin första fylla börjar röka och snusa varför vill VI ATT VÅRA BARN SKA BLI STORA SÅ FORT?
VAD TJÄNAR VI PÅ DET?
nej låt barnen gå 1-6 på ett ställe och sedan börja högstadiet i 7an.

Sedan håller jag med dig i frågan om att INTE flytta Tvärålundsbarnen fast jag bor på andra sidan av kommunen, blir det ej en bra undervisning så då är det ju läge att flytta på barnen men som det nu ser ut hos oss i Hällnäs så ökar barnafödandet. Detta måste man tänka på varför ska jag bo kvar i tex Hällnäs om allt flyttar till Vindeln ? Jag har sagt detta förr till hela kommunstyrelsen och säger det igen Vindeln är en glesbygdskommun med en levande landsbyggd och det är så vi vill ha det !!!!!! )

Tänk er noga för innan ni dödar alla byar i kommunen detta förlorar kommunen på i längden

/ Louise

3 kommentarer

 1. Robert

  Dessa politiker tänker även bygga Åkerivägen från OK genom hela Vindelns samhälle.

  Genom denna dragning så kommer många barn passera tung trafik på väg till skolan några mer än en gång.

  Förslag att dra Åkeritrafiken ut på Botsmarksvägen som redan är en huvudgata är man inte intresserad av. Det kommer från fel politiker.

  Det är nu hög tid att slänga ut dessa politiker som skiter i medborgarna.

  Och där det viktigaste är att stödja sina egna intressen och vänner.

 2. Nyfiken

  Robert,
  Hur skulle du lösa frågan om Karlsgårsvägen/Botsmarksvägen på ett bra sätt?? Botsmarsvägen är ingen huvudled som jag antar att du menar. Långtradare dundrar fram efter Karlsgårdsvägen som är jätte smal och inte har någon gångväg. Bygger man ut vägen innebär det att en massa husägare får vägen genom köket då vägen ligger för nära husen i dag. Dessutom korsar ”Botsmarksvägen” samma vägar idag som den skulle göra om dom drog om vägen. Skillnaden är att vägen blir bredare och att gående och cyklister säkrare tar sej fram till jobb och skola.

 3. Skattebetalare med barn i Hällnäs

  Tack Louise för tipset om att läsa Sunkens blogginlägg om planerna på att flytta alla Vindelns barn till Renforsskolan redan i åk 6. Jag blir vansinnig när jag läser det!! Jag kan bara hålla med dig och övriga som tycker att våra barn ska få vara just barn tills de börjar på högstadiet, d v s i åk7.

  Att fylla på halvtomma skolor i centralorten genom att gradvis tömma byskolorna är undgefär lika långsiktigt tänkt som att kissa ner sig. Det blir varmt och skönt en stund, men sen blir det väldigt obehagligt!

  Men, vad händer med byskolorna om deras elevunderlag minskar p g a att 6:orna flyttas till centralorten för att fylla de halvtomma skolorna där? Hur långt bort ligger sen beslutet att stänga alla byskolor? Och… Vem vill sen bo i och kring de byar vars skola försvinner? Och, märk väl, detta är byar som idag har livskraftiga byskolor med stadigt elevunderlag!

  Jag kan naturligtvis bara tala för vår familj, men närheten till en byskola var ett tungt vägande skäl när vi valde att bosätta oss här. Och… tro inte för ett ögonblick att vi hade övervägt att bosätta oss i centrala Vindeln. För oss och flera andra småbarnsfamiljer med barn i Hällnäs förskola och Hällnäs skola är centrala Vindeln inte ett alternativ. Om kommunen försämrar servicen i byarna och då särskilt den del som rör våra barn är vår familj långt ifrån den enda som starkt överväger att lämna kommunen.

  Närheten till bra förskola och skola är också mycket viktigt för att företagen i byarna ska kunna rekrytera och behålla kompetent arbetskraft. I Hällnäsområdet finns flera livskraftiga företag som satsar framåt även i rådande lågkonjunktur. Jag skulle knappast heller tro att en flytt till centrala Vindeln är aktuell för t ex Handelsträdgården eller Sågen om de inte kan rekrytera den personal de behöver. Om företagen inte kommer att kunna fortsätta utvecklas p g a avsaknad av kompetent arbetskraft så kommer med all sannolikhet istället att satsa och expandera utanför Vindelns kommun.

  Att försämra våra barns skolgång genom att tvinga in 6:orna till Vindeln är dumt. Att på så sätt göra kommunen mindre attraktiv att bo i är korkat. Men att med berott mod försämra företagens möjlighet att verka och växa är komplett vansinnigt! Utan expansiva företag och medborgare som betalar skatt så går det inte att bedriva nån kommunal verksamhet alls… varken i byarna eller, vilket verkar vara viktigast för beslutsfattarna, i centralorten.

  Jag vill hoppas och tror att våra folkvalda förstår logiken i detta resonemang och slutsatsen: Det går inte att bromsa sig ur krisen genom att ta död på byskolorna!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>