Seger i galen match

 Björklöven vinner en helt sinnessjuk och galen match tillslut med med 8-6 efter underläge 4-6 med fem minuter kvar och detta inlägg blir ingen vettig analys.

Löven inleder ju matchen underbart med två monstertunga tacklingar och mål inom ett par sekunder. Då tänkte man, nu jävlar! Märkligt nog får det en helt annan effekt på laget som blir ängsligt, räddhågset och märkligt passivt och stillastående. Asplöven som spelar med mer fart och fläkt vänder och leder efter första med 2-1.

Löven inleder om möjligt den andra ännu bättre och vänder på dryga två minuter där Johan Jarl först bjuder på en märklig skridskodans innan han hittar Jocke Wikström som inte gjorde något misstag. Sen kliver junioren Filip Fousinette fram och gör ett riktigt grovjobb som ledde fram till ledningsmålet signerat Oscar Molin. Även då trodde man åter igen, nu jävlar! Men likt den första perioden faller Löven igenom , inte bara pga dåligt spel utan man hade även en annan motståndare. Säger inte mer. Man släpper i alla fall in två nya mål, men lyckas kvittera i slutet och 4-4 efter två perioder kändes svårbedömt.

I tredje inleder inte Löven på det sättet vi trodde utan Asplöven får göra två mål och när dryga sex minuter återstår säger jag till bänkgrannen: – Tänk om vi kunde få uppleva miraklet i Umeå Arena. Inte anade jag att jag skulle få så rätt. Vilken fantastisk avslutning och vilken fantastisk stämning i hallen. Träffade matchens lirare Jon Palmebjörk efter matchen och han tyckte att det är lätt att spela med en extra spelare och vände blicken mot en då folktom ståplats H. Mötte även Peder Bejegård efter matchen som kom viftandes med en halsduk och ropade: – Kvittering med 10 sekunder kvar i förra matchen och nu det här. Nu blir det kvalserien!

Matchen går verkligen inte till historien som den mest välstrukturerade, men mer valuta för pengarna kan man knappast få. Mötte även en kille ur Green Devils efter matchen och han fick Växjö-vibbar och visst har han rätt i det.

Vi fick ju möjligheten att kliva in i webbstudion i den andra perioden och vi har ingen aning hur vi skötte oss. Man blir liksom lite tunnelseende med en kamera i nyllet. Ni får gärna återge vad vi sa…hahaha.

Försökte förresten twittra under matchen, men det gick liksom inte. När något hände hände allt. Helt sjukt.

Vi är ju faktiskt klara för playoff och det tenderar man faktiskt att glömma en kväll som denna. Ni ser, en galen kväll får en att inte tänka klart. Vinner nu Piteå,vilket dom faktiskt kan göra och vi tar Kiruna så är vi två med extra hemmamatcher på schemat. Det ni…

Matchfakta hittar du här.

Nu laddar vi för en lika härlig söndag då Kiruna som sagt kommer på besök. Nästan första gången jag vill att en lördag ska gå fort..)

Etiketter: , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Support i Syd

  6 min in i 3:e per var jag beredd att slänga igen locket till min laptop, men något sa mig att knyta näven o genomlida skiten! Såhär i efterhand är jag glad att jag lät bli… Det liknade tamejfa* riktig hockey, det finns hopp om livet. Här kan man snacka lagmoral och vilja när den behövs som bäst! Hoppas dom tar med detta till nästa match och till PO. Kul o se er live oxå grabbar..

 2. janne

  Underbart…vågade inte tro på seger. Hoppas laget offrar allt de har i fortsättningen även om detta inte räcker hela vägen. Löven behöver prima backar för att nå långt och då snackar vi tyngdkraft. Tack!

 3. Clabbe

  Ni gjorde det bra i studion – bra med pausunderhållning!! Fortsätt med det!! Grym match – det känns som att vi är inne i en vinnande trend just nu – hoppas att det håller i sig, kopia av säsongen 06/07 men att vi får gå hela vägen denna gång??

 4. Lövenbloggaren

  Svar till janne (2012-02-17 23:05)
  Ja, vilken hysteriskt galen match. Visst är försvarsspelet under all kritik många gånger, men jag tar sex i baken alla dar i veckan när de gör åtta framåt. :D

 5. Lövenbloggaren

  Svar till Support i Syd (2012-02-17 22:12)
  Ja, jag var själv nere i källaren i tredje och hade svårt att hitta trappan upp, men vips var den där framför mig. Detta blir ett minne för livet, hur det än går framöver. :)

 6. Lövenbloggaren

  Svar till Clabbe (2012-02-17 23:15)
  Tack, Clabbe. Ja, efter ikväll så kan det faktiskt gå hela vägen. Vi är grymma hemma, där tar ingen oss. Måste bara få igång målvakterna och slipa lite försvarsspel så blir vi farliga. Nu går tåget och vi är med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>