Seriens tråkigaste lag på besök

IF Björklöven – Kalix Ungdom 19.00 Fredag 25 November i Umeå Arena

Senast jag såg Kalix Ungdom spela hockey var i Tegs möte med Norrbottningarna.

Jag höll på att somna flera gånger om på pressläktaren.

Tar vi en titt på statistiken så ser vi att trots Kalix Ungdoms klart bristfälliga kvallittet i laget så har Björklöven haft en del problem i matcherna.

Föregående möten, Totalt.

Division 1 A 2011/2012
2011-10-23 16:00 Kalix Ungdoms HC – IF Björklöven 1-2
2011-09-25 19:00 IF Björklöven – Kalix Ungdoms HC 3-0
 
Division 1 A 2010/2011
2010-11-24 19:00 Kalix Ungdoms HC – IF Björklöven 2-6
2010-10-24 16:00 IF Björklöven – Kalix Ungdoms HC 6-0
2010-09-26 16:00 Kalix Ungdoms HC – IF Björklöven 1-2

Hemma när Löven vann med 3-0 hade man klara problem att komma förbi den stenmur som Kalix försvar är. Kalix bjuder inte på något tempo alls utan du får skapa allt tempo och all energi själv. Vad dom dock gör är att dom kämpar diciplinerat för att hålla ned siffrorna och någon gång då och då ta en poäng.

Efter förra matchen mot Kalix sa Wirtala:

– Kalix är svårspelade. Får du inte spela pp eller lyckas lirka upp försvaret och göra mål tidigt i matchen är det lätt att man blir frustrerad när målen inte kommer. Det är viktigt att bara fortsätta med tålamod och lita på att de kvalliteter vi har i laget ska ta ut sin rätt ju längre matchen lider.

Räkna alltså inte med några 6-0 som mot Asplöven. Det kan mycket väl bli "bara" 3 eller 4-0 trots att Löven är ett så mycket bättre lag.

* * *

Det som känns spännande inför matchen. Står Evertsson igen eller är Wälitalo tillbaka? Kan man bänka en killa som nollat två lag i rad även om Wälitalo i grunden är bättre?

* * *

Angående den anmälan mot Tylor som inte blev något så är jag förvånad att Asplöven anmälde. Det ser ut som en helt vanlig och regelrätt tackling.

Jag antar att med Tylors tacklingsfrekvens var det bara en tidsfråga inam han skulle skada någon. Nu var det en regelrätt tackling men med Tylors spelstil så kommer det nog en "felträff" förr eller senare. Men även om Tylor skulle åka på en avstängning någon gång så är det värt det. Hans spelstil betyder så mycket för laget.

* * *

En annan stilla fundering. Det är sju matcher kvar av Div 1A. Löven tar inte med sig några poäng och är klara för allettan. Alla matcher är nu betydelselösa. Vad innebär det? Finns motivationen där? Kommer vissa spelare att vila? Elller betyder ingenting är det bara bussiness as usual?

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.