Kritiken mot domarna

Var ska man börja? Jag känner mig helt tom, helt slut, ja you name it. När jag traskade ned till Björklövens omklädningsrum efter matchen möttes jag av William Quist som sa: "Jag har nog aldrig varit så nära en hjärtinfarkt".

Tog även några ord med Tylor Michel.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är chockad, sa han.

Vad tyckte du om ert publikstöd?

– Helt fantastiskt. Det är en skam att det bara är vi som har riktiga fans i den här serien. Hockeyn blir så mycket mer med fansen.

Nej, den här matchen har redan gått till historien som en av modern tids sjukaste, åtminstone när det gäller Björklöven.

Kommunalrådet Lennart Holmlund var inte sen med att såga domarinsatsen i dag. Så här skriver han på sin blogg:

"Tänk om jag betedde mig som dagens domare vilket liv det skulle ha varit inte minst i media."

Jag håller med Holmlund. Känslan var något i stil med följande under den första perioden. I samband med Björklövens 1-0-mål hände något i sarghörnet. Jag uppfattade inte vad och troligtvis gjorde inte domarna det heller. Dock så låg spelaren kvar på isen länge efter målet och självklart ville Asplövenspelarna ha en utvisning på Karl-Johan Lundström som var den som tacklade, eller vad han nu gjorde.

Hur som helst så blev det ingen påföljd av det. I stället kändes det som att domarna gav Asplöven flera domslut i följd därpå. Jens Persson kommer helt ren och görs ned. Om inte straff så åtminstone utvisning var vi nog alla överens om. Domarna friade. Bara sekunderna senare gick Jens Persson ut efter att ha fått en ny smäll, ingen åtgärd. Minuterna senare utvisades K-J Lundström och Russ Moyer, där åtminstone Moyers utvisning (slashing) såg väldigt, väldigt billig ut. Kort sammanfattat så fick jag och vi andra på pressläktaren känslan av att det var för att gottgöra den miss som skett tidigare. 

Så får man inte hålla på. Som domare kan man inte styra en match. Visst att man gör en miss, men bara för det kan man inte hålla på och gottgöra det andra laget flera gånger om.

Jag gillar inte att offentligt kommentera en domarinsats, men i dag kändes det befogat.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Stickan

    Sen kan man fundera på hur man kan tillsätta en domare från Piteå . Piteå som slåss med löven om en playoff plats

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.