Dessa har kontrakt över nästa år

Jag vet att jag ligger aningen efter i bloggandet, men i bland kommer annat i vägen. Hur som helst så har ni en sammanställning här nedan på vilka spelare i Björklöven som har kontrakt över nästa år, plus en liten kommentar från mig kring spelarens säsong i Löven och om en framtida roll i klubben.

Daniel Wälitalo, 23 år, målvakt

– Dominerade i höstas, men kom aldrig riktigt tillbaka efter skadan. Med Daniel Wälitalo och Petter Sandström har Björklöven ett riktigt bra målvaktspar på den här nivån och personligen tror jag att det skulle vara svårt att hitta två andra för samma peng. I mina ögon får Björklöven gärna fortsätta bygga vidare på Wälitalo även om han inte rosade marknaden efter skadan den här säsongen. 

Alexander Eriksson, 22 år, back

– Stortalangen vars utvecklingskurva inte riktigt har fortsatt i den riktning den gjorde för 4-5 år sedan. Alexander är ingen spelare som självmant kommer lyfta Björklöven till allsvenskan, men kan väl vara en av sex backar som matchas frekvent även under nästa säsong.

Karl-Johan Lundström, 24 år, back

– I mina ögon var Karl-Johan (bortsett från Jon Palmebjörk) den klart mest betydelsefulla hemvändaren inför den föregående säsongen. En väldigt duktig defensiv back som håller stabil allsvensk klass. Det var inte för inte som Modo valde K-J av Lövenbackarna när laget backkris i vintras. Det här är en spelare som kan vara bärande i klubben i många år framöver.

Linus Boström, 23 år, forward

– "The Local Hero" växte enormt den här säsongen. Bortsett från en liten svacka under allettan har Boström varit en spelare som man vetat vad man fått av under hela säsongen. Hans styrka, förmåga att hålla puck och hjärta är vad som gör att jag ser honom som en framtida lagkapten. Förhoppningsvis kan han utvecklas ytterligare till nästa år och då kommer han vara en av division I:s absolut nyttigaste forwards.

Johan Jarl, 34 år, center

– Björklövens lagkapten som var lagets bästa målskytt under sista delen av säsongen. Det råder inga tvivel om att han är nyttig för laget. Frågan är dock om han är förstecenter även nästa år?

Nicklas Johansson, 27 år, forward

– Skadades olyckligt mitt under allettan och missade resten av säsongen. Ytterligare en nyttig spelare som vände hem inför den här säsongen. Så länge han blir hel från skada finns alla möjligheter att han matchas i en tredjefemma även nästa år.

Jens Ledin, 23 år, center

– Det finns ett flertal centrar i Björklöven som håller ganska samma klass, vilket medför en tuff konkurrens. En av dessa är Jens Ledin. I direkt konkurrens med en kille som Viktor Ekeståhl-Jonsson blir det väldigt svårt att välja en tredjecenter. Ändå känns det som att Ledin har mer att ge och kommer säkerligen bidra med en hel del även nästa år.

Jon Palmebjörk, 25 år, forward

– Teknikern som anslöt till laget under hösten tog lång tid på sig att hitta sin roll i division I, men så småningom fann han den. Palmebjörk är en spelare av hög allsvensk rang och att han har två år kvar på kontraktet är nog Lövenlägret väldigt väldigt nöjda med. Här har vi en spelare som kan göra det extra och han brinner för att ta upp Löven till finrummet igen. Kommer garanterat vara ännu bättre nästa år om han får vara skadefri.

Joakim Vikström, 25 år, forward

– Underskattar sin snabbhet ibland, men har en helt sjukt förmåga att stå på rätt ställe. Lyckas Jocke Vikström bara förvalta fler lägen så är han given forward på två femmor i ett Löven som tar sig upp i allsvenskan. Det är det som har varit negativt på hans konto, att han missat för mycket. Men skapar man och får så många chanser som honom så kommer det lossna på riktigt även med målskyttet.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Peter

    Skulle vara kul att höra om vad Löven har för tankar kring nyförvärv. Kan det dyka upp fler bra hemvändare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.