Inför Vännäs – Björklöven

vs

Kommentar

Om Teg – Löven är lillebror mot storebror vad ska vi då kalla det här?

Det har sålts 500 förköpsbiljetter till den här matchen och väntas närmare 900 i publik till Vännäs Ishall ikväll. Närmare 200 tillresta Björklöv om jag förstått det rätt.

Galet var ordet!

Vännäs har inlätt säsongen tungt i alla avseenden utom matcherna mot Teg. Två segrar på två matcher, en efter straffar (jag var där) och en efter 60 minuter.

Amerikanen Joe Miller som var en av två transatlantvärvningar har åkt hem då ett bra jobb lockade mer än Division-1 hockey.

Bäst i Vännäs poängmässigt i år har Pontus Johansson varit med ett mål och fyra assist. I Vännäs hittar vi ett antal tidigare Björklöv med Samuel Aho, Oscar Persson, Fredrik Eriksson, Philip Fousinette som alla spelade i Björklövens J20 i fjol.

Det här kommer att bli en fest i Vännäs Ishall men det kan bara sluta på ett sätt och det är med storseger för Björklöven. Det är två olika världar som möter varandra.

För spelarna i Björklöven handlar den här matchen om att fortsätta göra rätt saker, fortsätta att jobba proffesionellt mot att bli bättre men matchen i stort är mer än händelse, en fest och det kommer att stå i fokus ikväll och i morgonadagens tidning.

Senaste möten:

Jag kan inte hitta några som helst möten mellan Björklöven och Vännäs de senaste åren. Jag vet att lagen har möts men det var ett tag sedan och säger egentligen ingenting om dagens matchup.

Jens Öhman inför matchen

– Det ska bli roligt att åka till Vännäs. Det kommer att vara kamp, det är en derbymatch och det är nog många som tycker att det blir speciellt att spela den här matchen. Det är en liten hall så med mycket publik så det kan bli bra tryck.

– Men sedan är det som vanligt. Vi går alltid in för att vinna och gör vi en bra prestation så ska alla lag har svårt att slå oss.

Björklövens lag

Saknas gör endast Karl-Johan Lundström som haft problem med foten och ännu inte är spelklar.

William Quist stod över förra matchen trots indikationer om att han skulle spela. I dag kommer han enligt Jensa troligen göra sina första byten.

Tre viktiga faktorer

* Inställningen – Det här är en mumsbit för Björklöven men de tillresta fansen och alla Vännäsbor på plats förtjänar att Björklöven verkligen kör på.

* Jon Kanon – Palme har inte riktigt fått målskyttet att stämma så här långt och det kommer att behövas längre fram. Varför inte sätta ett par baljor mot Vännäs.

* Nollan – Björklövens defensiv har varit fenomenal på Division-1 nivå så här långt. Ju längre Björklöven klarar av att hålla nollor ju mer demonlikt blir Björklövens försvar och målvakt för motståndarna.

Tips:

8-0 till Björklöven.

Live:

För den som inte kan vara på plats i kväll så är det Emanuel Otterhall som liverrapporterar matchen på sportnu.se. Följ liven här från 18.30.

Vill ni hellre se matchen på web-tv så säsnder Björklöven den här.

* * *

Angående tisdagsintervjun. Den kommer tillbaka, kanske till och med i morgon.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Johan

    Evertsson?? Sist jag kollade spelade han med Teg men du som verkar ha koll på läget kanske vett mer än alla andra! Han står uppställd på deras match till i kväll mot Piteå i alla fall!!

  2. Gustav Pettersson

    Svar till Johan (2012-10-17 13:14)
    Hej Johan! Det är jag som har för mycket att göra. Blev lite förvirrat där. JAg har sett Marcus spela tre matcher med Teg i år och borde ha koll på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.