Kalla hem Marcus

Teg – Björklöven 1-0 e.st. (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Avgörande straff: Zakarias Granlund

Skott: 18 -42 (7-10, 5-11, 3-17, 3-4)

* * *

Först och främst. Härligt med så mycket folk och vilka makalöst snygga dräkter.

Trist bara med resultatet om man hejar på Löven vilket dom flesta som läser bloggen gör.

Retroderby i Umeå i kväll

En av kommentarerna i liverapporterna under förlängningen var just detta jag skrev i rubriken.

"Kalla hem Marcus"

Det går inte att blunda för det hela. Folk får kasta hur mycket skit dom vill på Björklöven men den som ska hyllas denna dag är Marcus Evertsson. hans målvaktsspel i tre mot fem läget i 1.45 minuter i tredje perioden är bland det svettigaste man sett.

Till och emd Jens Öhman erkände det.

 Han gjorde en helt otrolig match, sa Jens.

Men det var inte där matchen förlorades.

– Vi kommer inte ut som vi ska. jag et inte vad som är fel. Laddningen före match var bra men sen ändå så kommer vi ut fel, tar för enkla lägen, får inte press på motståndarna. Det är för dåligt, säger Jens Öhman.

Sedan kom en situation 11.36 in i matchen som helt tog Löven ur rytmen.

Andre Dryler tacklar eller hoppar på Oscar Molin som brakar in i sargen. Russ Moyer är framme och bara skyfflar in Dryler i sargen. Gurgel (annat ord för slagsmål) utbryter. Acke Hellström är där och munhugger med domare Stenlund.

Resultatet. Matchstraff på Dryler och Moyer, Acke 10 minuter för abuse och Oscar Molin ur spel.

– Vi tappar tre spelare där och kommer ur rytm. Det är inget att skylla på men det försvårade, sa Jens Öhman.

Jag hade tänkt mig att intervjua Russ efter matchen, liksom välkomna honom tillbaka till klubben. Kanske göra något på superbackduon Moyer/Hellström som skulle kunna lira i allsvenskan, rent av elitserien.

Snacka om att det blev ett fiasko. Kul att du är tillbaka Russ, synd att publiken fick se dig typ tre byten eller nått.

Angående Acke så var kanske matchens tackling den Zakarias Granlund satte in på Acke bakom Lövens mål. OJVOJ! Det var banne mig Niklas Kronvall klass på den.

Sen i andra perioden hittar inte alls Löven rytmen. Teg seplade enkellt och höll Löven borta från de farliga lägena.

– Vi har pratat så mycket om att ta avslut och gå på retur men det blev lite väl enkelt idag. Vi bara dumpar utan att försaret behöver jobba och följer inte riktigt upp som vi ska. då blir det inga mål.

I tredje perioden kom dock Löven ut och verkligen gjorde ett försök att vinna matchen.

– Där skapar vi lägen och normalt sätt ska vi avgöra. Visst dom har en målvakt som står på huvudet men i fem mot tre och med en straff i förlängningen ska vi vinna den här matchen men det gör vi inte. Självklart är det en stor besvikelse att vi förlorar.

– Vi måste försöka lära oss något av det hela och om jag ska ta till mig något är det att vi måste komma ut bättre och inte sätta oss i den här situationen, säger Jensa.

* * *

Vi hade extra tidigt deadline klockan 22.25 ikväll så efter förlängningen började jag bli stressad. Sen var det in med ismaskin, ut med ismaskin, in med ismaskinen igen, det var tydligen inte tillräckligt bra spolat och så ut med ismaskinen.

Sedan när målburarna skulle sättas fast då drattade killen som skulle göra det på isen och det tog en djävla tid. Straffar, förlängning på straffarna….Klockan gick och deadlinen skrek mig i ansiktet.

Efter avslutad intervju med Marcus Evertsson sprang jag över till Lövens omklädningsrum.

– Snälla Jens jag har tidig deadline, tre minuter.

Precis då stängdes dörren.

Efter sju minuters väntan ger jag upp, går till min dator. Då hög jag mitt namn ropandes och ut kommer Jens från spelargången (det var Kassman som ropade).

Snabb intervju med Öhman och sedan adrenalin och ett sabla knappande.

12 minuter senare var en text klar.

Hoppas texten blev läslig. Jag vågar inte läsa den.

Nu fick ni inblick i en journalists liv en fredag på hockey med tidig deadline.

* * *

Vad betyder då den här förlusten?

Egentligen inte så mycket. Det kommer ett poängtapp förr eller senare. Alla som spelar mot Löven är heltaggade. Det är som en vm-final för dom utan något att förlora. Det får bara inte bli en vanan som förra våren när Sollefteå, Kovland östersund m.fl blev övermäktiga.

Slå tillbaka Boden rejält på söndag så är Löven inne på vinnarspåret igen.

Mer oroande är dock William Quists skada. Efter matchen mot Vännäs pratade William om att han inte haft en bättre känsla i foten sedan i fjol våras. Ändå är han borta i dag. inte bra om du frågar mig.

Alla skadorna gör att Björklöven tvingas rotera oerhört i femmorna. Olof Mårs kom bort betänkligt med Ekeståhl-Jonsson och Persson-Riis.

Bäst idag var igen Jens Persson tillsammans med en pigg Linus Boström och Marcus Lundberg.

* * *

Nya tag på söndag.

Tack och god natt.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Johan

    Molin måste lära sig se upp, inte första gången han åker på en rejäl smäll. Tycker Drylers tackling är ganska ok, möjligvis tar den lite i ryggen. Snacket om Moyer och Acke i Allsvenskan eller ES får du nog lägga ner. Dom spelar i Ettan av en anledning! Acke har nog missförstått det här med hårt spel. Det innebär ju inte per automatik en massa minuter i utvisningsbåset, där vinns inga matcher. Acke fick inget kontrakt vare sig i ES, KHL eller Allsvenskan, dags att vakna upp, kanske…

  2. John

    Russ matchstraff var helt sjukt. Inte ens nära och att du påstår att det var helt rätt, ja, det får mig att ifrågasätta dina hockeykunskaper. Fanns inte en enda som förstod vad som hände. Att Acke åker ut, ja det är väl Stenlunds fortsättning på föregående match då han också jagade honom, han gillar att ha personliga agg.
    W.Q är borta pga en smäll på knäet, inte pga foten.

    Och sen kan du ju fråga Jens om vart det raka spelet de skulle ha har försvunnit?

  3. Gustav Pettersson

    Svar till John (2012-10-26 23:50)
    Jaha du John. Jag ingen hockeyexpert. Bara en vanlig sportnörd som gillar hockey. Men även John Sletvoll tyckte att det var rätt.

    Från där jag sitter så ser det ut som att Russ sätter händerna rakt på Drylers axlar, knuffar honom rakt in i sargen med bakhuvudet före, men jag kan ha sett fel.

    Sedan angående Acke så om han nu vet att det är Stenlund som dömer. Gå inte dit och snacka. Han vet ju var det leder.

    W.Q är en glaslirare och det oroar mig.

    Jag frågade Jens det och han var trevande på svaret.
    – Vi spelar rakt men följer inte upp på mål i dag och då har det ingen funktion, sa han.

  4. Gustav Pettersson

    Svar till Johan (2012-10-26 23:45)
    Acke har spelat i ES och KHL. Nog håller han för högre serier än ettan i en checking line så det snacket lägger jag inte ned.

    Men visst Ackes tid i Löven inte varit någon succé direkt. Han har dragit på sig allt för många onödiga utvisningar. Oavsett om Stenlund dömt eller inte.

    Moyer var ettans bästa offensiva back i fjol, han håller definitivt för AS, så det lägger jag inte heller ned.
    Kapa inte honom efter elva minuter, det känns lågt.

  5. vi behöver

    Du behöver inte puplicera detta

    MEN vi behöver ett lag i Umeå i en högre serie.
    det är bra att det finns en gemensam plan tillsammans med TEG.det som orar mig är hur våra lag spelar. mycket focus på försvaret dumpa jaga pucken.såg saik mot rögle där ena laget vill ha mycket puck.teg har blivit mer dumpa än tidigare och jag tycker att detta spel genomsyrar halla Umeå lag.Löven måste ha en starkare plan värva puckskickliga spelare blandtat med duktiga box och pucksickliga spelare.
    varför tror man att det ska komma en frälsare från trasatlanten
    ta Ahrling som jag sett i flera gånger en back som jag tycker borde vara med i lövens framtid.plocka hem spelare unga från allsvenskan det finns mågra med anknytning från området(spelar det någon roll om dom varit i saik svar nej.dessutom plocka över Granlund från teg duktig skriskoåkare bra spelsinne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.