Så vill Löven anfalla

 vs

Kalix Ungdom – Björklöven

19.00, Fururinken, Kalix

Vi kör en liten annorlunda "pregame" i dag.

Löven åker alltså i väg på bortaturne och först väntar Kalix ikväll innan Kiruna ska bemästras på onsdag.

Kalix är seriens kanske tråkigaste lag som speciellt mot Löven backar ned, ligger oerhört djupt med sina forwards och spelar med absolut riskminimering.

Man kan säga att dom gör det bästa av sitt material, men man kan också säga att dom inte gör något för sin utveckling.

Skadeläget är detta:

Oskar Molin är tillbaka efter sin smäll han fick mot Teg.

Nicke Johansson, Micke Persson-Riis och Wille Quist är fortfarande skadade och ingen av dom lär komma tillbaka den närmaste veckan.

* * *

Jag tänkte prata om anfallsspel i dag.

Björklöven släpper in 1.0 mål per match och det kan ingen klaga på.

Att jämföra med kombatanten Sundsvalls 1,625.

Jens Öhman har pratat om försvarsspelet så många gånger, om att göra rätt saker osv… Därför när vi hördes i går inför matchen mot Kalix tog jag upp ämnet som alla vill höra om. Vad vill ni göra i anfall, vilka linjer finns, hur ska ni göra mål?

Björklöven har gjort 52 mål på 11 matcher men har i flera matcher haft stora problem att få hål på spelmässigt underlägsna lag. Dessutom har dom i vissa matcher haft svårt att skapa lägen.

Hur vill ni anfalla?

– Först och främst vill vi ha ett anfallsspel som inte bara fungerar i den här serien. Det ska vara framgångsrikt i allettan, playoff och kvalserie. Vi bygger för framtiden men vill samtidigt hela tiden vinna matcher.

– Vi skulle kunna spela svårare och hitta en typ av kombinationer som kan fungera mot sämre lag men det är att skapa dåliga vanor. Nu spelar vi enkelt i egenzon utan att bjuda på något och sedan vill vi ha högt tempo, mycket skridskoåkning och komma till avslut.

– När vi kommer till avslut ska det finnas täck eller ska avsluten vara så att de går i mål hur som helst så att målvakten inte kan blockera. Kan målvakten blockera skotten oh det blir tekning tappar vi vår styrka.

-Vi har fyra starka femmor och vill gärna ha långa anfall där motståndarna tvingas vara i defensiv zon länge. Då får dom att arbeta och blir trötta. Då kommer misstag som vi ska ta vara på.

Hur ska ni få till den spelbilden?

– Det handlar om att ta returer, ta vara på andra och tredje puckar. Kan vi göra det och samtidigt ha bra puckrörelse när vi fått tag på andra och tredjepuckar då tröttar vi ut motståndarna och hittar lägen.

Hur ska målen komma?

– Antingen genom att vi slår in returer, genom att trötta moståndare gör misstag som vi tar vara på eller genom att dom tvingas ta utvisningar. Vi ska vara starka i "special teams".

Dom snygga målen då?

– Visst är det kul om vi gör snygga mål. Speciellt på hemmaplan. Där känner man en press att leverera. kanske är det därför det knutit sig lite men i grunden skiter vi om vi vinner med 14-0 eller 3-1. Det viktiga är att vi hittar vårt sätt att spela anfall och tror på det. Gör vi det då kan vi slå lag hela säsongen.

Hur tänker ni anfallsmässigt just mot Kalix?

– Det handlar mycket om att komma igång från start direkt. Vi vill skapa långa anfall direkt där målvakten är täckt och Kalix får jobba. Då får dom en jobbig matchbild. Naturligtvis får vi gärna få hål på dom tidigt men vi ska inte drabbas av panik om det inte blir så.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.