Vinnare onsdagsfrågan del 4

Jag skulle vilja klassa denna onsdagsfråga som ett fiasko tyvärr.

Endast fem svar inkom och två av dom var helt korrekta.

Frågorna var:

Vilken säsong hade Björklöven sitt högsta publiksnitt hittills och vad var snittet?

Svaret är: Bästa snittet för Löven är från säsongen 79/80 då snittet var 4429/match

Vilket är det faktiska publikrekordet i Umeå Aren/Isladan och mot vem sattes det?

Säsongen 1966/67 möttes IFK Umeå och Mora IK i Isladan och den matchen sågs av 6675 åskådare som är gällande publikrekord för Ladan.

Både Patrik W Blombäck och Jonas Eliasson har svarat samma sak.

Lotten gjorde att Patrik W Blombäck tog hem sin andra raka onsdagsfråga.

Grattis Patrik, igen!

* * *

Det intressanta här är dock att Björklöven mötte Skellefteå AIK säsongen 1971-72.

Min far var där, enligt egen utsago redan 15.05, trots att matchen startade 17.00 och 15.05 var det redan fullt i hallen.

Enligt honom var det 7157 åskådare i hallen då och det ska vara det faktiska publikrekordet. Jag tog mig ned till VKs arkiv och började kolla. Dock var det ett virrvarr att leta i tidningar från 70-talet. Allt är i svartvitt utan struktur. Efter att två månaders tidningar tagit 30 minuter la jag ned fösöken.

Är det någon som vet något om detta?

Sen har vi min gode vän Mickey Nygård. Han hävdar att Björklöven – Skellefteå från 2005 då hallen var full och sedan logerna överfulla ska kunna vara rekord. Enligt den oficiella publiksiffran var det 5973 på den matchen. Enligt Nygård över 7000.

2003-02-19 spelade Björklöven mot Skellefteå. Det är det officiella publikrekordet för Björklöven som lag då 6000 personer såg matchen officiellt.

* * *

På tal om annat. En kollega såg precis Jens Öhmans tweet från när Löven mötte Piteå borta den 23:e Oktober. Humor på hög nivå.

Skönt att lira i en hall med snabb is!

Onsdagsfrågan may be back another onsdag.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. janne

    Tycker det är enormt roligt att publiken stöttar Löven trots denna träskserie. Detta stöd måste ge resultat känns det som. Själv minns jag många matcher där speakern alltid skrek ”nu får ni gå in mot miiiittteeeen!!!”. Å närmare sardinburkskänsla än dessa matcher finns knappast.

    Detta med snabb is är stor humor, som kan behövas nu när vi gröngula är ute på äckligt hal is. Måtte vi nå kvalserien, skulle kännas rättvist om det finns nån rättvisa värd namnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.