Wallmark till Karlskrona

Björklövenprodukten Lukas Wallmark är en av de största talangerna som kommit fram i Umeå på ett tag. Nu lämnar 17-åringen Skelelfteå där han debuterat i Elitserien i år för Karlskrona och Allsvenskan. Dock bara på ett lån.

– Det ska bli grymt kul att spela seniorhockey och det är något som jag längtat efter hela säsongen. Jag har fått några chanser i AIK, men jag känner att jag vill spela ännu mer. Och i Karlskrona kan det kanske bli en del speltid, säger Wallmark till VK & Folkbladet-sporten.

Till att börja med handlar de om ett lån över sju, åtta matcher, men om Wallmark trivs kanske det blir hela säsongen.

Wallmark har spelat två elitseriematcher för Skellefteå AIK i höst. I övrigt har det handlat om J20 där Wallmark gjort 16 poäng på 14 matcher (5+11).

I Karlskrona blir Lucas lagkamrat med sin storebror Marcus som gjort 18 matcher för Karlskrona i år vilket resulterat i tre pioäng (1+2).

– Ja, det blir lite släktträff där nere. Det blir kul att träffa honom, det blir inte så ofta, och så är det tryggt att ha honom där.

För mig känns det ite konstigt. En sån egenpoducerad talang som Wallmark borde spela i Löven. Problemet är bara att när en spelare väl gått till Skellefteå AIKs organisation brukar dom aldrig komma tillbaka.

Så även om Löven skulle gå upp. Någon Lukas Wallmark lär vi nog inte se i laget.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.