Sondell – ”Ett långskott”

Ringde upp Björklövens sportchef Jimmy Blixt för att höra lite hur läget var när det allsvenska firandet lagt sig lite.

– Det är helt fantastiskt, men det går inte att vara kvar i den bubblan. Man är så illa tvungen att bara smälta och jobba vidare, det är bara så. Nästa säsong har börjat för länge sedan.
 
Vad händer just i detta nu?
– Jag ska ha ett möte med klubbledningen i morgon måndag. Innan dess kan jag inte säga så mycket. 
 
Det är stora skillnader på division I och allsvenskan. Rent sportsligt, vad anser du är de största skillnaderna?
– Alltså det finns flera duktiga spelare i division I, men i den serien kan man göra misstag som knappt märks, misstag som man blir straffade för i allsvenskan. I division I är det okej att göra två bra matcher för att sedan varva med en dålig, det funkar inte i allsvenskan.
 
Ni har tre spelare på kontrakt, Jon Palmebjörk, William Quist och Olof Mårs. Det är en situation du är nöjd med om jag förstått allt rätt?
– Ja, när man går upp så här vill man ha möjligheter. Några spelare kommer att måsta lämna då vi kommer måsta spetsa, men det är klart att många också kommer vara kvar om de själva vill.
 
Vilka kommer du fokusera på att förlänga med först?
– Som vanligt säger jag inget förrän det är klart.
 
Det pratas om fler hemvändare till Björklöven. Mats Lavander och Patrik Nevalainen har nämnts som potentiella sådana. En annan spelare som skulle vara ett riktigt drömförvärv är Daniel Sondell som inte blir kvar i Rögle. 
 
– Det är ett riktigt långskott. Han kommer ha flera erbjudanden från elitserien och Europa. Men vill han hem så måste vi såklart hitta en lösning för det. Jag pratar med honom, men det är mer vänskapligt, hör hur han mår och så.
 
Sett till den här säsongens trupp, var behövs förstärkningarna?
– På samtliga positioner.
 
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.