Öhman: ”Vill inte riskera nästa veckas match”

I dagens tidning kan ni läsa om det mesta från gårdagens upptaktsträff inför Hockeyallsvenskan. Jag passade på att ringa upp Jens Öhman nu under onsdagsmorgonen.

– Det var trevligt, även om jag hellre hade varit på is än på pressträffen. Det är ju hockeyn som man gillar och håller på med, men träffar likt den här är ju grejer som tillkommer i arbetet. Som vanligt var det mycket klyschor hit och dit och oavsett var lag har tippats blir det tändvätska för laget.

Du passade inte på att hetsa någon motståndare nu inför serien?

– Det är lite för rutinerat folk på träffarna för att man ska kunna göra det. Det finns ingen som blir direkt hetsad. Alla har varit med för mycket för det. Dock var det ju bara trevligt att träffas lite grann under off season. Man känner ju ganska många så det är alltid kul att träffas. Det blir ju annat när man träffas under matcher och tävlar mot varandra.

Genrep mot Timrå i morgon. Kommentar inför det?

– Ja, det blir inga skillnader mot något tidigare. Vi vill hela tiden se att vi blir bättre och stabilare i vårt spel och det är ju därför vi spelar de här försäsongsmatcherna. Vi har detaljer i spelet som vi jobbar med hela tiden, och vissa dagar fungerade det bra, vissa dagar mindre bra. Man vill naturligtvis att allt ska sätta sig så alla vet man ska göra i våra bestämda bitar. Sedan handlar givetvis en del av spelet om kreativitet och att spelarna ska ut på isen och göra saker de är bra på. Allt är inte låst och uppstyrt.

– Det här är ju en process som pågår över hela säsongen, att utveckla de här bitarna. Sällan är det lag som är färdiga när serien startar. Inget lag är färdigt i september med sitt lagbygge.

Sista matchen innan det börjar spelas om poäng. Måste kännas inspirerande att det drar igång nu snart?

– Ja, man märkte igår på träffen och har märkt på träningar att alla killar går och väntar på att det ska dra i gång nu efter en och en halv månad på is och tre månader i gymmet. Man brukar vara rätt sugen då.

Skadeläget? Lavander borta såklart, men i övrigt?

– Vi får se i eftermiddag. Vi kommer inte chansspela någon spelare, det är bara dumdristigt. Men jag ser egentligen inga problem. Det är Lavander som borta, sen ser jag inga större problem med någon annan. Chansspelar man någon nu kan det bli ytterligare någon vecka innan man är tillbaka och jag vill inte riskera nästa veckas match.

Senast mot Vasa stod Jon Palmebjörk, Stefan Öhman, Olof Mårs, Nicklas Johansson över på grund av småskavanker.

– Som sagt så får vi se i eftermiddag. De var på is igår och kände sig för, men bör vara i full träning med full kontakt innan de går in i match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.