Timrå – det omöjliga laget att tippa

Bloggen kvar i Stockholm, men på torra land. Hemma i morgon igen.

Vi tar och börjar ladda upp inför Timrå i morgon.

Ni kan ju börja med att läsa Björklöven.coms Johan Tinnerts utmärkta intervjuer med John Lind inför matchen här och med Jimmy Blixt här.

Sen när ni gjort det kan ni fortsätta med dessa citat från Timrås tränare Rolf Nilsson:

– Björklöven är ett av dom mest rutinerade lagen i serien trots att dom är nykomlingar sett till vilka spelare dom har.

– I matchen där uppe senast var vi direkt chanslösa. Dom har ett bra powerplay och en riktigt bra målvakt. Det krävs att vi lyckas spela vårat spel och en riktigt bra boxplay.

– Vi kommer att ändra om i två linor.

Timrå kommer från två raka förluster mot Södertälje och Karlskoga, men inledde före det med tre raka segrar.

Timrå är för mig det mest svårtippade laget i hela serien. Dom kan sluta allt från trea till 13:e lag (Almtuna har bokat 14:e platsen).

Det troliga är att dom precis som Löven kommer att böka någonstans nära eller en bit över kvalstrecket. Därför är det här en sexpoängsmatch.

Det som gör Timrå så oerhört svårtippade är ett par faktorer:

– Timrå kommer från elitserien och har trots alla ekonomiska bekymmer fått behålla elva av spelarna som således har elitserierutin.

– Trots det finns egentligen ingen spelare som solklart sticker ut och är den som ska leda laget. Visst Per Hallin, Jeremy Boyce och Robin Person är rutinerade herrar, men inga allsvenska stjärnor riktigt.

– Bland nyförvärven förde Sundsvalls tidnings krönikör när vi sågs på upptaktsträffen fram Andre Hult som det främsta. Hult som har hattat runt i Sydeuropa, Ryssland och Slovakien har gjort två poäng på fem matcher.

– Mer uppseendeväckande är att han med sina två poäng är tvåa i den interna poängligan. Ingen har produktionsmässigt stuckit ut. Oskar Johansson, som spelat på ett tryoutkontrakt är den som leder den interna poängligan på tre poäng. Han spelade i Sundsvall för två år sedan, ratades av Asplöven efter i fjol.

– Eller jo! Målvakten Mika Norja har 93.07 procent i räddningsprocent, vilket är femte bäst i serien (toppas av Galbraight med galna 97.73%) Andrew Raycroft ligger trea från slutet på 88.10%. Om Norja är Timrås stabila räddare bakåt så har dom hittat en nål i en höstack. Norja har de senaste två säsongerna spelar 43 matcher i fem olika lag, mestadels i finska andraligan.

– Totalt har Timrå mäktat med sju mål på fem matcher och har trots det tagit sju poäng. Det är starkt.

Som ni märker. Att förstå sig på Timrå och deras lag i år är inte det enklaste.

Det känns ganska svagt, men det är ju ändå Timrå som varit i Elitserien (SHL) i 13 år.

Kan Timrå verkligen vara så dåliga? Näe…

* * *

Till Löven då. Så här ser förutsättningarna ut:

Mats Lavander är tillbaka i träning men spelar inte mot Timrå. Kan vara tillbaka mot Karlskrona, men mer troligt till Stockholmstrippen.

Det gör inte heller Alexander Sundström som grinat en del illa när han spelat de senaste matcherna och stod ju även över Moramatchen. Exakt hur illa det är vet jag inte, men Jens har bekräftat att han inte lirar.

När det gäller kedjorna skulle jag vilja byta plats på Nicke Johansson och Wille Quist. Nicke gör sig bra i checkinlinan och Wille har funkat med Lucas och Kim. Jag antar att det inte blir så. Defensiv stabilitet i kedjorna och riskminimering står ju på schema just nu.

Jens Öhmans kommentar nedan säger en del om tänkandet.

– Vi har förstått att vi måste vara noggranna med varje detalj i den här serien. Annars blir vi straffade.

Alltså lär det se likadant ut igen.

Ska vi tippa att Andrew är tillbaka i målet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.