Det här känns inte bra

För ovanlighetens skull var jag på en Lövenmatch utan att liverapportera idag. Man får en annan bild då.

Jag satt och pratade med John Slettvoll lite och han är ju talför som vi alla vet.

Han hade sina idéer om vad Löven borde göra:

– Jag tycker att dom måste börja spela lite rakare. Nu försöker dom spela sig runt motståndarnas försvar och det är för svårt på den här nivån. Rakare och enklare. Det är först efter ett skott eller en dumpning som motståndarna kan räkna fel. före det möter du bara en vägg. Därför har Löven gjort så få mål i fem mot fem.

– Sen har laget ingen som helst forechecking. Det finns inget styrspel alls och man sätter inte press i offensiv zon. Här borde man kunna variera sig mer och verkligen sätta press under delar av matcherna.

– För de tredje måste de bärande spelarna sluta göra misstag. Man ser ju hur arg en sån som Alexander Hellström blir när han gör en defensiv tabbe. Han vill så mycket, men en sån kille ska vara klockren bakåt. Riktigt så har det inte varit än så länge.

* * *
Nu är det lätt att vara läktarcoach, men det är intressant det han säger.

Jens Öhman har gång på gång påpekat att det finns 16 spelare som kommer från divison-1 i Lövens trupp och att det tar tid att anpassa sig till spelet i allsvenskan.

Problemet som jag ser det med det resonemanget är att många av spelarna från division-1 har levererat. Det är spelarna som inte kommer från divison-1 som oroar mig.

Patrik Nevalainen som inledde riktigt bra har sått för en del fattiga försvarsingripanden, Alexander Hellström har märkligt nog gjort ett par rejäla markeringsmissar, Per Hållberg har varit inne på allt för många mål bakåt och Andrew Raycroft har visserligen storspelat, men också kastat in ett par puckar.

Duon Lucas Sandström och Kim Karlsson har visserligen varit två rivjärn som fått mycket beröm, men några mål har det inte blivit.

Det är egentligen Stefan Öhman, som inledde lite svagt, som varit genomgående stabil på slutet av de mer rutinerade spelarna som inte kommer från division-1.

Det går ju inte att göra något åt det direkt. Det är bara att hoppas att det lossnar för Lucas och Kim mål och poängmässigt, att Acke stänger igen bakåt, att Neva hittar tillbaka till sitt poänggivande spel från försäsongen och att Andrew blir mer som mot Timrå oftare. det går liksom inte att bänka någon, det blir inte bättre, Det går inte att röra om för mycket, det är bara för killarna att jobba på och för oss på läktarna att hoppas.

* * *

När det gäller femmorna har jag en bestämd åsikt. Jag är emot Jens där. han vill ha fler som producerar.

Jag säger att om kedjan med Olof Mårs, Jon Palmebjörk och Stefan Öhman producerar framåt. Låt den då få fortsätta att göra det.

Splittra inte en fungerande enhet.

Sen kan han laborera lite i de andra uppställningarna.

När Mats Lavander kommer tillbaka. testa honom med Lucas och Kim. Det var den initiala tanken som Jens hade. Den brukar ofta vara rätt. Ge det en chans.

* * *

Det är tyvärr just nu bara att konstatera att det gått lite troll för Löven på hemmaplan.

Såväl Mora som Karlskoga och Malmö har varit väldigt effektiva.

De furiösa inledningar som Löven haft har inte riktigt givit någon större effekt.

Därav har publiken tystnat eftersom och även antalet åskådare har minskat även om Löven fortfarande är trea i allsvenskans publikliga.

Det hemmalaget Löven har varit är man inte riktigt just nu.

Jens sa på presskonferensen att segrar ger självförtroende och det är lika sant som att förluster äter självförtroende.

Hittills har Löven hela tiden kunnat säga att ”Dom är ett bra lag”.

Det funkar ju inte i längden. Alla (utom Almtuna) är ju ett bra lag i den här serien typ. Rögle ligger näst sist och Djurgården fyra från slutet. Båda dom är bra lag.

Det behövs segrar på hemmaplan oavsett motstånd. Blir det fler förluster blir det en ond cirkel med mindre publik, sämre tryck och jobbigare att bli den hemmaångvält Löven historiskt varit.

* * *

Ska jag nämna något om matchen i sig så blev den väldigt olycklig för Löven.

Visst det handlar om att bli mer effektiva, men som matchbilden blev måste det ha varit jobbigt mentalt att inte få utdelning i första perioden.

När Löven får lämna den med bara 1-1 och sen tappa till 1-2 i andra känns det nästan kört. Visst Löven hade chanser att kvittera och spelmässigt var det jämnt, men min känsla på läktaren var att det här blir jobbigt.

Löven hade liksom bränt sitt krut i första.

Positiv kritik: (Det blir ju så negativt annars. – Dom som var dåliga vet om det, som Öhman brukar säga.)

Oscar Molin gjorde en rejäl miss på 1-3 målet markeringsmässigt, men var förutom det riktigt bra. Han stod upp bra fysiskt trots sin lilla storlek och använde sin fina skridskoåkning bra. Kul att se från Molin som gjorde sin första match från start i Allsvenskan någonsin faktiskt.

Andrew var stabil. visst han släppte in fyra mål, men där var det antingen dåligt backspel eller riktigt bra offensiva prestationer som ställde honom. Han gjorde ett par idioträddningar.

Stefan Andersson var inte tryggheten själv defensivt, men han är nyttig i powerplay och gjorde mål (jag vet att den tog på Öhman, men ändå) igen.

Stefan Öhman har blivit mer och mer stabil ju längre säsongen lididit. det är kul att se.

Marcus Lundberg är fortfarande Lövens bästa tekare. hur många tekningar vann han i dag. många allafall såg det ut som.

Emil Wrenman fick pris som matchens lirare. han jobbar och sliter föredömligt och jag tycker absolut inte att det var fel.

* * *

Avslutningsvis. det är 48 omgångar kvar. Det känns ganska bra ändå.

Jag tror inte att Rögle och Djurgården blir kvar som på plats 11 och 13. Således tror jag att det går att vända på steken.

Det kan Löven också göra. Det måste bara börja rulla lite Lövens väg.

5 kommentarer

  1. gustav

    jag tycker karlsson och sandström ska spela tillsammans tycker de fungerar tillsammans bra. däremot måste nevalainen prestera bättre, jag anser att snart är det dags att dra ner på speltiden på honom. jag hoppas att mats lavander kan bidra med stabilitet och lugn till laget. stor press finns på honom och jag hoppas han kommer att leva upp till den.

    vad jag kan sakna i en sån här match när det står 1-2 och ändå är hyffsat jämnt, är att hellström ska gå fram och ge några hårda tacklingar för att ge energi till laget.

    i övrigt tycker jag att folk glömmer bort att björklöven är ett bottelag. lag som malmö och karlskoga ska köra över björklöven även fast man såklart inte vill det

  2. janne

    Slettvoll tänker helt rätt, bättre att dumpa ner i anfallszon eller gå rakt på mål om chansen finns. Nä det här ser illa ut, Löven väger för lätt och saknar en murbräcka både framåt och bakåt. Värva nu innan vi är fast i bottenträsket!

  3. Matte

    Jag har sagt det förut och säger det igen. Det måste in konkurens på positionerna framförallt på backsidan. Dom har ju ingen de behöver konkurera med. Ingen konkurens leder till att spelarna känner sig bekväma i rollerna. In med en back till samt 1 eller 2 forwards till.
    Utnyttja MODO eller varför inte Skellfteå och låna in.
    Jag tycker det är helt idiotiskt att Skellefteå lånar ut till Västerås och dyligt.
    Släpp strids yxan nu och ta hjälp av varandra. Se Karlskoga som har ett avtal med Färjestad fast än det är så nära avstånd.
    En sista sak.
    Nu bor jag i Stockhom visserligen men va fan är det med Publiken i Hallen. Ni är så jävla omtalade här nere att alltid stå upp för Löven. Det är nu dom behöver er som mest. Ni skall vara denna extra spelaren när det går som tyngst.
    Kom igen nu alla fans och laget! Nu kör vi!

  4. patrik

    Jag håller med Matte, ett jävla gnäll på er så kallade supportrar så fort det blir lite motgång. Läser man kommentarerna på live referaten så är det sparka han hit och bänka han dit och en massa kommentarer om vad alla är dåliga. Det blir ingen lätt resa det här men den blir inte lättare av idiot kommentarer, Stötta nu istället så kanske det peppar laget lite istället för att stjäla ännu mer energi från dom.

  5. gustav

    Jag håller med om att det är idiotiskt att skrika att det egna laget är värdelöst (vilket jag hörde några personer göra förra matchen).

    Angående spelarna har dom kommit hit för att göra ett jobb (= spela hockey) och ifall dom inte gör det tillräckligt bra ska dom ha mindre speltid till förmån för dom som kan prestera bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.