”Dom tog ett våldsamt kommando”

Jag har en hel del att skriva om och från matchen mot Karlskoga.

Jag tar det i flera inlägg.

Vi börjar med Karlskogas tränare Lenny Erikssons bild av matchen:

– Vi visste att det skulle bli en tuff bortamatch mot Löven och att dom skulle försöka komma ut starkt, men Löven tog ett vansinnigt kommando och pressade tillbaka oss rejält. Det var nästan läge att ta en time-out men vi valde att inte göra det utan att vänta in första powerbreaket.

– Det var ett väldigt känsligt läge där en bit in i första perioden. Hade vi inte lyckats stoppa blödningen skulle målen ramlat in bakåt, nu jobbade vi oss in i matchen och fick även 1-1 målet. Med facit i hand var det mycket viktigt.

– Sen var vår andra period mycket bra. Vi är aktiva utan puck och förlänger våra sekvenser i Lövens zon samtidigt som vi lyckas få ner deras sekvenser i våran. Som jag ser det är det andra periodens spel som bäddar för segern i dag, sen hjälper det naturligtvis att vi har en glödhet målskytt. Det ger oss syre hur målen kommer.

– I slutändan blev det ganska klara siffror, men det är betydligt jämnare i spelet än vad siffrorna säger. Det kunde ha slutat hur som helst så vi är mycket nöjda.

* * *

Ur Karlskogas perspektiv blev matchen ganska perfekt. Löven brände sitt krut i första perioden utan att riktigt få utdelning, BIK jobbade sig in i matchen, var effektiva i avslutsögonblicken och kände sig säkert mentalt mycket starka med 2-1 in i tredje perioden. Jag förstår att Lenny är nöjd med deras insats.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.