Boström – med koll på Asplöven

Linus Boström är den ende spelaren i Björklöven som spelat samtliga 13 matcher mot Asplöven.

Med fem segrar borde han veta hur man besegrar Haparandalaget, men också med noll segrar på bortaplan borde han veta vad varför det är så svårt att vinna på bortaplan mot dom.

Jag berättade för Linus om statistiken och ställde frågan:

Hur besegrar man Asplöven och varför är det så svårt på bortaplan?

– Jag tror att du kan kasta den där statistiken. Allt som skedde i division-I har ingen riktig relevans nu. Det är andra spelare och andra förutsättningar.

Notering: Här kraschade intervjun lite i mitt huvud. Jag hade tänkt att vi skulle kika på Asplöven som hemmalag, prata gamla minnen från matcher och analysera Asplöven. Men man får ju gå vidare ändå.

Men hur besegrar man Asplöven då?

– Det är precis som med alla andra lag i serien. Det handlar om att inte bjuda på något, att aldrig tumma på jobbet och att sätta dom viktiga delarna av spelet som powerplay och boxplay. Dom kommer inte att bjuda på något allafall.

Vad lärde ni er av matchen hemma mot Asplöven?

– Vad jag minns var det en jämn match där vi verkligen gick för ledningen på slutet, men bjöd på ett läge som Asplöven satte mot slutet. Så jag vet inte, men som sagt. Inte bjuda på något. Men tycker mig minnas att vi gjorde det ganska bra ändå i matchen.

På presskonferensen sa Jens att det var årets bottennapp.

– Ja, du ser, det är svårt att minnas (skrattandes). Man minns det man vill.

Men vi släpper det. Det har hänt en del sedan dess. Åtta segrar på nio matcher till exempel. Varför går det så bra just nu?

– Delvis är det mycket små marginaler. Tidigare förlorade vi med 3-2, nu vinner vi med 3-2 istället, men vi löste det som inte riktigt fungerade. Vi hade problem i både boxplay och i powerplay. Framförallt i boxplay och när vi väl fick till det började segrarna att komma. Sen efter det handlar det mycket om självförtroende. När man har det studsar puckarna ofta med.

Hur gör man för att behålla en sån här formtopp?

– Jag vet inte om jag vill kalla det formtopp. Jag tycker inte att vi spelade så dåligt tidigare, men laget fortsätter att utvecklas match för match och träning för träning. Hela tiden titta på vad vi kan förbättra och fortsätta nöta individuellt både på isen och i gymmet. Nyckeln är att aldrig slappna av och tycka att man är bra. Då blir det förluster. Så bra är den här serien. Vi kan förlora mot alla och vinna mot alla.

Är det kul att serien är så jämn eller är det jobbigt?

– Det är bara roligt. Alla matcher är på riktigt. Du ser Almtuna som låg i botten. Nu har dom tre raka och innan dess så var det oerhört många matcher dom förlorade i förlängning och på straffar. Det finns inget lag som faller ur ramen i år.

Skiljer sig serien mot när Löven var i Allsvenskan tidigare?

– Ja. Då var det alltid någon som sprang iväg och någon som släpade. Nu är serien mer jämn och mer kvalitativ. Du ser Karlskoga som kanske är seriens bästa lag just nu. Dom har inga stjärnor utan gör allt gediget i match efter match. Det är det som ger resultat.

Ni spelar inte i Arena Polarica utan i Coop Arena i morgon. Är det en fördel?

– Det är absolut ingen nackdel för oss. Vi får en kortare resa, kommer hem i bättre tid och det är en trevlig arena att spela i. Sen tror jag inte att Asplöven skiljer sig åt beroende på om dom spelar där eller i Haparanda. Det kommer att bli tufft, men jag ser bara positivt från våran sida med att spela där.

Du själv har blivit flyttad och spelar nu med Kim Karlsson och Mats Lavander. Hur känns det?

– Nu har ju inte Marre spelat. han har varit så trasig, men med Kim har det funkat bra. Han är ju lite annorlunda att spela med. Han är så bra med pucken att han i vissa situationer hittar lösningar som andra inte skulle tänka på. Det är enkelt att spela med honom ändå. Det är bara att anpassa sig till det han är bra på. Sen ska det nog funka bra med Marre också när han kommer tillbaka.

Bloggen tackar Linus för denna något klyschiga intervju och önskar lycka till mot Asplöven.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.