Möjligheter och problem

Det blir ett par korta tankar här i bloggen.

3-3 och förlust efter straffar o ”träningsmatchen” mot Rögle.

Jens Öhman var glad när han konstaterade att Rögle var det enda laget Löven inte tagit poäng mot den här säsongen.

Problemet är bara att Löven ligger sist ändå,,,,

Hur som helst. Jag ser fyra positiva saker att ta med mig från den här matchen och två negativa.

+ Fredrik Sandgren var riktigt bra tillsammans med Tommy Wargh. Han kommer att vara en av lagets bästa backar i kvalserien. Bra jobbat Jimmy Blixt. Synd dock att hans fina skott i slutet av tredje inte fick sitta till 3-3.

+ Marcus Lundberg gjorde sin bästa match på mycket länge. Visst han satte sin straff galet snygg, men framförallt så vann han oerhört mycket puck och byggde upp anfall. Han spelade med William Quist och den duon fungerade bra. Wille har gjort tre mål på slutet och gör sin bästa del av säsongen just nu. Sedan var hans 3-3 mål ett kapitel för sig, men det kan ni läsa om på VK/Folkbladet-sportsajten.

+ Jesper Thörnberg var riktigt bra. I mina ögon låg han bakom mest av alla i Löven. Han fungerade riktigt bra med Palmebjörk. Jag är dock fundersam om han inte ska spela med DeSimone och Kim Karlsson ändå. Jon/Olof/Stefan vill jag ha kvar. Hur som helst var Jesper helt hänsynslös i sina satsningar och det behövs i Löven.

+ Boxplay såg mycket, mycket bra ut. Kanske det bästa jag sett på hela säsongen i BP. Löven var följsamma och spelade precis som dom ska. – Vi har jobbar på det ett tag nu och nu gör vi det vi ska, sa Jensa om det. Det bådar gott inför kvalet.

– Andre Raycroft bjöd på 1-3 målet och har gjort väldigt få riktigt bra matcher på slutet. Danne Wälitalo har sämst statistik i hela serien och har bara tagit två poäng på hela säsongen. Björklöven hade chansen att värva en målvakt innan fönstrer stängde. Nu är det dessa herrar som ska leda Löven genom kvalserien. Jag är orolig.

– Björklöven fortsätter att göra individuella misstag i match efter match, visst nu stod både Hållberg och Nevalainen för dom precis som vanligt, men även Palmebjörk och Martin Johansson (gick bort sig på 1-2). Det kan nästan komma från vem som helst och det är jobbigt att se. Visst nu bjöd Rögle på 3-3, men Löven kan inte försätta att i match efter match bara ge bort mål

* * *

Sist men inte minst.

¤ När det gäller skadeläget. Kim Karlsson och Stefan Öhman kommer att spela när kvalet är igång igen. Det känns mycket, mycket bra. Det saknades en kreatör i powerplay. Det såg riktigt bedrövligt ut i den spelformen. Kan däremot inte Stefan Andersson spela så kan Fredrik Sandgren ersätta honom i PP. Det känns skönt.

3 kommentarer

  1. Ronny

    Någon i föreningen Björklöven som har koll på sina nya motståndare i kvalserien?
    Åka och kolla på dom som man kanske skall möta i kvalserien?
    Play Off 3 börjar ju snart, vem vinner tro och vilka får Löven möta tro?
    När börjar kvalserien tro som Löven från Umeå skall spela i, och hemma borta?

  2. Nisse

    Man skulle kunna ge Wälitalo lite förtroende och lite kontinuitet, vilket han inte direkt fått. Världsrekordhållaren i släppta returer och nonchalant uppträdande AR måste väl i förhållande till satsade pengar vara en av hockeysveriges sämsta värvningar genom tiderna. Brist på professionalism från spelaren och framförallt från ledarsidan. Även om någon annan betalar så borde man gjort något. Antingen styrt upp honom eller skeppat honom. Vilket ett rejält ledarskap kanske skulle gjort med flera mindre lyckade värvningar… Tyvärr är det väl för korkade kontrakt som ingen annan är intresserad av eller så är det alldeles för många kompisrelationer eller helt enkelt otillräcklig kompetens på ledarsidan. Troligtvis en kombination av allt. Nu kommer troligtvis kontraktet att räddas i alla fall. Tror inte, utifrån vad jag sett av dem, att lagen som kommer underifrån kommer att räcka till. En kvalserie är dock kort och enstaka skrällar kan göra att löven eller troja åker ur. En situation som löven absolut inte behövde hamna i. Ansvaret vilar ytterst oerhört tungt på vissa ledare och därigenom de som rekryterat dem. Till nästa säsong krävs en rejäl städning likt den Karlskrona gjorde, framförallt på ledarsidan.

  3. Andreas

    Om det nu är så att vissa spelare i varje match gör tavlor som ger motståndarmål, varför får dessa fortsätta spela? Jag menar nu Nevalainen. Han gör bjudningar varje match och många av dom blir mål. Det går nästan inte en match utan att han gett bort ett mål till det andra laget.
    Varför får han fortsätta spela? Hur är det möjligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.