Liket lever trots allt!

Vi kan ju börja med att konstatera att jag och Jens Öhman ser olika på hur man borde formera Björklöven.

– Man ser olika på hur saker ska göras om man sitter på läktaren jämfört med när man står i båset. Man får en annan känsla i båset, sa Jens när vi pratade om det inför presskonferensen i väntan på att Vita Hästens tränare skulle komma.

Jag hade inte spelat Hjalmarsson i förstalinan. det blev ju parodi när förstalinan skulle spela powerplay som den var formerad.

Jag hade inte spelat DeSimone i en fjärdelina och inte satt ihop Thörnberg med Lavander.

Jag hade inte spelat Martin Johansson före Karl-Johan Lundström eller Oscar Molin för den delen och jag hade inte spelat samma formationer i powerplay som de vanliga femmorna. Jag hade testat att låta de bästa spelarna spela.

Nu handlar inte Björklöven om vad jag skulle göra utan om att vinna matcher och det gjorde ju Jens (och Löven) i dag.

* * *

Om vi släpper hur laget formerades och coachades så kan vi konstatera några saker istället:

¤ Vita Hästen är inget jättebra lag. Dom har svårigheter i egen zon och slår bort en massa konstiga puckar. Bortsett från ett par spelare så är det få som utmärker sig rent spelmässigt. Dom har ett fantastiskt självförtroende, ett bra driv och en grym målvakt. Sen har dom Eriksson och Lihagen främst som står för spetsen. Att dom leder kvalserien det har mer att göra med Troja och Löven som underpresterat, deras formkurva och den jämna kvalserien.

¤ Peter Lyth är HockeyAllsvenskans Stenlund. Han är impopulär så han ställer sina skridskor på isen. Efter matchen tyckte såväl publiken som båda coacherna att hans insats var under all kritik.

¤ Lucas Sandström mådde bra av att få spela med Kim och Alex. Han gjorde sin bästa match i Löventröjan på ett tag. Han producerar dock inte i Löven. Så är det bara.

– Jag har inte riktigt det där sista. Jag vet inte riktigt varför det blivit som det blivit om det är den långa skadan eller vad det är, men jag sätter inte dit puckarna. Så länge vi vinner är det okej, men när vi förlorar och jag har bränt något läge så är det frustrerande, sa Lucas till mig när vi surrade efter matchen.

¤ Kim Karlssons 2-1 är årets snyggaste mål av någon i Löven. Att han faller i mittzon, men ändå tar sig förbi en spelare för att sedan dra två till och sedan lirka in den köksvägen med en backhand är bara sjukt. Sedan är intervjun med kollega ”Otter” om målet bara helt underbar. Ni hittar den här.

Var det här årets snyggaste mål?

– Nej, Mitt borta mot Asplöven var snyggare.

Hahaha. Vilket svar. Världsklass.

Det finns ingen bättre att intervjua än Kim Karlsson. Lövens Björn Ferry.

¤ Det syntes att Löven hade pratat om att spela klart matcher. Senast mot Piteå var det katastrof. Nu åktes det skridskor som aldrig förr i början på tredje perioden. Bara ofattbart att Löven ska måste förlora mot Piteå för att det ska hända.

¤ Martin Johanssons pass till 1-1 målet. Han borde få andraassist där tycker jag…. Skämt o sido. När spelade Löven en match senast utan en sån bjudning. Det är otroligt att det händer match efter match.

¤ Lavander gjorde en av sina bättre perioder den här säsongen i första. Det säger i och för sig inte så mycket. Hans kommentar om sin status säger dock mer.

– Att jag ska klara av att spela tre matcher till i rad. Jag vet inte. Jag ska försöka, men vi får se. Jag kan inte lova.

Låter inte som att gamkroppen är 100 procent direkt.

¤ Tommy Wargh var tillbaka från sin skada och är nu Björklövens bästa poängplockare med sina 9 poäng i kvalet på sex matcher. Han och Sandgren känns som ett backpar Björklöven ska vilja behålla om dom håller sig kvar.

¤ Stefan Andersson gjorde 1-0 för Löven. Nu fick Mårs målet, men jag kan inte se att han var på det. Sen visst var det jättedåligt försvarsspel och en målvaktstabbe på det målet? Det finns andra lag än Löven som kan göra misstag.

¤ Ett konstaterande. Med tanke på alla förluster är det fortfarande hyfsat avslappnat när man kommer in i Lövens omklädningsrum, vare sig det är träning eller match. Jag ser allafall inte att det ska vara så magiskt dålig stämning i truppen, vilket är starkt med tanke på alla förluster. Imponerande i allt elände.

¤ Lövenbyggarnas ris till årets Björklöv gick till Stefan Öhman. Inget fel i det valet, tydligen var det rekordjämnt, men för mig är Jon Palmebjörk årets löv utan tvekan.

¤ Sist men inte minst. Nu väntar tre matcher på fem dagar. Björklöven reser i morgon (troligen kommer Quist/Palme senare) och snacka om att den här matchen gjorde skillnad. Nu har Löven fortfarande allt i egna händer. Det räcker med två poäng på de närmaste två matcherna för att fortfarande ha allt i egna händer inför sista matchen. Det svänger i hockey. Känslan just nu är att Löven faktiskt fixar det här.

13 kommentarer

  1. gustav

    ”Det räcker med två poäng på de närmaste två matcherna för att fortfarande ha allt i egna händer inför sista matchen” vad händer om de tar 6p? har de garanterat uppflyttning då elr?

  2. Fredrik

    Måhända dåligt försvarsspel på 1-0 men samtidigt lite otur i och med att en spelare ramlar, målvaktstavla när Stefan får åka in så långt och sikta. Nja!?

    Vita Hästen var ett bra lag offensivt men defensivt fanns det mycket att önska från dem. De lär behöva värva 5 backar eller något sådant för att kunna hävda sig i Allsvenskan.

    För mig är Kim Karlsson årets Löv alla dagar i veckan och det tyckte jag redan före Kvalserien. Palmebjörk-Öhman har fått mycket poäng av att spela ihop, Kim har fått dragit ett stort lass helt på egen hand.

    Jag gillar verkligen Palmebjörk men skulle bli förvånad om han fick Elitseriekontrakt. Personligen tycker jag Kim och Wargh är de som är närmast att vara Elitseriespelare och Wargh ska väl ärligt talat spela i Elitserien också, på tok för bra för att husera i ett bottenlag i Allsvenskan. Ganska tydligt i Kvalserien vilken överlägsen nivå han håller gentemot de andra på isen.

    Hjalmarsson ska inte spela i förstakedjan dock tycker jag han var bäst i den kedjan idag. Ärligt talat har Öhman inget att göra i en förstakedja heller med den nivå han håller nu.
    Varför inte prova Palme med DeSimone och spela Öhman i en kedja med Thörnberg och Sandström. Öhman och Palmebjörk har för långsamt spel ihop nu och att sära på de och matcha de med spelare med fart skulle kunna ge en välbehövlig nytändning.

  3. patric ericsson

    Klockren analys som vanligt Gustav och helt underbart att Löven vinner och tror faktiskt
    att Löven grejar det här ( Ta i Trä ) men en sak som irriterar mej nått jäv..skt är hur i he..ete kan
    Jens placera #37 DeSimone i FJÄRDE KEDJAN och speciellt nu när både Wille och Jon var borta…Vad har Jens i mot karln???…han togs in för att att han är en utpräglad målskytt men får bara spela i ”gnuggar” kedjor…VAARFÖR??????? SNÄLLA SKAFFA ETT SVAR PÅ DET……

  4. Clabbe

    Ja men dra på trissor – det kändes som att krampen släppte när Kim nätade.

    Nu tar vi det!!!!!!

  5. tobsan954

    Jag skulle hemskt gärna vilja höra frågan ställas till Jens varför han sätter DeSimone i fjärde linan. Känns verkligen som han har något emot karln faktiskt….

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag ställde ju frågan och svaret från Jens var:
      – Han har inte presterat i Löven så jag tycker inte att han är tillräckligt bra.

  6. Per

    Jens Öhman va sysslar karn me ? Öhman Hjalmarsson o mårs i 1 femman ?? Ingen jävla ordning på nånting … Mårs åker skridskor som jag vet inte vad … Farten finns inte !! O har aldrig funnits ! Snubben väger 0.1ton o taklas inte överhuvudtaget .. Ingen känsla i handleder el klubba . Bara slå ner i zon el skarva ner… O sen får Hjalmarsson jaga !! För att mårs ska glida runt … O placera en spelande spelare som s Öhman med en brunkare som Hjalmarsson o en glidare som mårs i första …. Var e tanken i det ?? O sen lira desimone i en fjärdelina ?? Han har ju för faan aldrig fått möjligheten el en chans att få lira me nån så han kommer upp i sin nivå.. O det kommer han inte o göra i en fjärdelina … Jens Öhman tänk om för faan !! Desimone måste få chansen …

  7. Enrico

    Två poäng i de två bortamatcherna KAN räcka, men Kallinge kan slå Hästen, och tar de även full pott mot Löven är vi fyra i tabellen inför sista. Jag förstår hur du tänker Gustav, att 2P i de två bortamatcherna räcker för att vi i sista ska ha allt i egna händer vad gäller att gå om Troja, men vi får som sagt inte glömma Kallinge som smygit upp bra på slutet.

    Vad som däremot med säkerhet ger Löven allt i egna händer i sista matchen är:

    Att man tar fler poäng än Kallinge i nästa omgång.

    eller

    Två poäng borta mot Kallinge i näst sista.
    (alternativt så många som krävs för att ligga före Kallinge inför sista)

  8. Leif

    Utan Stefan Öhman finns inte Jon Palmebjörk i år. Tänk att en journalist kan vara så blind att inte se det.

    DeSimone är helt livsfarlig defensivt.

    Dåligt försvarsspel och målvaktstavla på 1-0. Gustav strikes again!

    Eftersom 2-1 målet finns på youtube, kolla vad Sandström gör då, angående att inte producera.

    Ridå!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Hej Leif!
      När Palme spelade med Kim Karlsson var han ännu bättre så det håller jag inte med om.
      DeSimone är labil defensivt ja, men därför måste han spela i en kedja som inte ska vara så mycket i försvarszon.
      Jag har kikat flera gånger på 1-0 målet.
      Stefan Andersson får komma oerhört djupt in i slottet utan att någon kliver på honom. Det är inte bra försvar. Sedan är Brage felpositionerad så att halva målet är öppet. Visst det är svårt för honom när skottet kommer från så nära håll och Mårs finns där, men han lämnar halva målet öppet.
      Angående 2-1 vet jag inte vad du menar. Det var ju Kims mål, hans soloprestation. Jag skrev ju att jag tyckte att Lucas gjorde en bra match. Håller du inte med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.