”Vi ska mala ned dom”

Jag gjorde en intervju med Jens Öhman efter dagens värmning.

Här kommer det viktigaste att få med.

Vad blir nyckeln mot Kallinge?

– Att fortsätta vara konsekventa i vårt spel och spela på samma sätt oavsett vad det står på tavlan. Vi har hittat ett mera konsekvent sätt att spela hockey på slutet som påminner mer om hur i spelade i fjol. Vi maler ned motståndarna över 60 minuter och det ska vi göra den här gången också.

Tommy Wargh pratade om att ”ta glädjen ur Kallinge”. Att första 15 är oerhört viktiga. Hur ser du på det?

– Jag tänker inte riktigt så. Visst på pappret har Kallinge inget att spela för, men det lär vara packat i hallen och det är en hel del spelare i laget som vill visa upp sig så jag räknar med att dom är heltaggade hela matchen. Det är inte varje dag Björklöven är på besök. Det kommer att krävas en bra insats hela matchen från vår sida.

Ni tränade med 23 man i dag. Hållberg saknades och likaså Quist. Är det dom som var på värmningen som spelar?

– Wille var inte tillräckligt frisk för att ta med och Per är inte helt återställd heller. Sen är vi en för mycket så en spelare ska bort. Vi valde att resa ned med en extraback då vi visste att Per var krasslig och sen då Jon precis hade kommit tillbaka från sjukdom så tog vi med en extraforward också. Så förutom att en ska bort så är det dom som precis värmde som spelar.

120 minuter kvar av säsongen. Allt ska avgöras. Hur är du själv när det vankas sådana matcher?

-Jag är alltid nervös innan match. Det har jag varit enda sedan jag var liten. Jag blir lite spänd oavsett vad det är för match. Det hör till, det får mig i rätt fokus, men när det väl är igång så släpper nervositeten. Då är det bara fokus på det som ska göras.

Hur vill du att spelarna ska tänka inför matcher som den här?

– Jag vill att dom ska tänka som vilken match som helst. Det handlar om att göra det man är bra på och det som vi gör i match efter match även när det står mer på spel. Nu känns det dock som att alla matcher på slutet varit avgörande så jag tror inte att det blir så annorlunda bara för att vi kan bli klara i dag.

Kommer du att hålla koll på resultatet i Ljungby?

– I periodpauser kommer jag att kolla, men det gör jag ofta. Det har jag gjort under hela säsongen. Man är nyfiken, men vi ska fokusera på att vinna den här matchen så får vi se hur det går i de andra matcherna. Det är ganska enkelt för oss ändå. Vinner vi båda våran matcher som vi har kvar så är vi tillbaka i Allsvenskan. Det är bara ut och göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.