Smygstart – Detta har hänt

Bloggen somnade in lite när Brännbollsyran tog vid, men nu är det slut på det och tillbaka är jag vid skrivbordet i VK-huset.

Alltså dags att kliva igång med bloggen igen. På allvar blir det första när Björklöven går på is i augusti, men fram tills dess puttrar vi väl på lite.

Så vad är då läget?

¤ Sportchef Fredrik Grönberg har jobbat på även om han gjort det från Stockholm. Enligt kollegorna är han bättre än Jimmy Blixt på att svara i telefon. Det ska bli intressant att jobba med honom i sommar, höst och vinter.

Vad har då Grönberg sytt ihop medan jag varit i dvala:

1. Förlängt med William Quist på två år och likaså med Wrenman på två år plus ett.

– Intressant att Wrenman blev kvar. Allt handlar om vilken roll han får i år. Används Wrenman på samma sätt var det märkligt att skriva ett långt kontrakt med honom. Att det blev två år med William Quist förstår jag inte. Var det ett krav från Wille? En spelare som visserligen är en symbolspelare för Löven med sitt sätt att vara och en spelare som presterade på bra nivå i kvalet kan man vilja ha kvar, men en spelare som varit skadad stora delar av sina tre år i Löven. Ska man skriva två år då?

2. Signat upp Kevin Lindskoug och Johan Mattsson på målvaktsposterna samt forwardsen Felix Maegaard-Scheel och Emil Lundberg.

– Lindskoug var en av de målvakterna jag själv ville ha till Löven. Jag hade gärna sett honom och Bengtsberg, men Mattsson har varit hyfsad i DIF, så det är ingen dålig värvning. Det lär bli kamp om förstaspaden i år till skillnad från i fjol. Frågan är dock. Har Löven bättre eller sämre målvakter totalt sett i år?

– Maegaard-Scheel öste in poäng i fjol. Han är intressant som relativt ung, utvecklingsbar, men frågan är hur han kommer att användas. Är han tänkt som spets måste han få vara det också. Alltså 1:a eller 2:a lina. Ska spela med Kim, Stefan ö, jon eller liknande spelare. Emil Lundberg är en talangfull spelare, men en hockeyarbetare. Ingen som kommer att bjuda på limpmackor direkt. Förhoppningsvis är han bättre än Gustav Hjalmarsson.’

3 Gjort sig av med Daniel Wälitalo, Oscar Molin, Olof Mårs, Phil DeSimone, Marcus Lundberg och Jens Ledin.

– Inga konstigheter här inte, det är väl Mårs då som ändå producerade i fjol, men har är ju inte utvecklingsbar direkt och om laget vill spela snabbare så hinner han inte med. DeSimone framstår mer och mer som en märklig värvning.

4. Meddelat att han förhandlar med Gustav Hjalmarsson, Martin Johansson och Alexander Sundström fortfarande.

– Varför då? Susse, okej då. han kan ha ett kontrakt om hans kropp tillåter honom att spela, men annars så tycker jag Grönberg kan lägga tiden på något annat.

5. Tagit in en ny tränartrio i Mats Waltin, Patric Wener och målvaktstränaren Peter Hirch. Dessutom nya materialförvaltare i Lennart Lindfors och Kent Sehlstedt.

– Mats Waltin känns så där stabilt och tungt som Björklöven behöver. ”Supermats” har varit med, spelarna lyssnar på honom och han kan hantera en klubb av Lövens kaliber. Det känns bra helt enkelt. Även här ska det bli mycket intressant att se hur Mats är i intervjusituation. Wener känns ganska mesig, men jag vill se ett par träningar och matcher innan jag bedömer honom.

5. Meddelat att det finns fyra lediga platser i truppen. Två backar, två forwards.

– När det gäller forwards behövs det spets. Det blev tydligt i fjol där väldigt få spelare levererade. Här kan jag tänka mig att Löven väntar tills dom hittar rätt. Jag hoppas att Grönberg vågar spendera.

– Backuppställningen är nu samma som i fjol minus två backar. Alltså den resultatmässigt sämsta backuppställningen i Allsvenskan. Det behövs en ny back av hög kvalitet. Så är det bara. Sedan kan det fyllas ut med en till – hörde jag Ahrling (nej det gjorde jag inte).

* * *

Så där då var tillbaka.

Inte med full styrka, lite puttrande så här i sommarens mist, men ändå tillbaka.

4 kommentarer

  1. Matte

    Välkommen tilbaka Gustav. Har saknat dina inlägg.
    Häller med om det du skriver till 100%. Varför lägga tiden på Hjalmarsson. Så bedrövlig han var under förra året. Varför kan man undra???
    Håller Martin en säsong till. Han gjorde det inte förra säsongen.
    Varför skickar man inte Nevalainen? Han borde dom kunnat gjort någon deal med så som Jens fick. Aharlng tar ju hans plats med råge. Han kostar nog en del Nevalinen också??

  2. Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

    Jag inleder med kvalitet…… skriver Johan istället för Fredrik Grönberg! Borde kanske avgå, men stannar ett tag till. Korrigerat nu!

  3. Viktor

    Välkommen tillbaka Gustav säger jag också! 🙂
    Håller med till 100% av det du skrev nu i detta inlägg.
    Jag ser mycket framemot dina framtida inlägg och säger en gång till välkommen tillbak! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.