Acke: ”Har varit en omställning”

Match i dag mot Asplöven. Tre saker ska bli intressanta:

1. Hur ser Mathias Trygg ut i matchsituation? Han ska lira med Wrenman och Ekeståhl. Intressant lina.

Angående detta sa Grönberg något intressant i förrgår:

”Jag hoppas att Emil Wrenman ska kliva fram och ta nästa steg. Att han ska bli en producerande spelare på riktigt”.

smat

”Ekeståhl har en hel del offensiva egenskaper. Hans skott är kliniskt, men han måste utnyttja dem mer”

2. Hur står sig egentligen Löven mot Asplöven som kommit en bit in på säsongen redan. Kan Löven knipa ”poäng”?

3. Sist men inte minst. Powerplay. Tre mål senast i PP. Kan Löven fortsätta leverera och kan Stefan Andersson fortsätta att vara i centrum när det gäller PP?

* * *

Alexander Hellström börjat ha avverkat ett par tränare i karriären.

Om jag räknar rätt borde det vara 12 olika huvudtränare.

Efter tre veckor med Waltin/Wener säger Acke så här om hur tiden varit.

– Det har verkligen varit en omställning. Mycket nya detaljer. Det är detaljernas krig därute som dom säger. Väldigt mycket nya roller i spelsystemet som ska nötas in. Det har varit mycket repetition de första veckorna, men det känns nu som att vi förstått, men jag gillar det vi gör. Det känns som något nytt. Det gäller att vara vaken.

Tränarna har varit väldigt mycket på er under första tiden, även under övningar på isen. Hur har det varit?

– Det tycker jag att dom fortfarande är. Det handlar om att rätta till fel när dom sker på isen. Då har vi det fortfarande i färskare minne än om någon pratar med en efteråt när man glömt bort det.Jag gillar den typ av feedback. Ska vi få ett spelsystem som sitter klockrent då måste alla köpa det, jobba stenhårt åt samma håll och vara öppna för kritik och feedback. De måste vara stora öron så här från början på alla.

Det har varit väldigt mycket snack om tempo. Du som spelat i många lag. Har tempot varit väldigt högt?

– Dom ligger på att saker ska gå väldigt fort, att vi ska diktera tempot i matcherna och det kan vi bara göra genom ett högt tempo på träningarna och jag gillar att det går fort på träningarna. Det är kul när det är intensivt och med mycket fart och energi.

Det har varit väldigt mycket puck, klubba och smådetaljer inledningsvis. Känner du att du fått en klar bild ändå även lagmässigt över hur coacherna vill att ni ska spela?

– Definitivt. Detaljerna med puck, klubba behövs när man går på is så vi har varvat det med träningar fokuserade på spelidé och jag tycker att vi fått en solklar bild av hur Mats och Patric vill spela. Det ska bara sätta sig i ryggmärgen också.

Hur vill dom att ni ska spela?

– Vi har inte gått igenom alla detaljer än, men grunden är ett väldigt tydligt markeringsspel i försvaret, farten, men ändå struktur och tydliga åkvägar i anfallsspelet. Det är väldigt mycket fokus på roller. Det handlar mycket om att ändra vanor för de som får lite nya roller för oss just nu och det tar lite tid, men det här kommer att bli bra.

Du själv hade en delvis tuff säsong i fjol. Hur känner du nu så här i början på säsongen?

– Det känns som vanligt efter tre veckor på is. Det tar alltid ett tag att komma igång. Det känns i kroppen. Även om man gjort det många gånger så är det en omställning att gå på is igen, men jag är laddad. Det känns bra att vara igång. Vi är många som vill göra en bättre säsong än i fjol.

Jag pratade med Mats innan dig och då mässade han om utvisningar. Du fick lite skit för dina 16 minuter mot Piteå. Kommer du att lugna dig där eller?

– Det var lite onödigt. Det var nog med all rätt jag fick lite skit, men jag ska spela mitt spel. Bara inte ta dom onödiga utvisningarna..

* * *

Vi tar och avslutar med Tommy Wargh som verkar vara en riktigt lustig herre.

Gunnar Johnsson i går på träningen:

”Jag känner knappt igen dig utan allt hår”

Wargh:

”Nej, jag vet . Kanppt jag heller, men det växer ut”

Jag:

”Du klipper dig en gång per år eller?”

Wargh:

”Efter tiden i Ryssland har man fått sådana vanor. Där vågade jag inte klippa mig som dom ser ut”

* * *

Jag åker nu på en veckas semester till varmare breddgrader. Kollega Tomas Ruuth och kanske någon fler från redaktionen ska hålla er uppdaterade lite här på bloggen.

Ni får klara er med det. Vi hörs om en vecka.

2 kommentarer

  1. Mangan

    Tveksamt om det är så smart att skriva ut detaljer i spelsystemet oavsett om man väljer spela man-man med hård markering eller zon. Det blir gärna såhär när obetänksamma hockeyspelare pratar med journalister de fattat tycke för. Journalister som gärna vill ha något att skriva om. Om Löven vill vinna matcher borde man vara mer försiktig i sin dialog med media.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.