En riktig krigarseger

Så var den första segern för Björklöven i hamn.

Min syn på matchen:

Björklöven – Rögle 3-2 (1-0, 2-1, 1-0)

Det ska sägas direkt att Björklöven förlorade skotten med 25-9 i de första två perioderna och att i framförallt den första perioden så räddade Kevin Lindskoug Björklöven, men han är ju en del av laget också.

Vad gjorde då Löven annorlunda jämfört med premiären. Delvis så spelade laget mer cyniskt än mot Malmö. Det var ett väldigt defensivt fokuserat spel och inte något skönspel på något sätt.

Det kan finnas många förklaringar till det, men en av dom var att backuppsättningar var skör denna dag, forwardsbesättningen tunn och då fanns det inget alternativ.

Sedan fungerade powerplay och boxplay på ett oerhört mycket bättre sätt än senast. Mycket beroende på att boxplayet var mer kompakt, inte så utspritt. I powerplay gillar jag formationen med fyra forwards och en back som Löven spelar. Den är så svårmarkerad.

Rögle var klart sämre än den nivå Malmö visade upp i Malmö Arena i torsdags.

Det var kul att se Stefan Andersson göra en så pass mycket bättre match. Han var riktigt bra, ett par passningar han slog kan bara han göra. Även Stefan Öhman som hade en makalös pärla till 3-0 var bra.

Som Johnsson sa på läktaren:

– Ge honom 10 försök till på samma skott och han missar.

William Quist som jag var kritisk till att Löven förlängde på två år har vuxit ut till kanske Löven bästa spelare den här säsongen. Han har en härlig fart. Det ska bli intressant att följa.

I slutändan kan Löven tacka Lindskoug för seger. Utan honom hade Rögle kommit tillbaka och vänt, för det svängde rejält på slutet och Rögle hade sina lägen.

Det var dock ett mera redo och ett Björklöven med mindre respekt som klev ut på isen än senast och det var viktigt. Starten och farten blev ingen chock. Därför blev det istället en kamp i 60 minuter som höll.

Den inställningen ger en bunt poäng under säsongen bara den.

Värt att notera:

* Förändringarna som Waltin/Wener hade gjort slog ut väl. Öhman tillbaka med Palmebjörk tillsammans med Lundberg. Så lär det nog få fortsätta att vara. De passar tillsammans. Även Kim Karlsson, Maegaard-Scheel, Wille Quist känns mer homogent även om rysligt offensivt. Med den här uppställningen så har Löven en ren checking-line i Lavander, Boström, Ekeståhl.

* Gjorde Linus Boström en av sina bästa allsvenska matcher? Han vann oerhört mycket puck och känslan är att i den rollen kan han bli viktig.

* Bortsett från powerplay så har Björklöven svårt att skapa längre sekvenser i motståndarnas zon. När det sker är oftast Stefan Andersson med. Det kommer att bli jobbigt att spela hockey så, men då ska vi inte glömma att sju spelare var borta denna dag.

* Oscar Molin såg ut som om han spelade med Björklöven. Jag bara säger det.

* 3354. Är inte det en lite låg publiksiffra? Credd till gänget som styrde upp marschen hur som helst.

Mest intressant som blev sagt efter matchen:

Patric Wener:

– Vi hade testat med lite olika uppställningar på försäsongen, men nu valde vi att gå tillbaka till det som var tryggt och det fungerade väl.

– Vi får hitta konstruktiviteten efter hand. Där vi är just nu så får vi vinna genom att slita i 60 minuter och spela smart.

William Quist:

– Det var tre sjukt viktiga poäng. Speciellt på sättet vi tar dom. Vilken krigarinsats.

Kevin Lindskoug:

– Jag hade bestämt mig för att visa vad jag kan och sedan bara njuta.

– Det viktiga är inte att man ibland förlorar utan hur man studsar tillbaka.

3 kommentarer

  1. Gustav

    tycker det är lite snack om Nevalainen. Han har verkligen lyft sig. Nu spelar han enkelt och bra efter sin förmåga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.