Matchdag – Rögle hemma

16.00 i dagsläpps pucken i T3 Center. Dags för hemmapremiär och detta med en känsla av osäkerhet. Var det en engångsföreteelse att Björklöven var så dåliga senast?

Det är många frågor som ska rätas ut. Speciellt efter att Vita Hästen besegrade Malmö i går kväll med 2-1efter straffar.

Visst det är mycket kvalitet som sitter på läktaren skadade, men laget ska ändå kunna agera bättre.

Sett till individuella spelare så förväntas mer från Alexander Ribbenstrand som tog flera dumma utvisningar sist, Jon Palmebjörk som var osynlig och Stefan Andersson som inte alls kom till i powerplay samt Stefan Öhman som har så mycket mer i sig.

Björklöven tränade i går, men valde att inte värma i dag. ”Vi vill spara all energi till matchen” förklarade Waltin.

Laget:

Med sju spelare borta varav fyra backar (Warg, Edström, Lundström, Harty) och tre forwards (Nicke J, Trygg, Sandström) så är det en tunn trupp som ställs på benen. Tre femmor plus juniorer alltså. Waltin har aviserat samma lag förutom att Molin tar Lundströms plats och att det kan bli någon liten förändring. Se laget senast här..

Mina nycklar till seger:

¤ Presspelet. Senast såg det inte bra ut. Den här gången måste Löven komma gemensamt i sitt presspel så att forecheckingen verkligen får effekt. Alternativt att de sjunker tillbaka och försvarar egen blålinje. Det kan inte vara så enkelt att komma in i Lövens zon med kontroll.

¤ Tempot. Björklöven måste kunna hantera tempot bättre och inte hamna i tidsnöd hela tiden. Detta handlar om att komma in i matchtempot och det måste komma ganska snabbt om det inte ska bli ett par obehagliga matcher.

¤ Special Teams. Tre mål insläppta i boxplay och två skott på mål i powerplay senast. Spelformerna med mer eller mindre folk på isen har sett ganska bra ut på försäsongen. De måste komma tillbaka upp i samma nivå eller helst bli bättre om Löven ska ha chans till seger.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi tar matchen mot Malmö som lärpenning, men nu har vi släppt den och siktar framått. Rögle är ett väldigt bra lag, men vi vet att vi kan prestera betydligt bättre än senast. Premiären är avklarad. Nu kan vi bara vara tacksamma att premiären är över och gå vidare, säger Mats Waltin.

– Vi behöver fullt lag för att hota ett lag som Malmö och nu möter vi ett annat mycket bra lag. Det blir tufft, men vi ska visa att vi kan bättre än senast, säger Per Hållberg

Noterbart om Rögle:

¤ Rögle var det enda laget som Björklöven inte besegrade i fjolårets allsvenska. Det blev bara en poäng på fyra matcher.

¤ I Rögle finns ett ex-löv i Viktor Lindgren som spelade i Löven 09/10. Jag jagade honom hela gårdagen utan resultat.

¤ Rögle kommer från en seger i sin premiär. Timrå slogs tillbaka med 3-2 efter straffar i fredags. Detta efter att vänt 0-2 underläge till 3-2. Rögle har värmt nu på morgonen i T3 Center.

¤ Rögle har tappat mycket offensiv slagkraft i bl.a Danie Zaar, Simon Olsson och Jesper Jensen. Att se upp med är dock Peter Le Blanc som gjorde mål senast och som varit väldigt framgångsrik i AHL samt Tylor Matson som kommer direkt från collegehockeyn, men som målade senast och som sett bra ut på försäsongen.

Sagt från Röglehåll:

– Vi såg matchen på tv men det kommer bli en helt annan matchbild i morgon (läs i dag). Björklöven som lag går inte att jämföra hemma och borta mot ett av seriens bästa lag, de är ett helt annat lag hemma, säger Rögles Anders Carlsson.

3 kommentarer

  1. Tyko

    Varför tar man inte hem wrenman??? Och signar upp Sundström på några månader?? Grönberg gör en del felbeslut just nu.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag vet faktiskt inte. Grönberg pratade ju om det under matchen i Malmö, men det kanske är prestige när man lånat ut honom. Jag vet inte varför han inte är tillbakaplockad. När jag pratade med Waltin i går menade han att Trygg/Lucas är tillbaka till på onsdag. Så kanske tycker dom att laget klarar sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.