Matchdag – Vita Hästen borta

Dags för säsongens tredje match 19.00 borta mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen som är en gryta med riktigt bra stämning för er som inte varit där.VK/Folkbladet-sporten har Markus Isacson på plats ikväll. Ni hittar hans liverapport här och efter matchen ser ni presskonferensen live här. Förhoppningsvis med både fokus och fungerande ljud.

Efter segern senast är lite av oron borta som fanns efter premiären. Nu vet vi att Löven vill spela på det sättet tills de har fått tillbaka mer folk och hittat sitt spel bättre och det känns helt okej. Hellre gneta sig till poäng än gå bort sig.

Den stora grejen nere i Norrköping är att Justin Donati, den största stjärnan i Hästen som öst in poäng senaste säsongerna i Österrike och Norge är spelklar. Dessutom har ju Hästen vunnit mot Västerås och Malmö under starten på säsongen.

Jag tror på en match där Hästen kommer ut med en ruggig energi och kommer att föra spelet. Publiken är smått galen i Norrköping, det är bara Lövens om är värre i Allsvenskan som jag ser det. Kan Löven stå ut, stoppa Hästen och sedan kontra sönder och bryta ned dom kan laget vinna. När Löven har borta så många backar som laget har så är det på pappret två ganska jämna lag.

Sedan bävar jag för någon ytterligare backskada. Skulle Löven få en skada på Stefan Andersson eller Per Hållberg vore det oerhört jobbigt, så ta i trä på den fronten. Det får räcka med fyra backskador.

Laget:

Allt tyder på att laget ser ut så här:

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson).
1:a femman: Alexander Hellström, Stefan Andersson – Emil Lundberg, Stefan Öhman, Jon Palmebjörk.
2:a femman: Per Hållberg, Patrik Nevalainen – William Quist, Kim Karlsson, Felix Maegaard-Scheel.
3:e femman: Erik Lindahl, Alexander Ribbenstrand – Mats Lavander, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Linus Boström.
4:e femman: Lucas Sandström, Adam Ählström, Mathias Trygg

Oklart vem som står fortfarande. Angelina från Björklövenblogg.blogg.se tror på Mattsson och hon var på träningen igår, jag ser inte varför någon skulle flytta på Lindskoug.

Sandström och Trygg är alltså tillbaka, men kommer att spela sparsamt enligt rapporter.

Närmast att vara tillbaka utöver dessa är svårt att säga. Nicke Johansson är fortfarande rejält sjuk, Tommy Wargh har en bit kvar med sin muskelskada och likaså Edström med sitt inre ledband. Oscar Molin ska dock vara aktuell för spel på fredag igen då han kan spela hemmamatcher, men inte borta p.g.a jobbet.

Mina nycklar till seger:

¤ Returer. Axel Brage är makalöst duktig när han bara måste rädda första skottet. I kvalserien i fjol lyckades Hästen slå bort de flesta returerna eller lyfta bort Lövenspelarna. Ska Löven göra mål på Brage i det uppställda fem mot fem spelet så måste de komma åt returerna.

¤ Powerplay igen. Som Björklöven spelade senast och säger att de vill spela nu kommer det inte att komma så många chanser. Då måste Björklöven vara effektiva i powerplay för att vinna. Jag gillar PP:et med en back och fyra forwards.

¤ Spelvändningar. Vita Hästen kommer som jag ser det att föra spelet, men Björklöven har flera spelare i år som är starka i kontringsspelet, Maegaard-Scheel och Quist är två av dom. Björklöven måste våga vända spelet snabbt och inte spela som i fjol med burskydd. Då kan Löven göra ett eller ett par flygande mål.

¤ Stoppa Markus Eriksson och Justin Donati. Har Hästen två vapen är det den duon. Dom är oerhört spelskickliga och måste tas hårt.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi jobbar vidare på samma sätt som senast mot Rögle. Det är för tidigt att bjuda på skönspel, säger Patric Wener.

Noterbart om Vita Hästen:

¤ Björklöven har mött Vita Hästen två gånger i rad i kvalserien och båda mötena i Norrköping har slutat med förlust. Senast efter att Hästen avgjort på slutet och vunnit 4-3 trots att Björklöven ägde hela matchen och borde vunnit med 6-1 sett till chanserna.

¤ Målvakten Axel Brage har varit fenomenal under inledningen av säsongen och kan vara en riktig vägg när han kommer igång.

¤ Vita Hästen är tippade sist av nästan alla experter i hockeysverige den här säsongen och har på pappret om alla spelare är friska den minst meriterade truppen i Allsvenskan. Bara nio spelare har spelat i serien tidigare.

¤ Norrköpingssonen Markus Eriksson har spelat i Almtuna och Västerås i Allsvenskan. I fjol gjorde han bisarra 89 poäng (40+49) på 52 matcher i ettan och kvalserien. Hans 23 poäng i kvalserien är rekord för den serien. Förstakedjan med Jesper Samuelsson och Justin Donati ska göra…. ja typ allt framåt för Hästen den här säsongen är tanken. Eriksson hade fyra poäng i fjol mot Löven i kvalserien över två matcher.

Sagt från Hästenhåll:

– Det blir tufft. Dom vann senast mot Rögle efter en liknande match som vi  en riktig kämpainsats. Vi ska försöka spela med samma ödmjukhet och med samma hårda jobb som senast, men det kommer Björklöven också att göra. Det kommer att bli två hårt kämpande lag så vi får se vilka som har de skickligaste spelarna  , säger assisterande tränare Micke Johansson till nt.se

– Dom är ett riktigt bra lag, Vi har spelat bra i två matcher nu och lyckas ta segrar mot riktigt bra motstånd, vi hoppas att kunna göra det igen. Jag ser fram emot att spel inför hemmapubliken igen, säger Adam Schmidt. (Inge klyschigt va?)

3 kommentarer

  1. Mats

    Senaste 2ggr i ”Himpa” har vi varit favoriter och haft kraftigt spelövertag och skapat mängder med chanser men Hästen har haft flyt och effektivitet och vunnit. Efter denna säsongsinledning får väl ändå hästen vara favorit så smått vi har ju som bekant en bit kvar till ”vårt” spel. Hästen borde lockas att vara spelförande och deras ovana med detta hoppas jag leder till omvända roller och vi kontrar hem matchen. Forza Löven

  2. Chris

    Först och främst, tack för en bra blogg!
    Tyvärr gick det verkligen sådär i afton. Man börjar få lite vibbar från förra säsongen, spelarna hänger med huvudet då det inte funkar. Första perioden var helt ok spelmässigt men sen känns det som luften går helt ur dom i andra. Tredje känns oengagerat. Som jag ser det måste man lätta på lädret och fixa en, (helst två) sniper(s) och parkera Lindskoug permanent i kassen för att få ordning på detta och inte halka efter direkt i tabellen…Kämpa!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.