Ählström: ”Borde ha satt något av mina lägen”

17-årige Adam Ählström har imponerat så här långt i Löventröjan.

Han kommer raka vägen från J18 till att få speltid i Allsvenskan.

visst på grund av skador, men ändå.

– Han har gjort det väldigt bra, spelat moget, men ändå vågat. Jag tror att det är viktigt för klubben att vi har spelare som tar steget upp till A-laget och visar att det går. De andra i Adams lag inser nu att om han kan så kan de.

Orden kommer från Patrik Sundström som satt och kollade på träningen i dag.

Men hur kommer det sig att han får rakt från J18 till A-laget?

– Nu är J18-Allsvenskan bra, i stort sett lika bra som J20 Elit, så det är i princip samma steg, men Adam har tränat bra och varit bra i de matcher han spelat med A-laget.

Vad är det man säger? När Patrik Sundström talar lyssnar man.

* * *

Jag tog ett snack med Ählström efter träningen.

Du hade ett par lägen igår mot Hästen. Du hade kunnat bli allsvensk målskytt. Vad säger du om lägena?

– Ibland vill det sig inte. Det går fort på den här nivån, men de lägena jag fick igår, någon av dom borde jag kunnat smacka dit så är det bara.

Du har fått spela lite på grund av skadorna. Många har pratat varmt om dina insatser, t.ex. Patrik Sundström, hur har det känts själv?

– Det har känts bättre och bättre för varje gång. Det var absolut inget jag hade förväntat mig innan säsongen och att få chansen är jätteroligt. Det är en bra värdemätare för att så vad man behöver förbättra som spelare.

Vad är den största skillnaden jämfört med att spela J18?

– Jag skulle vilja säga att det är passningar och mottagningar, inte tempot och fysiken. Slår du en dålig passning till någon eller om du inte får kontroll på pucken så är lägena borta så snabbt på den här nivån. Om inte jag klarar av att ta emot passningarna som är hårdare och bättre här då spelar det ingen roll hur duktiga mina medspelare är.

Hur ser det ut för dig nu. hur mycket ska du träna med laget och vet du hur många matcher fler du ska spela just nu?

– Jag gör bara som dom (Wener/Waltin) säger. Vill de att jag ska träna gör jag det och det är träning till träning. Matcher får jag reda på dagen innan eller så och jag ska vara med i morgon. jag spelar med Lucas det vet jag, men sen vet jag inte mer. Det är kul att jag får vara med. J20-serien startar först i Oktober så det är kanon bara att få spela även om jag vet att med fullt lag så är det tufft att få vara med.

Har det varit nervöst att spela i Allsvenskan?

– Malmö borta och hemmapremiären var lite nervöst, men jag tycker ändå att det gått ganska bra. Jag försöker spela som jag gör. Du kan inte förändra allt bara för att nivån är högre.

Men du fick en tung start mot mot Malmö med baklängesmål i första bytet?

– Jo jag fick en klubba i ansiktet efter bara några sekunder och sedan minus ett i första bytet. Det var lite välkommen till allsvenskan, men så kan det vara. Det går inte bara att lägga sig ned och dö. Det är bara in och köra nästa byte igen. Sen att det blev så i första bytet var nästan humoristiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.