Vi har ju allafall AIK

Det är inte bara i Björklöven det är lite deppigt just nu efter den här säsongsupptakten.

AIK som innan säsongen pratade om att de kan låte spelarbudgeten expandera upp till 18 miljoner om det behövs har en poäng efter fem matcher.

Förlust 2-3 på Hovet mot Timrå i går trots 31-18 i skott och makalöst bleka 2502 personer på läktarna.

Är det någon klubb i Allsvenskan som är på väg in i en kris så är det AIK.

Totalt har laget släppt in 20 mål på fem matcher.

Dessutom ligger tränaren Peter Gradin på sjukhus efter att blivit överkörd av en åkergräsklippare för två veckor sedan.

Här pratar vi elände på riktigt…

– Det är många matcher kvar och vi kan inte lägga oss ner och dö. Det är en tung start, och jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger Christian Sandberg till aftonbladet efter den senaste förlusten.

– Det var en jämn match till som vi förlorade. Fy fan vad det är tungt, säger assiterande tränaren Thomas Fröberg till expressen.

AIK:s elände gör att Björklöven även vid en förlust mot Södertälje inte hamnar sist i tabellen.

* * *

Sedan har vi topptippade Västerås som jag har på tredjeplats i mitt tips. Efter fyra matcher ligger laget 12:a med 5-11 i målskillnad och det har blivit förluster mot både Vita Hästen och Almtuna. Detta med snipers, skägg och allt möjligt i truppen eller vad sägs om Evan McGrath, Jeremy Williams, Broc Montpetit, Justin Dohner, Nick Angell, Matt Fornataro och Conny Strömberg,

– Det känns som att spelarna åker runt med en jäkligt tung ryggsäck av någon anledning. Jag hade hoppats att vinsten senast skulle ge oss lite råg i ryggen men det ser belastat och lite pressat ut. Det verkar som att spelarna känner sig lite kvävda. Det är ingen spelare som går i bräschen och det är ju inte bra, säger tränaren Martin Filander till VLT.se

– Det går inte att tycka synd om sig själv. Det blir man en looser av. Man måste ta sig i kragen och jobba vidare, leverera resultat, säger Filander.

Som ni märker. Det finns fler som har det tungt

En kommentar

  1. Deven

    Problemet är ju att lagen som du nämner har ju en spelartrupp som kan prestera mycket bättre än vad dessa lag har gjort. Sen har dom större möjligheter att förstärka /förändra laget under säsongen än Björklöven. Regler gjorde ju en liknande säsongsinledning föregående säsong men tillslut lossnade det för dom å dom var ju 1mål från elitserien.. Jag ser inte dagens löven göra en resa där spelet bara lossnar och poängen trillar in, utan ska löven lyckas krävs det att alla spelarna överträffar sin förmåga. Vi har inte dom ekonomiska musklerna att byta ut 1femma mitt under säsongen osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.