Klasskillnad var ordet

Vill ni läsa ett positivt inlägg…. sluta läs nu!

Jag hörde en kommentar efter matchen: ”Det var ju jämt efter tredje målet”.

Det är enkelt att titta på ett enskilt stolpskott och fundera. Vad hade hänt om det gått in.

Det går också att fundera: Tänk om Viktor Ekeståhl-Jonsson kunnat hålla i klubban och göra mål på sitt jätteläge.

Det går rent av att kanske tänka sig att Nicke Johansson skulle göra mål i två mot noll.

Det går att fundera så, men i slutändan är det bara att konstatera. Efter 3-0 spelar bara Malmö av matchen och över 60 minuter är det klasskillnad mellan lagen.

Malmö när dom snäppar på allt på alla cylindrar är dom rysligt bra. Laget bara andas klass och precis som jag skrev innan så tippar jag att de vinner serien och går till SHL. Då måste Löven prestera på topp om det ska bli poäng. Det här var inte någon topprestation.

Björklöven är i en så pass stor mental brygga just nu att jag är rädd för ett ras i stil med fjolårets. Jag tror inte att det blir så för det är nästan omöjligt, men rädslan finns. Det handlar inte om matchen i dag, det handlar om ett samlat intryck. 2-12 på fyra matcher r mentalt tufft att hantera. Spelare blir sämre än de är när ett lag inte gör mål och inte vinner.

Mats Waltin sa det bra på presskonferensen:

Eller andemeningen av det han sa var:

– Det spelar ingen roll hur dåliga vi är i anfallszon om vi ändå inte tar oss dit.

Så sant, så sant.

Björklöven – Malmö 0-3 (0-3, 0-0, 0-0)

Min syn på matchen:  

Björklöven gjorde en väldigt fin inledning. Fick visserligen ett powerplay som en gåva av Malmö som gav laget energi. Sedan kom målen. Två misstag! Ett från Trygg, ett från Stefan Andersson och ett billigt mål som Mattsson släppte in. Efter det tappade Björklöven allt och 20-4 i skott trots att Löven inledde ganska bra säger en del. Malmö körde på hela perioden ut och sista fem ska Löven vara glada att det inte blev fler mål.

I andra perioden fortsatte Malmö att dominera, men slog av på tempot mot slutet. Björklöven skapade en del lägen när spelet böljade, men det fanns ingen spets över huvud taget. Nicklas Johansson visade det i ett friläge och en två mot nolla, Ekeståhl-Jonsson visade det i ett bra läge.

I tredje perioden spelas matchen av. Det kan inte bli mer tydligt än så om du tittar på skotten (3-6). Tre(!) skott när du jagar en reducering. Det säger något om hur svårt Björklöven har det just nu.

Det fanns små ljusglimtar i matchen. Laget fortsatte att jobba hela vägen ut. Framförallt kedjan med Scheel och Kim åker skridskor som besatta, även Linus Boström sliter som galen. Johan Mattsson stod för ett par riktigt fina räddningar och Jonathan Harty är okej som forward även om han aldrig kommer att göra mål, men han ger energi,

Jo två grejer till. Lucas Sandström och Emil Wrenman har lite fart vilket bidrar, sen är det bara en poäng upp till AIK, två till Timrå. Om någon får ordning på det här skeppet så finns det gott om tid och många matcher kvar att jobba med.

Värt att notera:

* Det är en skymf mot Rasmus Edström att Patrik Nevalainen spelar i powerplay. Med den formen som Nevalainen visar upp just nu ska han inte vara på isen i tilltänkta producerande sekvenser. Nevalainen slår bort så många galna passningar och spelar så passivt i defensiven att jag inte kan förstå det. Hur kan en spelare som spelat så länge på den nivån hamna där han är nu? Det låter hårt, det är hårt, men alla kan se det och det är inget personligt från min sida mot Patrik.

* Mats Lavander kan inte åka skridskor just nu som han kunnat tidigare. Han har enligt uppgifter till bloggen fortfarande problem med ryggen. Kolla nästa match. Det är som att han åker med ena skridskon och puttar på med andra. Starkt att kunna spela om det stämmer.

* Tekningarna slutade 23-34 tillslut. Inför tredje perioden stod det 31-14(!) till Malmö. Var är den där centern som Grönberg talat om? Han behövs. För det här är ett problem utan tvekan och det är ingen tillfällighet när det ser ut så här i match efter match.

* Är det någon som har sett den Kim Karlsson som spelade i Björklöven i fjol? Frågan är om han inte passar i Waltins system eller om han inte är i form. Svårt att svara på, men jag tror på det första.

* Fredrik Grönberg syntes inte till idag. var han på matchen i tisdags? Känslan är att han måste agera. Något måste göras. Skaka om i snöbollen så att säga.

Mest intressant sagt efter matchen:

Johan Mattsson:

– Jag tycker att både jag och Kevin har visat framfötterna den här säsongen. (Avdelningen ovanligt att höra från en målvakt för laget som ligger sist i serien. Lite av en kapning av laget.)

Mats Waltin:

– Vi har större problem än så. Vi har problem att ta oss in i anfallszon och det jobbar vi på varje dag. Det är ett tålmodigt arbete och det tar tid. Jag vet inte när vi får till det. (Avdelningen nu blir jag orolig om Mats är lite uppgiven)

Nicklas Johansson:

– Jag hade ett jätteläge att göra mål. Där ska jag egentligen bara sätta dit den, men jag tycker mig ha en bra chans att passa Stefan, men det blir bara fel. Jag vet inte varför. (Avdelningen, det är lite så just nu för många i laget)

13 kommentarer

  1. SkanstullsLövet

    Inte undra på att det är svårt att ta sig in i anfallszon när minst en i varje kedja agerar sänke för de övriga två genom att totalt sakna offensiv talang. Om inte lagledningen nu inser att de få anfallskrafter som finns i laget ska spela ihop så vet jag inte vad som ska till. Med tanke på att vi gjort exakt 1 (närmast ofattbart!) mål de senaste tre matcherna kan det inte bli värre.

  2. Tom

    Smärtsamt att se dagens match, skiljer flera divisioner mellan lagen kändes det som. Löven är tyvärr ett fuskbygge, till största delen uppbyggt på division 1 spelare med allsvenska löner.

  3. Gröngul

    Tyvär förstår jag varför publik sviker och folk stannar hemma, man får ju magsår och ångest av att se denna upplaga av Löven… Usch det kan gott folk klara sig utan.

  4. Ray

    Spelar Lavander bara för att ställa upp på laget?

    Annars är det ju bara sjukskriva honom för det går ju inte att ha någon som bara spelar på halvfart, eller?

    Kanske han borde fundera på att lägga av innan han går sönder mer?

    Vidare borde man försöka hitta någon annan klubb åt Neva.

    Nu var det väl inte Ribbans fel kanske, jag såg inte matchen men han var ju -2 idag. Han får väl förlängt? (ironi)

    Känns ju som Grönis sitter eller har suttit med armarna i kors för länge. Borde hänt mer sedan länge i alla lagdelar – målvakterna.

    Måste hålla med Mattsson att det är inte målvakternas fel att Löven har -17 i ms så här långt.

  5. Jn

    Likt förra årets…
    Tycker att det är sorgligt att man fortfarande måste klaga på förra året.
    Inledningen på förra säsongen var blandad. Trots att skadorna var där redan från början… Men efter det blev det bara skador..
    Blixt fick inget gehör på alla förslag han la fram, som ex samarbete med en elitserieklubb neråt, inåt i landet med rätt mörka färger..
    Jag kan inte förstå att man nu kan anställa mer folk runt sporten och kansliet.. När dessutom finns dem som velat köpa årskort, men de får ingen respons, klart man blir hemma då! Verkar inte riktigt värt sin slant..
    J Lind hade för mycket jobb, man anställde en till. Blixt hade inte för mycket jobb i Löven i fjol?
    Nä, VD…. Trodde faktiskt att han skulle få gå, men det blev bort med kontinuiteten och kvar med Åkerblom.
    Det ska vara någon som älskar ishockey och helst Löven, inte älska sig själv och pengar.
    Sorgligt.. Men alla, typ Blixt, Tommi och Jens fick ju bra jobb som passar dem. Blixt trots att Löven väntade att släppa honom tills de flesta hade full stab. Men det gick ju bra ändå, ssk ville så gärna ha honom att man utökade manskapet.

    Nä, lycka till Åkerblom hoppas du inte hinner förstöra allt för mycket.

  6. Göte

    Hoppas vi kan hitta ett enklare spel framöver. Förr eller senare måste vi vända på bladet och starta på ”ny kula”.
    Efter regn kommer sol och det är väl det man hoppas på nu.

    Man har mått bättre som björklövare. Tänker inte ge upp för det.

  7. MATTEQ

    Det är då fan att man aldrig får vara glad som Löven supporter. Jag känner ingen som håller på andra lag som har det som jag och få stå ut med den skit som hela tiden uppstår. När skallman få känna sig glad och se att spelet flyter som på rälls Man sitter som på nålar och hoppas att man få se ett mål som löven gör. Sakll det vara så?
    Sååå jäkla less och funderar på att lägga ner skiten nu. I ett och ett halvt år nu så har det varit ett enda stort mörker för Löven. Spelare som underpresterar så fort dom kommer till klubben men som gör succe i andra klubbar. Detta kan inte vara en tillfällighet.
    Har jag fel?

  8. Ellge

    Jag kan köpa tanken med att få igång spelare genom att sätta dom i bra omgivning och ge dom.chansen. Som t.ex att Lavander gått med Palmebjörk och nu Nicke och Boström med Öhman, men det känns ju inte som att det är rätt läge nu när ingeting fungerar. Till och med våra nyckelspelare går ner sig när dom inte har någon bra lekkamrat. Nu måste fokus vara att få till en fungerande lina som klarar av att spela offensivt och fortsätta därifrån. Kan vi göra några mål så kanske det finns hopp om att gruppen hittar energi och sakta få tillbaka lite självförtroende. Det går i nuläget inte att spela jämndåliga femmor. Sätt ihop det bästa för dagen i ren toppning i första femman och släpp den mördande defensiven.
    Asplöven lever på 1 kanske 2 offensiva femmor. Dom andra krigar och försöker spela 0-0 i sin match…. Tänk om…….. Gör.någonting nu!!!

  9. Stefan

    Hoppas på att få se ett Lövenmål….som det är nu så hoppas man att de ska ta sig in i anfallszon 🙁 !!!

  10. Gustav

    Håller med Mattsson, det är två riktigt bra målvakter och det märks när laget sköter sig. Mot Västerås bjöd vi på i princip alla målen, och igår bjöd vi också på mål. De är inte supermänniskor som kan ta alla skott när försvaret gör misstag på misstag och tittar puck. Nästan alla poäng vi tagit hittills har vi tagit pga målvakterna.

  11. Försäkringen

    Gustav, kan du inte kolla upp hur det är med försäkringspengar för de skadade spelarna? Vet att du berört detta tidigare men man skulle vilja veta exakt hur mycket försäkringen täcker. Dessa 4-6 spelare som varit skadade ett tag nu borde väl räcka till EN spelare iaf. Då gärna någon transatlant som vet var målet är och som kan komma in som en frisk fläkt. Fråga gärna Grönberg om man kan värva någon på kort tid för specifikt försäkringspengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.