Hurtubise-effekten har startat

Han har inte spelat en match för Björklöven än (gör debut på onsdag), men Björklöven är 1-0 i matcher sedan ”Skägget” presenterades som Lövenspelare.

Jag var inte i Ängelholm, utan det var min kollega Markus Isacson,

Ni kan läsa/se hans alster:

Seger för Löven (inkl live)

Presskonferensen (Kanske den kortaste i mannaminne)

Fyra snabba

TV: ”Då får man sitta på läktaren” med Kim Karlsson

Tv och som text: ”Lindskougs show”

Webbkrönika ”Snacka om att hitta rätt” – Om Björklövens målvakter

Sedan tog jag själv ett litet snack med Markus:

Var det en rättvis seger?

– Björklöven slet verkligen som djur. de täckte skott och kämpade defensivt som vi sett några matcher i år. Det var inte alls orättvist att Löven tog poäng i matchen. Rögle imponerade inte alls.

Men skotten blev ändå 31-14. Var inte Rögle bättre ändå?

– Skotten är ganska missvisande. 32-23 hade varit mera rätt. Löven håller inne sina skott ganska ofta och skulle kunna lägga mer ofarliga puckar på mål egentligen och få fler skott. Rögle förde spelet, men Björklöven försvarade sig bra. Sedan var Lindskoug riktigt bra. Det syntes att han var laddad mot sitt gamla lag.

Det har varit så många enkla missar. Var det några tok-indianare i matchen?

– Dom var faktiskt borta. Självklart missades det passningarna, men inga hårresande misstag gjordes och kanske var det grunden till segern.

Såg du någon sprudlande offensiv då?

– Alltså Löven skapade en del lägen. inte jättemånga, men de kom in i zon på ett bra sätt ett antal gånger och jag tycker att det såg bättre ut än tidigare i veckan.

Kim Karlsson och Linus Boström som målskyttar. Det låter som en fabel. hur gick det till?

– Linus Boström han var där framför målet och slog in en retur från Stefan Öhmans skott. ett typiskt mål från honom. Kim Karlssons var ju i powerplay. han fick pucken framför målet och försökte bara träffa mål. den råkade gå in så inga snidarmål direkt, men viktiga ändå.

Skönaste som sas efter matchen?

– Helt klart Kim Karlsson: ”Skulle jag åka omkring och fundera på varför jag spelar i fjärdekedjan skulle jag sitta på läktaren i nästa match.”

* * *

Vad kan vi då konstatera i övrigt:

¤ Jo att fjärdekadjan bestod av Jonathan Harty, Kim Karlsson och Lucas Sandström. Bra odds på det före säsongen. Känslan är att Kim Karlsson kommit bort i Mats Waltins spelsystem. Frågan är om målet i dag kan få igång honom. Kim Karlsson var också den som sköt flest skott på mål i Löven (3st).

¤ Tekningarna…34-21 till Rögle denna dag. Hoppas Löven hinner få Hurtubise spelklar till onsdag. Han hade 59 procent på tekningar i Leksand. Det behövs.

¤ Så här sa Waltin om Palme/Quist: ”Jon hoppas jag ska vara tillbaka till på onsdag. med Quist vet jag inte alls hur lång tid det kommer att tag”.

¤ Björklöven kliver tilläflligt allafall upp på en nästjumboplats i serien i och med segern.

¤ Laget har rest ned till Malmö efter matchen, sover där och flyger hem i morgon.

5 kommentarer

  1. Simon

    Varför refererar du till ”skäggets” teknings% i Leksand? Det är väl inaktuella siffror då han spelade i den klubben för två säsonger. Mer intressant är ju hur % var förra året i AIK och nuvarande i Ilves.
    Lite samma tänk som löven gjort med värvningar genom åren, kolla på gamla meriter.

  2. Mange Öland

    Gustav du skriver bra fast du ”korrläser” aldrig då du har alltid/ofta/varje reportage i stridens hetta har stavfel och rena sakfel och meningsbyggnagsfel. Du har väl utbildning då jag ofta läser din frustration blandat med stavfel och glömda bokstäver. Du är såååååå objektiv så du snavar över glädjen och kärleken till Björklöven, ja jag vet det är svårt. Nu är det så här att jag likt Mats Waltin varit tränare på denna nivå som våra hjältar kämpar på. Mött Dalen i innebandy och plockat tre poäng trots storm mot vår kasse. Lindskoug!!!!! Hur kan ni trögtänkta som dömer ut löven, Waltin, Grönberg och övriga se er själv i spegeln efter dagens seger? BJÖRKLÖVEN VANN IDAG OCH FBC KALMARSUND GJORDE DITO! Bra söndag! Gillar att du är het Gustav men delar inte dina negativa tungor som oftast tar plats. Du borde ta ett P10-lag i Björklöven och bygga din kunskap i grupp. Den är svår….

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Att jag stavar fel är naturligtvis beklagligt. Det är ofta väldigt mycket text som ska prouceras varje dag och då blir det tyvärr fel ibland/ofta. Jag får försöka att bli mer noggrann. Att jag däremot ofta varit negativ mot Löven de senaste 1,5 säsongerna är inte så konstigt sett till resultaten. I bloggen har jag dessutom en mer känslosam ton än i artiklar och krönikor. Jag vet inte om du läser det jag gör åt tidningen och webben också. Där är jag mer balanserad. Angående det sista så har jag varit ungdomstränare inom idrottsrörelsen i många år ch är fortfarande ideellt engagerad många timmar varje vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.