Hurtubise-effekten 2.0

Nu var det ju inte Mark Hurtubise som var matchens stjärna, det var Jon Palmebjörk, men likaväl. Sedan Mark Hurtubise blev klar för Björklöven har det blivit idel segrar. Hurtubise vs Allsvenskan 2-0.

Jon Palmebjörk har inte riktigt varit sig själv lik den här säsongen även om det blivit ett par poäng ändå. Nu har han varit sjuk i tre matcher och när han kom tillbaka så fick Jon ”Kanon” spelade med Stefan Öhman. I första perioden var det så oerhört tydligt hur bra den formationen fungerade tillsammans. Mats Waltin höll med, men tyckte ändå inte riktigt att det var så enkelt på presskonferensen att det bara var att placera ihop Jon och Stefan och sen var saken biff.

Jag efterlyste en toppning av laget efter matchen mot Oskarshamn och en sådan såg vi idag. Det var två formationer som var byggda för att producera, en tvåvägsformation och sedan det fjärde som hade en del problem i egen zon, men som skulle vara en 0-0 formation. Jag gillade hur laget matchades.

Mark Hurtubise imponerade inte, men, var heller inte dålig. Han kommer att bli riktigt bra. Däremot så var Kim Karlsson väldigt omständlig. Hans dropp mellan benen t.ex. var helt galen. Waltin hade ett snack med honom i båset i tredje och det syns att de två inte är bästa vänner. Dock tror jag att Kim och Hurtubise kan blir bra tillsammans. Frågan är om Lucas ska vara tredjelänken. Kanske Emil Lundberg när han kommer tillbaka eller William Quist.

Björklöven – Via Hästen 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

Min syn på matchen:  

Björklöven gjorde en makalöst bra förstaperiod i 14.20. Passningsspelet, farten och sättet att ta sig genom mittzon har jag inte sett i år. Hade Björklöven gjort 3-0 på Nicke Johanssons chans där han ramlade efter 14.07 tror jag att det hade kunnat fortsätta se så bra ut längre. Nu vände det efter att Hästen gjort 1-2 och sedan var det en jämn match i 25 minuter och i tredje perioden fick Löven istället lita på sin defensiv.

Johan Mattsson var som vanligt riktigt stabil. Han räddade två frilägen i inledningen av tredje perioden som var oerhört viktiga för Björklöven. Det är bara att konstatera att Björklöven har två rysligt bra målvakter.

Trenden de senaste två matcherna är att misstagen har minskat när det gäller passningar i egen zon. Det var inte rena idiotindianare i den här matchen heller och det lovar gott. Waltin varvade med backarna och spelade i ganska många kombinationer. Det var egentligen bara Acke och Steffe A som spelade med varandra hela matchen.

Rasmus Edström gjorde sin kanske sämsta match i Björklöventröjan och det oroar. Han ska ju inte bli sämre med ansvar i Allsvenskan, han ska bli bättre.

Hur som helst en bra genomförd match, Björklöven är på rätt köl igen efter fyra raka förluster och jag måste ge credd till Mats Waltin. Han agerar, han testar och försöker hela tiden gå vidare, men med samma spelstil byggd på defensiven. Ett gnetigt sätt att ta poäng, men så länge det fungerar är det ju faktiskt okej.

Värt att notera:

¤ 20-22 i skott. Björklöven höll på att vinna skotten i en match för andra gången i år, men tredje perioden fällde det. Dock ska det sägas att Björklöven hade mer possesion med pucken än Vita Hästen (55 procent för Löven) och det har inte hänt i år. Nästan i alla matcher har motståndarna haft klart mer puck än Björklöven. Om det berodde på Björklöven eller på Vita Hästen är svårt att säga.

¤ Hurtubise-effekten om den nu finns gjorde allafall att Björklöven, seriens klart sämsta lag när det kommer till tekningar vann statistiken med 20-18. Hurtubise som vann matchen allra första tekning vann tre och förlorade två tekningar.

¤ Nicklas Johansson var riktigt bra, han gjorde två mål, men brände också en del, Han var mest aktiv med fyra skott på mål och förutom det faktumet att han är lite ineffektiv så är ”Nicke J” en riktigt nyttig spelare just nu.

¤ Björklöven är åtta poäng efter Asplöven som leder serien, men det skiljer 12 placeringar. Hörde jag att serien är jämn?

Mest intressant sagt efter matchen:

Mats Waltin

- Vi spelade väldigt bra från start, fick en utdelning som vi fått en enda match i år. Sedan kändes det som att matchen förändrades helt efter att dom gjorde 1-2. Det ska inte behöva bli så och jag vet inte varför.

- Jag spelade Palmebjörk och Öhman ihop tidigare på säsongen och då fungerade det inte så bra, men visst den formationen var jättebra i dag och det var kul.

Jon Palmebjörk:

- Den här segern bygger självförtroende. Det är starkt av oss att resa oss efter fyra raka förluster. Nu har vi något att bygga på.

- Det var verkligen kul att vara tillbaka. Jag trivs ju med Stefan sedan tidigare och nu när Nicke har blivit en målskytt är det ju perfekt.

Mark Hurtubise:

- Jag hoppas att jag ska kunna skapa och var inblandad i mer framöver. Kan jag bara få igång min skridskoåkning och lära känna mina kedjekamrater bättre så tror jag att jag ska kunna producera en del.

4 kommentarer

 1. Coachen

  Kul och spännande match att se med bra tempo. Som vanligt så överensstämmer mina reflektioner grymt bra med dina Gustav, vet inte vad det betyder :-) . Mycket var postivt, framförallt Palme-Öhman-Johansson och även Harty, men det finns också saker som kan bli bättre. Edström tycker jag såg märkligt seg ut, speciellt i vändningsmoment då han var på väg att bli överspelad. Å Kim slår ju hellre en passning eller två istället för att avsluta själv, söker alltför ofta ett (för) svårt passningsalternativ vilket gör att anfallsförsök också då misslyckas alltför ofta. Och Ribbenstrands närvaro gör mig nervös….

 2. Lillen

  Jaha du.
  Det verkar som allt som skrivs är för att ta bort individen från ekvationen.
  Hurtubise ÄR orsaken till det positiva och till framgången.

  Sedan får du skriva hur och vad du vill……..mycket svammel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>