Nisse levererar för Malmö

Jag slog mig ned framför tv:n för att förkovra mig lite i Allsvenskan under torsdagskvällen och fick se ett ex-löv som levererar.

Nils Andersson gjorde två mål när Malmö besegrade Södertälje på bortais med 6-4 och gick upp in serieledning.

Båda målen var dragskott från backplats. Mest intressant avar det andra där Malmö sköt sex gånger på en minut och fick tag på returen varje gång. Det är ett enkelt och effektivt sätt att spela powerplay.

Dit jag vill komma är:

Björklöven har inget hot från blålinjen just nu. Stefan Andersson var hotet i fjol, men hans offensiva form under Mats Waltin har varit så där, Rasmus Edström var ett tilltänkt anfallsvapen, men har nästan blivit sämre match efter match i Löventröjan.  Tommy Wargh var fantastisk i slutet av fjolårets säsong, men hur bra är han tillbaka inom kort efter att varit borta i två månader? .Det är nästan så att Per Hållberg är Lövens bästa offensiva hot från backplats.

Frågan är om man ska spela in en lina med Hurtubise som back i powerplay. Har har ett riktigt bra skott och skjuter framförlallt bra på direktskott.

Västerås gör det med Jeremy Williams, spelar honom som skytt från backplats i PP. Skellefteå spelade Jocke Lindström som back i PP i fjol.

Måste W & W tänka utanför boxen eller löser det sig med backhoten offensivt i Löven?

När det gäller matchen mellan Södertälje och Malmö så kan jag inte sluta att imponeras av Malmö. Dom har ett tempo, en jämnhet och en kvalitet som kommer att ta ut sig i längden i Allsvenskan. Så är det bara.

Sen kan man fråga sig vilken planet Peter Lyth kommer ifrån eller varför han får döma på den här nivån. Kvällens match trasslade han sönder helt själv, 2+2:an på Edblom var helt sanslös. Jag blir mörkrädd varje gång jag kommer till en arena och ser att Lyth ska döma Löven.

6 kommentarer

 1. tobsan954

  Jag såg också matchen och imponeras av Malmös spel. När serien är klar så kommer vi hitta Malmö på 1:a plats. De har pressen på sig som favoriter ;)

 2. Canoah

  Stefan A har väl inte varit sig lik sedan huvudskadan egentligen, och inte bara nu i höst. Det som oroar är kanske mer varför han nu inte kan skjuta, missar pucken, felträff, skott utanför mm.

 3. Falconetti

  Stop!
  Hållberg vill jag se lika lite i PP som jag vill se Trygg spela försvarsspel man mot man.

  S Andersson fortfarande klart bäst. R Edström lika klar tvåa. Spelare som har uppe blicken och är bekväma med pucken. Wargh övervärderas pga någon bra match i kvalserien.

  Med Hurtubise i laget så finns nu 6 spelare i laget som kan vinna en närkamp/slå sin spelare. Boström, Andersson, Harty, Quist och Lundberg.

  Jättebra blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>