Det stora raset i Blekinge

Det skulle komma förr eller senare och det gjorde så ikväll.

Alltså det stora raset. Den här serien är så jämn att allas formkurvor tar slut oavsett vad de heter och så även Björklövens.

Jag var inte på plats i Karlskrona utan slavade med trav och annat. På plats var dock Markus Isacson.

Så här sa Markus:

Hur var matchen?

– Det var ingen katastrof egentligen från lövens sida som helhet. det var bara de att dom gjorde ens dålig andraperiod samtidigt som Karlskrona gjorde en riktigt bra och det avgjorde matchen.

Men tre mål bakåt på 10 minuter låter mycket. Hur var det möjligt?

– När det första målet kom så gick Löven ned sig och fick inte riktigt stopp på raset förrän det stod 1-4 och då var matchen praktiskt taget över.

Var det en massa individuella misstag eller?

– Nej, inte specifikt så utan Karlskrona som lag spelade ut Löven i andra perioden. Det kändes som att skotten var 20-2 eller något. Det var klasskillnad då i det mesta och Karlskrona hade väldigt mycket ytor.

Men Löven spelade okej i första och tredje?

– Jag tycker det. Efter en period var Löven med i matchen och kunde nog haft ledningen också. Björklöven kom ut bra och spelade med bra fart från start, men det sena 1-1 målet kom snöpligt för Löven spelade ganska bra. I tredje perioden spelade Karlskrona av matchen, men även där var det jämnt så det var helt okej av Löven.

Vad säger du om Lövens mål?

– Det var riktigt snyggt. Stefan Öhman som spelade kors över zonen till Palmebjörk som tryckte upp den högt. Ett mål som det såg ut förra säsongen för den duon.

Är det här slutet på Lövens formtopp?

– Det känns oerhört svårt att säga. Vi får se på lördag.

* * *

Värt att notera:

¤ 58-42 procent i puckinnehav var visserligen väntat över hela matchen, men 61-39 i andra perioden är lite väl mycket för att en period inte ska sluta på ett jobbigt sätt.

¤ Björklövens boxplay som varit så oerhört framgångsrikt på slutet föll ihop lite denna dag och Löven släppte in två mål på fem boxplay.

¤ Acke Hellström har gjort en riktigt bra säsong i år, men var inne på fyra av fem baklängesmål mot Karlskrona.

¤ 27-19 i tekningar. Trenden fortsätter, men Hurtubise visar klass med 7-4 igen. Mathias trygg 1-8 (!) Ugh!

¤ Hurtubise hade flest skott på mål i Björklöven med tre stycken.

¤ Felix Maegaard-Scheel hade bara 4.30 på isen och det ska inte ha varit på grund av någon skada utan på grund av kvalitetsskäl.

Mest intressant sagt efter matchen:

Patric Wener:

– Det psykologiska målen i slutet på första och inledningen av andra gör att dom får fart på rören och vi blir stillastående. Vi möter ett väldigt bra hemmalag i dag. Det är inte så mycket svårare.

– Vi har två jättebra målvkater som vi vill matcha hela säsongen. Därför valde vi Mattsson idag.

Stefan Öhman:

– På lördag ska vi försöka att komma ut som i dag och hålla uppe det i 60 minuter. Då tycker jag att det ser bra ut.

Viktor Ekeståhl-Johnsson:

– Vi går ner oss oerhört efter att dom gör 2-1. Vi behöver få in mer folk på kassen. Det är där man gör mål. Vi måste spela som vi gör i första perioden i tre perioder. Det är inte så lätt att stå stilla och spela ishockey.