Extramaterial: Kevin Lindskoug

På sportsajten och i dagens VK/Folkbladet finns en stor intervju med Kevin Lindskoug. Björklövens bästa spelare under första delen av säsongen 2014-15 enligt sportens reportrar. Här har ni det som inte fick plats i artikeln.

Jag träffade Kevin Linskoug i torsdags. Han har utan tvekan haft en spektakulärt bra säsong så här långt med tanke på att han bara stått 14 allsvenska matcher och 16 i playoff/kvalserie före han gick till Björklöven.

Ni hittar artikeln med Kevin här (den är plus)

Efter varje match ger vi betyg, 3-2-1-listan till Björklövens tre bästa spelare. Kevin Lindskoug har trots att han bara spelat 19 matcher en rejäl ledning med 31 poäng (8st 3:or) efter 36 matcher. Acke Hellström är tvåa på 24 poäng och Emil Lundberg trea på 20. Nu är vi reportrar inget facit direkt, men det är ingen slump att någon får bra betyg.

Själv är jag imponerad över hur få enkla mål han släpper in, hur få skott som går in och hur många idioträddningar han gör.

Jag är också imponerad över hur tävlingsinriktad han är på träningarna. Vi pratade under intervjun om hösten, hans utveckling som målvakt, året i USA, om slagsmål i allsvenskan, publiken i Umeå,. mörkret i Norrland och mycket mera, men vi börjar där på träningarna.

Hur är du på träningarna. Är du väldigt tävlingsinriktad?

– Jag släpper ogärna in puckar på träningarna oavsett vilken övning det är. Det är naturligt som målvakt, men det gäller att jobba på det man ska och inte blir för fladdrig bara för att ta alla puckar.

Är du som Stefan Liv att du måste skicka iväg alla puckar som ligger i målet. Att du inte gillar att ha puckar liggandes där?

– Ja, jag har den ticsen. Det känns bara fel.

* * *
Vi tar och hoppas över till ett litet snack om matcherna mot Rögle:

Du har lyckats besegra Rögle tre gånger i år och bara släppt in tre mål på tre matcher. Hur har matcherna mot Rögle varit?

– När man går in för matchen tänker man att det ska bli djävligt roligt och att det bara är en match i mängden, men så är det inte. Det har varit riktigt kul. Några av mina bästa kompisar som jag gått hockeygymnasiet, Sylwander (Daniel) framförallt, spelar där och man känner många. Vad ska man säga till honom på isen egentligen. Det är svårt. Han sa senast ”Fan vad bra räddning. Nu får du fan släppa in något”. Det har varit lite extra skratt på isen men vi har kunnat vara kompisar utanför isen ses. Typ tagit någon öl och ”catshat” up lite. Att vi har 9-0 i poäng mot dom det är ju som att dra en lottovinst. Det finns ingen bättre känsla, det finns ingen man hellre vinner mot än maskens gäng.

Hur sugen är du på att ”sweepa” Rögle och ta alla fyra matcherna?

– Det skulle vara helt underbart. Nu har de fått ett par förstärkningar och vi har några skador. Vi möts här i Januari och det ska inte vara fullt omöjligt. Jag förväntar mig en matchbild som senast där jag får göra en del räddningar.

Förväntar du dig att stå den matchen eller med tanke på tre segrar?

– Jag vet inte, men självklart vill jag göra det. Det är ju en speciellt match för mig. Den vill jag alltid stå.

Mer snack om situationen mellan Kevin och Johan (Mattsson) finns i artikeln. Så vi går vidare.

* * *

Efter tre år på hockeygymnasiet i Ängelholm stack Kevin Lindskoug till USA och den amerikanska juniorligan USHL och Muskegon Lumberjacks. Orten Kevin bodde i ligger två timmar norr om Chicago längs Lake Michigan. Jag berör det i texten, men vi kan borra lite extra i det här.

Vilken klass håller den ligan?

– Den är riktigt bra. Inte lika bra som den högsta juniorligan i Kanada, men ändå hög nivå. Det är den bästa i USA. Väldigt fartfylld hockey, lite likt hockeyallsvenskan.

Varför åkte du dit?

– Jag hade kontrakt med Rögle, men de gick upp till SHL och det kändes som ett för stort steg. jag var inte nära det då så vi valde att bryta kontraktet. Det känns som mitt livs bästa beslut.

Hur gick det för dig där?

– Det gick väldigt bra för mig. Jag fick stå mycket, fick bra feedback från coacherna och utvecklades mycket.

Vad gjorde att du åkte hem igen?

– Jag skulle bara vara där ett år, sen funderade jag på att gå på college, men då jag hade haft kontrakt med Rögle innan var det svårt med det här med amatörbestämmelser så då valde jag att åka hem.

Läs mer i artikeln om Kevins kärlek för slagsmål som han upptäckte under tiden i Nordamerika.

Jag ställde där följdfrågan.

Vem är bästa fighter i Björklöven?

– Harty utan tvekan. Han skulle vinna mot de flesta i allsvenskan.

När jag själv föreslog Lucas Sandström som dark-horse svarade Kevin så här:

– Ja, han är jäkligt ettrig så han skulle nog vara bra han med.

* * *

Vi tar och avslutar med Kevins syn på fansen som berörs en hel del i artikeln.

– När vi vinner då är det SHL nästa, när vi förlorar är vi på väg till division-I och alla ska avgå. Jag gillar det. Det visste jag redan innan jag skrev på för Löven. Jag hörde att fansen hade visat sitt missnöje i fjol och velat ha förändringar. Hockey är känslor och även publiken ska visa sina känslor. Att de kört banderoller nu de senaste matcherna och varit tysta för att klubben lånat av Skellefteå är deras sätt att visa känslor. Det är okej för mig. Hellre att spela någonstans där människor bryr sig än där det är helt dött.

4 kommentarer

  1. SkanstullsLövet

    ”När vi vinner då är det SHL nästa, när vi förlora är vi på väg till division-I och alla ska avgå”. Ha, ha, han är inte dum han, Kevin. Klockrent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.