Hur många blir kvar nästa år?

I går tränade två nya spelare med Björklöven. Det var spelare nummer 10 och 11 bland nya spelare i Björklöven 2014-15. Sakta, men säkert har Björklövens trupp byggts om, sett till resultatet till det bättre, men frågan är. Hur många blir kvar nästa år?

I fjol slutade Björklöven sist i allsvenskan, den sportsliga ledningen rök all världens väg.

Under sommaren och sedan under säsongen har spelare efter spelare försvunnit, samt spelare efter spelare tillkommit.

Alla ropar efter nyförvärv så det är inget gnäll. Alla vill ha in kvalitet, men bara ett konstaterande.

Björklövens trupp innehåller just nu 26 spelare.

Kvar från i fjol är just nu:

Alexander Hellström, Per Hållberg, Stefan Andersson, Karl-Johan Lundström, Tommy Wargh, Stefan Öhman, Lucas Sandström, William Quist, Jon Palmebjörk, Kim Karlsson, Mats Lavander, Nicklas Johansson och Viktor Ekeståhl-Jonsson.

Emil Wrenman är även han kvar, men har spenderat stora delar av säsongen i Teg trots stora skadebekymmer och att laget knappt fått ihop fyra linor.

Så. 54 procent av laget från i fjol är utbytt.

Alexander Hellström, Per Hållberg, Karl-Johan Lundström, Nicklas Johansson, Kim Karlsson, Lucas Sandström och Stefan Öhman har alla utgående kontrakt.

Hur många av dessa blir kvar? Hellström definitivt. Lucas kanske. Öhman om han vill spela vidare. Någon fler? Jag tror inte det.

Frågar ni mig finns sju (eller åtta beroende på Lavander) spelare kvar nästa säsongen från det lag Jimmy Blixt byggde.

Alltså är då 75 procent av Blixt bygge utrensat på ett år, men som sagt sett till resultaten har det varit med rätta.

Det är dags att börja fundera på och jobba med de här frågorna. Hamnar Björklöven på palcering 9-12 i serien är säsongen över om fem veckor.

Då börjar arbetet med nästa säsong på riktigt för Fredrik Grönberg & Co.

Vilka vill ni behålla? Vilka vill ni göra er av med?

23 kommentarer

  1. Torbjörn Tallfjärd

    Per Hållberg, KJ Lundström kan man skicka! Lavander hoppas jag att han tar sitt förnuft tull fånga och avslutar karriären

  2. Carl

    Tycker att du är lite väl pessimistisk, tror absolut att man förlänger med Karlsson också.. Stefan Öhman lirar med all säkerhet kvar om han orkar som du säger. Men ser man det från en positiv synvinkel så kan man ju fråga sig om Hållberg/Johansson/Lundström ens platsar? På så vis kan ju utgående kontrakt vara något bra, Lundström är ju dessutom skadad jämt, tror inte han får förlängt.

    Ledningen vi fått in i Löven känns som den mest kompetenta vi haft på ett riktigt bra tag, det är inte längre den klassiska svågerpolitiken som genomsyrat Löven tidigare år, självklart ska man satsa på Löven-produkter och det tycker jag man gör med alla yngre spelare som får chansen.

    Känner mig bergsäker på att nästa års lag blir bättre än årets upplaga, även om årets lag inte varit en besvikelse, man har väl presterat efter vars man ligger i budgetlistan, jobbigare för tex SSK och AIK. Litar fullständigt på Gröndberg.

  3. Alexander

    Tycker att Karlsson och K-J Lundström har chans att hålla sig kvar om de är intresserade av att göra det. Båda har spelat helt okej den här säsongen och framförallt Kim är uppskattad av fansen.

  4. rocky

    Man vill ju egentligen behålla alla men man vill ha kvar spelare med en hög ambitiös nivå och vill ta Björklöven till SHL. Vi behöver ha kvar hungriga och spelare som har vinnarskalle men samtidigt kvaliteteer.

  5. Bertil Boo

    jag tycker att hellström ska vara kvar, vilket jag absolut inte tyckte efter förra säsongen. då var han seg på rören och drog på sig massor med onödiga utvisningar, särskilt roughing efter avblåsning, vilket är nästan oförlåtligt. hellströms förvandling mellan två säsonger är mina ögon helt makalös. han är mycket snabbare och smidigare nu och hänger därför med i tempot, fysisk på ett bra sätt som ger puckar tillbaka (flest tacklingar i hela HA!) och inte bara högljudda tjuvsmällar. och tar nästan aldrig onödiga utvisningar. hans självbehärskning tyder på att han måste genomgått nån sorts psyk-träning under sommaren. tänk Willi Railos Våga vinna men i självbehärskningstappning: Situationen senast med Liffiton är ett lysande exempel.

    tveksam till KJ. han gör ganska mycket misstag i egen zon, blir lätt stressad och slår bort puckar/slår felpass och tillför minimalt framåt. kul emellanåt med någon sargpropp med ändan, men det räcker inte för nytt kontrakt. han är dessutom inte särskilt snabb

    Per Hållberg är en hyfsad tvåvägsback som jag tycker kan få vara kvar. denna säsong har han trots allt näst bästa +/- av alla backar (bara wargh är bättre). (bortsett från Ribbenstrand har f.ö. Hellström sämst +/-, men han har å andra sidan spelat sjukt mycket och är förlåten)

    Nicklas Johansson kan de skeppa, han hittar inte på mycket roligt och har haft många säsonger på sig att försöka

    Stefan Öhman hoppas jag verkligen blir kvar av uppenbara skäl.

    Kim Karlsson och Lucas Sandström har båda en hyfsad säsong bakom sig, och får gärna vara kvar även om jag skulle hoppas på mer poängproduktion från kim. men i rätt miljö är en stor tillgång.

  6. SkanstullsLövet

    Jag vill ha kvar exakt de tre du nämner. ”Good riddance” till de övriga, möjligen undantaget Kim, men han har varit för ojämn i sin produktion så där är jag indifferent.

  7. P.semist

    Här går vi precis mot seriens avgörande och vi har god chans på play-off och du skriver ett inlägg där folk kommer att kapa spelare till höger och vänster även spelare läser tidningen och
    Ingen presterar bättre av att läsa sådant

    Taskig timing

    • Tobbe

      Väldigt sant! Jag hoppas ingen av spelarna läser det här men jag är ganska säker på att de flesta spelarna faktist läser dom flesta inläggen härifrån och Löven4ever och de är precis som du säger, det här inlägget var nog inte jättebra placerat. :/

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Oavsett om Björklöven går till playoff eller inte så är frågan om att förlänga kontrakt eller inte en viktig fråga för sportchefen. Det är inget du börjar med efter säsongen utan innan den tar slut. Sen säger jag inte alls vad jag själv tycker i detta inlägg. Jag bara konstaterar hur det sett ut. Om sedan spelare läser bloggen och blir ledsna när någon i en kommentar kapar dem är en annan sak. Då ska de inte läsa kommentarer i bloggar, liverapporter eller på forum alls för kapningar finns överallt. Deras fokus ska vara på och är på prestationen.

  8. tobbe

    Kim karlsson måste ju få vara kvar, jag skulle dock inte bli jätte förvånad om han själv vill byta men om de är så att ledningen vill byta ut han blir jag riktigt förvånad. han och quist är ju som gjorda för varandra så drar Kim så tror jag Quist kommer prestera sämre plus att han möjligtvis drar när hans kontrakt går ut. Samma gäller nog Lucas, inte helt säker på att han vill stanna men vill han det så tycker jag att ledningen ska förlänga. Dem jag inte skulle grina så mycket över om de drog är ju lundström, lavander men hans kontrakt går väl ut nästa? Hållberg är lite tveksamt..vet inte riktigt vad jag ska säga där faktist och samma med johansson båda dom två ligger på gränsen.

  9. Jörgen

    Kim Karlsson har vart riktigt blek hela denna säsong. Förtjänar i nuläget INTE ett nytt kontrakt alls. Då måste han verkligen spotta upp sig nu de kvarvarande matcherna. Samma kan man nog säga om Wille. Skador/sjukdomar går det inte att ta hänsyn till i 4 år. Någon gräns får det vara.

    Upp till bevis nu de sista matcherna.

  10. Stefan ' Kil '

    Truppen innehåller alltså 28 spelare. Hur många ska den innehålla vid säsongsstart under förutsättning att alla är hela och friska, 23-24 eller. Låt säga att 4 st ska bort till att börja med så kanske jag skulle välja Kalle, Niklas, Lavander och Wille om det gick. Sen har jag knappt sett Harty, Thörnberg, Nyberg och några av de yngre. Rasmus kanske också borde få visa upp sig lite mer. Det man sett och hört av Thörnberg så har han väl gjort det bra hittills i alla fall. Sen vet vi ju alla att det till syven och sist handlar om pengar. Alla vill vi ju ha toppspelare men de kostar. Själv gillar jag det som sker just nu i föreningen och hoppas vi skyndar långsamt och tar steg för steg. De som absolut måste vara kvar är Kevin, Hellström, Stefan A, Tommy, Hurtubise, Öhman, Jon, Kim, Lucas, Ekeståhl, Felix och Emil L. Sen får Rasmus, Jesper och Harty bl.a resten av säsongen på sig att övertyga. De 2 senaste är ju 2 frågetecken än så länge. Nu är det upp till oss supportrar att stötta laget så innihelvete så vi tar oss till play off. Vore helt enormt roligt. Älskar Löven.

  11. lukas

    Tycker inte det går att bedöma när man inte vet deras löner?

    Det viktigaste måste i alla fall vara att bli av med Lavander på nåt vis. Redan förra året var det pinsamt och detta året nån slags parodi.

    /lukas

  12. Lugge

    I diskussionen om kalle ska vara kvar eller inte. Klart han ska vara kvar, han är mycket nyttig i sitt fysiska spel.

  13. Coachen

    Bland backarna tycker jag att Lundström och Edström inte övertygat, darriga när dom får press och svaga bakåt. Löven behöver bättre backar än så för att komma högre upp nästa säsong (vilket måste vara målet). Hållberg tveksamt, bl.a skjuter han i för mycket backtäck för min smak. Forwards så tycker jag Niklas Johansson är en nyttig fjärdelinespelare å kan vara kvar, Kim blandar å ger och måste höja sig ett snäpp till tills nästa säsong om han ska ses som spetsspelare, Lucas likadant där. Mer spets önskas tills nästa säsong, både på back- och forwardssidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.