Bloggkrönika: Green Devils gjorde festen

Innan matchen var det uppdukat för hockeyfest. Biljetterna var slut, 1 1/2 timma innan match ringlade köerna långa utanför hallen, laget på playoff-plats och förväntningarna var höga.

Matchen kanske inte blev så publikfriande som många hade hoppats på. Vita Hästen spelade som Timo Lathinen skulle ha sagt: ”Äckligt disciplinerat”. Trots detta och inte att det inte riktigt var fullsatt, blev det en hockeyfest som många kommer att komma ihåg länge – största anledningen till det är ståplats H och Green Devils!

De sjöng, skrek och gjorde allt för bära fram sitt älskade lag. Och i slutet i av tredje perioden kunde inte ens, den i övrigt sovande, sittplatspubliken låta bli att låta sig ryckas med.

Tobias Björklund sammanfattade det hela väl: ”Jag har aldrig varit med om något liknande”

I kväll blir det en kort krönika. Det räcker med att sammanfatta det hela som att i kväll var det Björklövens kväll. En saga som fick ett lyckligt slut. Men det var inte spelarna som var huvudpersoner, utan det var Green Devils och de bar spelarna till dessa tre poäng, jag tror inte det var en slump att spelarna åkte fram och jublade vid just den där banderollen vid 1-0-målet. Jag har sagt det många gånger förr och jag säger det igen: Fy fan vad bra ni är Green Devils!

Mer om matchen:

Presskonferens efter Löven – Hästen

Björklund: ”Aldrig varit med om något liknande” (plus)

Rysare in i det sista

Palmebjörk: ”Skönt att vara tillbaka”

Johnsson: Nu kan Löven titta uppåt (plus)

Quist: ”Vi gör det bra”

Etiketter:

4 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Jag håller med dig ! Tack till ståplats och det tryck som skapades !
    Underbart med vinst och 3 poäng !
    Pinsamt med de flesta på sittplats. Varför ta fribiljetter och gå dit bara för att det är gratis ? Så väldigt många som satt där och fånstirrade, totalt likgiltiga. Man kunde tro att de tittade på en nymålad vägg som sakta torkade. Hur kan man låta bli att ryckas med ? Hur kan man vara så totalt likgiltiga ?
    Man kan väl vara med och klappa, ropa med, skapa en toppenatmosfär ? Men inte….. Tyvärr var det alltför många som inte brydde sig det minsta, men viktigt att ta biljetter för att de var gratis. Jag är oerhört besviken.

    • Gustav

      Jag tycker att du har fel. 1. alla ser inte på ishockey på samma sätt dvs bara för att man inte skriker och klappar betyder det inte att man är inte är intresserad 2. själva syftet med gratismatchen, som jag ser det, är att få människor att testa att gå på ishockey och därmed kanske vinna några fans. jag tycker inte det är jättekonstigt att man inte är insatt ifall det eventuellt är första gången någon ser på en match.

  2. B-G Wikström

    Jag delar helt din uppfattning att syftet är att få dit nya åskådare. Håller också med att många inte har kunskapen om vad som händer.
    Det jag efterlyser är lite engagemang, för att hjälpa till att höja stämningen.
    Om man går på en konsert och alla bara sitter tyst och still, inga applåder, ingen som sjunger med – visst skulle det bli mycket sämre än om alla klappar, jublar mm mm. De mest minnesvärda evenemangen är ju där publiken lever med, oavsett om det är sport, musik eller annat. Såg på Last night of the proms från London där publiken är underbar, och verkligen sjunger/ lever med.
    Men som sagt : syftet med gratismatchen är att locka nya åskådare och det är toppen. Nästa steg måste juvara att få de att leva med i matchen.

  3. Simon

    Jag å två andra som var med mig satt på aktiv sittplats, vilket vi alltid gör. Man blir så förbannad, man sitter å hejjar på sitt lag, sjunger med, lever sig in å klappar osv. Men dom flesta som sitter där är pensionärer och barn. Dom flesta av dom sitter å tittar mer på mig å mina vänner än på matchen. Begriper inte vad dom har på den sektionen att göra..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.