Träningsrapport 27/1

Björklöven tränade på tisdagsförmiddagen för första gången sedan i September med ett fullständigt skade och sjukdomsfritt lag. Direkt efter lunch reser laget till Mora. Här kommer en rapport från träningen.

När, var hur?

Björklöven tränade enligt istiden 10:00 – till ca 11:00 i A-hallen, T3 Center.

40 minuters träning tillsammans och sedan 20 minuter att nöta själva.

Laguppställningen:

Målvakter,
Johan Mattsson och Kevin Lindskoug

Vit
Backar: Karl-Johan Lundström, Stefan Andersson
Forwards: Emil Lundberg, Stefan Öhman, Mark Hutubise

Blå:
Backar: Per Hållberg, Jonathan Harty
Forwards: William Quist, Kim Karlsson, Jesper Thörnberg

Grön:
Backar: Tommy Wargh, Rasmus Edström
Forwards: Mats Lavander, Nickas Johansson, Henrik Nyberg

Röd:
Backar: Acke Hellström, Tobias Björklund
Forwards: Felix Meagaard-Scheel, Victor Ekeståh-Jonsson, Lucas Sandström

Svart:
Jon Palmebjörk, Jack Combs

Saknas:
Ingen!!

Noterbart:

¤ En enkel träning med bara tre moment, men i väldigt högt tempo. först uppvärmning med en del olika avslutsövningar, sedan ett långt set powerplay-spel och avslutningsvis tre mot tre spel på liten ytan.

¤ Som jag skrev i ingressen så var det första gången sedan i September där Björklöven är fullt manskap och tränar utan juniorer, men ändå inte ryms i fyra färger. Därför hade Jon och Combs svart färg. Noterbart dock att Björklöven ändå ”bara” är 22 spelare när de är fullt manskap. Det är ingen jättestor trupp och då har det ändå tillkommit ett par spelare under säsongen.

¤ Fredrik Grönberg var på träningen. Han surrade med oss i journalistpacket ett tag och jag kan väl bjuda på något citat.

– Det är ett smutsigare gäng med bättre balans mellan spets, skills och fysik vi har just nu än när vi startade säsongen, sa Grönberg.

Så här med tio omgångar kvar är det bara att konstatera att han faktiskt lyckats med de flesta av sina förvärv i år.

¤ William Quist stack verkligen ut i 3 mot 3 spelet. Det går inte att ta pucken av honom och hans fart på liten yta är imponerande. Sedan är det intressant att se hur mycket känslor det finns i laget, hur viktigt det är att vinna även i tre mot tre spelet.

¤ En kille som ofta är på Lövens träningar pratade jag med efteråt. Han sa ”Det här kanske var den bästa träningen i år sett till tempo, spelet och kvalitet”. Svårt att säga om han har rätt, men det var ingen dålig träning.

Reflektioner:

¤ Det var samma formationer som senast när det gällde powerplay. Det börjar se bättre och bättre ut. Andersson pangade in två skott, Löven gjorde mål i PP på flera olika sätt. Det var kul att se. Sedan är Williams Quist ruggigt skicklig på att ta in pucken i zon i PP. Det är en underskattad egenskap.

Formationerna i PP var: Jon, Kim, Quist, Thörnberg och Hållberg i den ena, Hurtubise, Lucas, Lundberg, Öhman och Andersson i den andra.

¤ Efter träningen körde Mats Waltin extra med Jon, Combs och Wargh. Combs ser ut att ha riktig dålig kondition vilket nordamerikaner ofta har när de kommer till Sverige. Waltin verkligen körde med honom. Det var två mot en spel med jOn och Combs mot Wargh som backcheckade. Wargh ser redo ut, men om jag förstått det rätt vilar han en match till.

¤ Exakt hur Löven ställer upp hörde jag inte, men det är egentligen frågetecken på de två sista platserna i laget. Tar Jon/Combs de och Löven kör på sex backar? Knappast. Troligen kör Löven på sju backar och då finns det bara plats för en av Jon och Combs om ingen ska petas ur fjärdelinan som spelade på träningen. Typ Lavander.

¤ Till sist. Stefan Andersson och Stefan Öhman var sist av isen. Duon stod och pratade ihop sig och nötte sedan på olika sekvenser och avslut. Känslan är att det är den här duon som ska bära Löven i slutspurten och i ett playoff. De spelar både i både box och pp och har mest speltid av backarna respektive forwards.

En kommentar

  1. Tyko

    Jon måste ju få spela. Visade ju sin klass i dom få byten han gjorde mod hästen. Bänka lavander. In med Jon på Sandströms plats både i PP och i kedjan. Ner med Sandström i fjärde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.