Timrå räddas från konkurs

Beslutet skulle komma först i morgon, men idag meddelade Timrå IK på en presskonferens att de räddas från konkurs efter en lösning mellan Timrå Kommun, näringslivet och Handelsbaken.

Det som skett är en överenskommelse mellan kommunen som går in och betalar ut ett driftbidrag i förväg, sedan går näringslivet i Timrå in med ytterligare pengar för att nollställa klubbens skulder som enligt klubbdirektör Lars Nolander uppgår till 5 miljoner. Det är den kortsiktiga lösningen. Sedan ska en försäljning av Eon Arena ske. Det ska enligt vad som rapporterats på presskonferensen finnas flera intressenter av att köpa arenan.

Från Timrå IK:s sida finns ett åtgärdspaket där de ska minska personalen i föreningen, dra ned ett antal kostnader.

- Det är fantastiskt skönt. Vi har räddat föreningen och kommit till en lösning som innebär att vi kan fortsätta vår totala verksamhet från yngsta lag till a-laget, säger klubbdirektören Lars Nolander på en presskonferens under torsdagen.

- Timrå har ett stort jobb klart med att öka sina intäkter framöver och minska sina kostnader, men nu har vi en både kortsiktig och långsiktig lösning, säger kommunalrädet Ewa Lindström.

Konkurshotet mot Timrå IK är alltså över och då har Björklöven den tabell de har just nu och jag måste själv säga att det här var det absolut bästa för allsvenskan att Timrå klarade sig.

På något mirakulöst sätt löser det sig nästan alltid för dessa idrottsföreningar som hamnat i skiten ekonomiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>