Chocken: Emil Lundberg klar för Djurgården

Löven förlorar deras stjärna Emil Lundberg. Följande skriver Djurgården på deras hemsida:

- Emil var med och tog oss tillbaka till SHL och har utvecklats ytterligare under den här säsongen i Björklöven. Vi tar nu in honom och breddar därmed truppen med tanke på ett antal nya skador i kväll som vi än inte vet om det är av långvarig karaktär, säger vice VD K-G Stoppel.

Emil Lundberg har skrivit på ett kontrakt som gäller även över säsongen 2015/16.

Anledningen till att Emil kunde lämna var att han har en SHL-klausul inskrivet i sitt kontrakt, därav var Löven maktlösa i detta ärende.

När bloggen får tag på sportchef Fredrik Grönberg har han dubbla känslor.

– Givetvis är det väldigt tråkigt att tappa Emil som spelare, som person, en arbetskollega som man har jobbat väldigt nära med under en lång tid. Men så är den här branschen. Men samtidigt är det ett gott kvitto på vår verksamhet och jag gläds att han har lyckats. Vi vill jobba med unga talangfulla spelare som har utvecklingspotential. Det skickar signaler till övriga i truppen att om Emil kan spela till sig ett SHL-kontrakt som även sträcker sig över nästa år, så kan även jag. Det är den drivkraften jag vill ha.

Har du någon plan b i detta läge. Kommer du att försöka värva något de sista timmarna?

– Det är klart att detta gör att läget är annorlunda än för bara några minuter sen. Det kan gå fort och det kan räcka med ett samtal så har man nya fakta.

Det har ryktas om Pär Edblom under dagen, är han aktuell?

– Jag har inte pratat med Pär och jag har svårt att tro att Södertälje ska släppa några spelare.

14 kommentarer

 1. stocke

  Ännu en orsak att ogilla DIF ännu lite mer. Om nu bataljerna på 80-talet inte skulle vara tillräckligt så har vi nu ännu en anledning. Stort Löven-hjärta Emil visar så här precis innan play-off!!!

 2. Löven104

  Mycket tråkigt att han lämnar mitt i säsongen , får hoppas att löven får lite betalt för han
  även om han var på lån . Borde ge plats åt 12 Combs .
  Men en center in sista timmen vore kanon

 3. B-G Wikström

  Jag känner mig djupt bedrövad. Just när allt har känts så bra.
  Känner mig också ruskigt besviken på Emil, även om han har en SHL-klausul. Det betydde alltså inte mer för honom att vara en hyllad toppspelare i Löven. Han sticker handlöst direkt. För att spela i en 3-4 kedja i Djurgården.

 4. Daniel

  Fy fan för Grönberg. . . . Är vi nåt jävla farmarlag åt Djurgården nu? Redovisa samtliga kontrakt du skriver din Djurgårdslakej. …… Fy fan . … Ska sluta gå på hockey man vet inte vilka som spelar imorgon

 5. Clabbe

  Trist! Men vi får se detta som ett kvitto på att vi nu vänt trenden. Vi förädlar spelare istället för att fördärva som vi gjorde förra året. Vi har många bra på väg fram. Tack DIF för att vi fått låna Lundberg – och lycka till!! // clabbe

 6. Faktafel

  Alla som felaktigt skriver att Lundberg var pp lån här från DIF. Det är fel, läs på! Lundberg tillhörde Löven men hade en SHL-klausul i sitt kontrakt som gör att han kan lämna så fort ett SHL-lag lyckas övertyga honom. Klubben han tillhör har inget att säga till om. Så detta är ett rent beslut av Emil som kunde valt att stanna.

 7. Lövet

  Och här har vi anledningen till varför vi inte ska sammarbeta med DIF. Deras spelare har redan hjärta för DIF och kommer ALLTID bajsa på oss Lövare om dom får chansen. Grymt besviken och SLOPA allt sammarbete med dom äckliga 08:erna

 8. ADO

  Grönis visar sin okunskap/inkompetens (eller hade han som gammal medarbetare i Apa IF rekommenderat en utköpsklausul) och Lundberg visar med all önskvärd tydlighet att Löven inte betyder ett skvatt för honom. Lundberg kunde valt att stanna, men drar ist mitt under brinnande säsong.

  Kan man annat göra än att älska den moderna hockeyn där pengar styr allt och klubbtillhörigheten är oväsentlig…

 9. tarzan

  oj vad många supportar det finns till våran klubb som saknar kunskap till hur hockeyvärlden fungerar och som bara har ett öga och inte två hahaha. klart det är riktigt tråkigt att emil lämnar,det finns alltid spelare som väljer att lämna sin klubb för en shl-klausul under spelande säsong.Nu hände det oss men det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare. att folk skriver om att grönberg saknar inkompetens och vi ska sluta samarbeta med djurgården får mig bara att skratta. jag skulle kunna offra min ena lilltå för att signa grönberg på ett 10 års kontrakt, maken till vettig person och som dessutom sitter på ett bra kontaktnät i stockholms regionen och öppnar upp dörrar utanför norrlands regionen det är något vi ska vara tacksamma för. emil är en av de spelare som slitit hårdast i vår gröngula tröja den här säsongen kom ihåg det innan ni öppnar era munnar om emil.

 10. köpinglövet

  Nu ska vi inte ha en övertro på Palmebjörk, han levererade inte innan skadan och jag tror knappast att han kommer upp till samma klass som förra säsongen, nä nu får vi försöka att spetsa till laget ännumer, många av våra övriga konkurenter har gjort det, Grönborg låna in spets från Shl, Rob schremp tillexempel, han får ju ingen speltid i Shl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>