Bloggkrönika: ”En riktigt smutsig seger”

Alla poäng räknas i slutändan även de smutsiga och det var två sådana som gjorde Björklöven helt klara för slutspelsserien och som höll kampen om femteplatsen vid liv. Ska den här segern beskrivas som den var, så var det ett rån.

Björklöven hade inför matchen mot Timrå gått in lite i en sämre trend. 4-0 segern mot Almtuna var inte alls sprudlande spelmässigt och insatsen på Hovet senast var allt annat än uppmuntrande. Därför hade många hoppats på en spelmässigt bättre insats idag. Fick vi det?  Det vete katten. Lucas Sandström sa efteråt att det inte var något fel på inställningen. Kanske det, men Timrå såg ändå hungrigare ut i ungefär 57 minuter. Det är något som gör att Björklöven ändå inte har samma fart och samma glöd som för en vecka sedan i spelet.

Timrå sägs ju vara väldigt skridskostarka. Allafall säger alla som ska möta dem det. Som jag såg det svischade Timråspelarna fram, men var väldigt ineffektiva, men det känns ändå som att Björklövenspelarna var exceptionellt långsamma och obeslutsamma för dagen.

Björklöven har vänt ett underläge till seger tio gånger i år i tredje perioden med förlängning och straffar inräknade (makalöst). Oftast har det varit en ruggig forcering av Björklöven. Det var det inte den här gången. Björklöven tog ut sin bästa spelare för dagen (och kanske för säsongen) Kevin Lindskoug och spelade sex mot fyra.

Det såg väldigt tafatt ut och vem trodde då på 1-1? Tydligen Mats Lavander. Han fick dock stå helt fri framför kassen och trycka in den där lösa pucken som blev kvitteringen ändå.

Lavander hade under matchen sett till att Björklövens mest fartfyllda kedja med William Quist, Jesper Thörnberg och normalt för dagen Kim Karlsson (Kom tillbaka Kim!!) istället blev en ganska trubbig och otajmad kedja. Med den kedjan ut slag så hade Björklöven bara en som hotade, men det var en annan sak.

Trots det var Lavander hjälten. Smutsigt!.

Sedan Lucas Sandström. Han satte inte många skridskor rätt i matchen. Jag vet inte varför han var så otajmad hela tiden, men sedan när det är dags för straffläggning då kliver han fram och nitar dit den distinkt trots att killen inte gjort mål på 12 matcher. Vet ni när han senast gjorde mål? Just det mot Timrå, 4-3 målet då när Björklöven vände den matchen.

Smutsigt var ordet.

I slutändan går det bara att konstatera att Björklöven vinner matchen och det går aldrig att ta ifrån någon.

Sedan fanns det en hel del intressant att notera.

¤ Jonathan Harty är lite som gubben i lådan. Efter en träning så vips var han tillbaka i spel och gjorde han comeback som både forward och back. Fyra byten gjorde Harty.

¤ På den fronten så spelade Tommy Wargh både forward, center och back i matchen. Vad är tanken här?

¤ Tom Renström, till vardags i Vännäs klev in och spelade 7.43 utan att ha gjort en enda träning med Björklöven. Han fick sitt besked i dag att han skulle spela. Troligen spelar Renström även på torsdag mot Oskarshamn.

¤ Powerplay som varit så mycket i fokus på slutet så lovande ut när Björklöven fick sitt första läge, men sedan blev det sämre och långsammare igen. Framförallt var problemet att komma in i zon. Nu gjorde ju Björklöven ett mål powerplay, sex mot fyra, men jag tror inte att det där var målet som får allt att lossna direkt. Vad tror ni?

I serien så vann Karlskoga vilket gör att femteplatsen känns längre bort, men då de har Malmö hemma och Hästen borta känns det inte omöjligt. Seger mot Oskarshamn är en bra start för Björklöven. Malmö förresten som nu med två matcher kvar inte längre är på en topp-två plats. Detta Malmö. Vilken flopp om de missar SHL alltså.

Jag fortsätter att traggla på med det faktum att Björklöven är på väg åt fel håll. Spelmässigt har det inte sett bra ut ett par matcher. Det är nästan för väl att det är ett litet uppehåll efter matchen mot Västerås på lördag. Det känns som att Björklöven kan behöva det för att ladda om batterierna. Nu väntar först två matcher på tre dagar.

Oavsett magsjuka i laget eller insats från spelarna så lär det inte bli en smutsigare seger än den här.

Vill du läsa och se mer om matchen rekommenderar jag:

Björklöven straffade Timrå

4 snabba efter segern OBS: Plus

Straffhjälten: ”Starkt att vända” OBS: Plus

TV: Tränarna om dramat (Presskonferensen)

TV: Malåsonen om debuten

TV: Öhman ”Två matcher kvar”

14 kommentarer

  1. gustav

    kan vara så att den höga speltiden på vissa spelare har lett till att de är slitna. vi har en trupp som är för liten egentligen.

  2. Mange

    Tycker smutsigt är fel ord. Bofors är smutsiga med fula trick, gnäll på domaren och allmänt spelförstörande påhitt i 60 minuter medan båda lagen igår ärligt kämpade på hela matchen. Löven fick det inte att stämma och var något sämre än Timrå men smutsigt var det inte.

  3. dan

    Men visst kan vi val sluta pa en 4e plats ? Vinner vi sista 2 samtidigt som Bofors o Rogle forlorar sina far vi mer poang an de eller ?

  4. Bengt

    Den inför säsongen satta målsättningen uppfylldes iom segern igår
    (med lite marginal får man väl säga). Grattis till det.

  5. Kirmannen

    Har hört från säker källa att det är tankar på nästa vecka som spökar , hoppas dom kan spela avslappnat nu när dom är klar för playoff

  6. Enrico

    Just nu tycker jag bara att alla Björklövensupporters ska luta sig tillbaka och njuta av resten av säsongen.

    Jag läste just om de kommande matcherna i play off 2, där Östersund, Piteå, Huddinge och de andra ska kämpa för att nå en kvalserie till HA. Vi får inte glömma att det inte är länge sedan vi var en del av det gänget även om man gärna förtränger det.

    Björklöven har uppnått sina mål, och man har gjort det förbannat bra under 2015, det är äntligen roligt att vara lövensupporter igen. Att vi ens har en diskussion om att vi är tröttkörda och sett tunga ut på slutet är ju fantastiskt, tänk på att det är de 3 senaste matcherna vi grundar detta på.

    * Vinst mot Almtuna, om än missvisande men dock en vinst. Men glöm inte att Almtuna bara har EN förlust på de fem senaste, den kom mot Löven.

    * Vi förlorade på bortaplan på hovet, men vi har FEM bortasegrar på de åtta bortamatcherna sen lucia, en uddamålsförlust mot erkänt hemmastarka Oskarshamn och en strafförlust mot ytterligare ett hemmastarkt lag i Rögle är de andra, och nu mot ett desperat AIK som krigar för sin existens i HA, året efter att de spelade i SHL.

    * Sedan kom ytterligare en något missvisande vinst igår, mot ett lag som inför matchen var det lag som hade flest inspelade poäng de 5 senaste, 1p före Björklöven och 2p före KHK.

    Det här mina vänner är vad jag kallar lyxproblem för en lövensupporter. Så luta er nu tillbaka och njut av våren.

    • Coachen

      Mycket bra skrivet, håller med om allt! Snacka om att man petar i detaljer där man istället som Lövensupporter ska vara kalasnöjd med allt och inse att alla matcher framöver är ren bonus. Otroligt starkt att vi tagit 5 poäng av 6 möjliga på senaste två hemmamatcherna och spelet har ändå inte fungerat fläckfritt. Mot nya poäng i morgon kväll, forza Löven!

  7. Coachen

    Den fysiska tröttheten som jag tycker att några spelare (bl.a Hurtubise) visade igår, kan väl inte bero på att tankarna var distraherade. Tycker det är oroväckande med dålig energi och tröttkört på många håll de sista matcherna, sånt gör ju att detaljerna inte stämmer med bladpassningar å allt vilket resulterar i en dålig laginsats. Smutsig seger vet jag inte om det är rätta orden, ”ologisk seger” kanske jag skulle vilja kalla det istället. Vore underbart å få se bättre energi å flyt i spelet i morgon kväll!!

  8. dan

    Inte troligt men fullt mojligt. Undrar dock vad som ar bast, ga all in o tokspela sista tva, eller kanske vila nagra av toppspelarna lite o slanga in nagon junior eller tva, hur slitet ar laget och skulle man tjana nagot pa att ta det lite ”lugnt” sista tva o riskera skador mindre ?

  9. Jan-Erik Brännström

    Jag tycker våra spelare och ledare, ingen nämnd och ingen glömd, har gjort en fantastisk vårsäsong och klarat målet fortsatt spel i allsvenskan. Vissa drömmer om SHL men vi får nog vara realistiska och konsolidera oss några år till. Anledningen till något svagare insatser sista matcherna kan vara flera. Titta på Stefan Andersson. Hans spel har blivit tveksamt, schabbel med pucken, tveksamma ingripanden. Om jag läst rätt har han nyligen blivit tvillingpappa. Rätta mig om jag har fel. Kan vara en orsak. En annan sak jag funderar på. Från bortamatcher (som jag inte ser) rapporteras ofta om ”onödiga utvisningar”. Men vi får sällan veta vem som tar dessa utvisningar. Under min aktiva tid, jag var faktiskt ganska duktig, fick man verkligen veta vem man var om man tog en utvisning i ”anfallszon”. Utskällning, plats på bänken osv. Man måste som spelare veta när man måste göra sina synder osv. Jag tycker trots allt att våra spelares prestationer legat över den nivå vi experter? kan begära.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Helt klart är det så. Alla fans ska vara riktigt nöjda med vad laget presterat, men laget själva ska inte vara nöjda. De måste gå för seger i varje match och aldrig sluta vara hungriga. Själv tycker jag att laget och ledningen gjort det fantastiskt i år, men jag väntar med att dra de stora penseldragen och utvärdera till efter säsongen. Nu fokuserar jag på att Löven faktiskt är i ett playoff mot SHL och matcherna där. Därför kan det låta negativt ibland även om jag överlag är oerhört positiv till helhetsinsatsen.

      • Enrico

        Mycket klokt!
        Visst ska man som supporter vara nöjd som tusan nu, men det gäller ju inte spelare, spelare som är nöjda alternativt hittar nåt att skylla på når mycket sällan framgång. Jag tycker att folk ibland har svårt att skilja på hur man ska känna och tänka som supporter jämfört med spelare. Jag har t.ex inget emot total hybris efter några vinster och att drömma om SHL, det är ju därför man är supporter. Spelarna däremot måste hålla båda fötterna på jorden, och ta en match i taget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.