Gustavs slutspelsserietips

I gårdagens Lövenmagasin tippade jag Björklöven som trea i slutspelsserien. Här har ni hela mitt tips.

1. Malmö 11+3 poäng

Malmö har visserligen all press på sig, men också tre hemmamatcher, tre poäng att starta med samt det bästa laget på pappret. Jag tror att man vinner efter förlängning mot Rögle ikväll och vinner sedan serien.

2. Rögle 10+2 poäng

Rögle har också en stor chans till avancemang med tre hemmamatcher efter derbyt och två poäng att starta med. Dessutom smyger de lite i vassen. Ingen har riktigt räknat med Rögle även om de har ett mycket namnkunnigt lag.

3. Björklöven 10 poäng

Det formstarkaste laget som ingen känner sig trygg mot. Har haft lätt för Rögle med 10 poäng den här säsongen, slog Malmö senast, vann 3 av 4 mot Karlskoga varav två borta, vann båda hemma i serien mot Hästen och vann båda matcherna stort bort mot Mora. Inget talar egentligen mot Björklöven förutom det faktum att de på pappret egentligen inte har så bra lag att de ska vara här och slåss samt att truppen är tunn och skadekänslig.

4. Vita Hästen 6 poäng

Har smugit med till slutspelsserien och spelar helt utan press. Har haft en positiv trend med tre segrar på fyra sista och med sitt gnet-defensiva spel passar de ganska bra när det är täta matcher.

5. Karlakoga 5+1 poäng

Har backproblem och har faktiskt förlorat nio av de elva senaste matcherna. Min känsla är att det blir förlust mot Björklöven i första och Rögle i andra. Då kan laget vara fem poäng från tredjeplatsen. Då tror jag det blir tungt för BIK.

6 Mora 3 poäng

Mora hade sin formtopp i Oktober – November och är numera ur form och urusla på hemmais. Jag tror inte alls på Mora. Det mesta hänger på första matchen mot Hästen. Förlust där, då tror jag att det blir förlust även mot Björklöven och en jobbig slutspelsserie för Mora.

* * *

Det som talar emot mitt tips är att serien varit så makalöst jämn och då borta alla slå alla, men jag tycker att vi har ganska tydliga formkurvor när vi går in i slutspelsserien.

Det här är vad jag tror, men vad jag hoppas är att Björklöven slutar tvåa och för möta Modo. Jisses vilken serie det skulle kunna bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.