Bloggkrönika: ”En ”bra” start för Björklöven”

kevinpris

Två poäng borta mot Karlskoga är alltid bra, två poäng borta mot Karlskoga när spelet inte stämmer är riktigt bra. Det här var en dålig, men ändå bra start av Meca Hockey Race för Björklöven. Den stora frågan är dock. Hur tänkte BIK med priset till matchens lirare?

Det är sent, det blir så ibland, men låt oss ändå ta det här ett till varv och samla upp smulorna efter den första fighten i det som heter Meca Hockey Race (Vilket namn förresten)

Först kontrollerar vi att ni sett allt som skrivits efter matchen:

Highlights från matchen

Highlights från övriga matcher

TV: Quist ”Längesen jag fick en sådan träff”

TV: Presskonferensen efter matchen

Kevin slängde MVP-priset

4 snabba efter seger

Min krönika efter matchen

Seger efter förlängning (Liverapport)

Av någon anledning blir det alltid sent i Nobellhallen. För tredje gången den här säsongen slutade matchen senare än 21.40, eller som Kevin sa till Björklövens hemsida:

– Det är alltid såhär när man kommer till Karlskoga. Det snackas mycket skit och matcherna tar tre timmar. Vi visste om det innan matchen att det skulle hända.

Det handlar inte om att det blev förlängning utan det är bara så att matcherna här dras ut så mycket för att det ska vara så mycket jidder hela tiden. I den här matchen stod Daniel Wessner för 60 procent av jiddret. Han är en riktig Jämtin som ska runt på alla och tjafsa. Jag förstår att publiken ”älskar Wessner” i Karlskoga. De är ensamma om det.

De resterande 40 procenten fixade domarteamet. Jag är egentligen less på att skriva om domarna, men den här gången måste jag göra det.

Min ”favorit” är när Lyths arm går upp och det är avvaktande utvisning på Karlskoga. Sedan plockar linjedomaren Löven för sex man på isen. Det är bara det att Kevin är i båset så Löven får vara sex man. Sedan hamnar tekningen i mittzon…..

1. Domarteamet straffar Löven för att de har sex man när det får ha det. Felaktig avblåsning alltså.

2. Löven tappar sin tekning i offensiv zon utan att ha gjort något fel.

Det stora var naturligtvis det bortdömda målet som naturligtvis alla i Björklöven var mycket upprörda över, men jag förstår inte tillsättningen från förbundet. Om de vet att Karlskoga – Björklöven är en grinig match. Sätt då inte Lyth på matchen.

Om vi lämnar Lyth så var spelet inte något vidare från Björklövens sida. De blev tillbakapressade i egen zon, farten, energin och flytet saknades helt. Det var inte alls någon usel match, men det gick inte att nöta ner något lag med offensiven denna dag.Det intressanta i kråksången är att Mats Waltin pratade om nervositet och om stundens allvar när vi vandrade tillsammans till Björklövens omklädningsrum.

Det han sa var intressant. ”Vi har egentligen inget att förlora i den här serien, men jag tror inte att spelarna ser det så. De är inställda på att gå vidare och då finns inget annat”.

Nöjd är inte ett ord som någon vill ta i munnen. Det säger något om var Björklöven är just nu och vad de vill.

Vem bryr sig om att laget hade som mål att inte komma sist eller näst sist. Nu när läget är som det blivit är målet SHL hur sjukt det än låter och dra mig på en vagn vad jag gillar att inse det.

Sedan har vi då Kevin Lindskougs pris som matchens lirare.

kevinpris

 

Men alltså dra åt helvetet. Hur kan man ge ett sånt pris till bortalagets bästa spelare. Det är faktiskt bland det sjukaste jag sett.

När vi ändå är inne på det temat. Jag tror inte att Acke Hellström ska gå på en söndagspromenad i Karlskoga.

Före matchen berättade BIK:s hemside-fotograf att Björklöven orsakat fem av elva hjärnskakningar i år och att Acke stått för fyra av dem. Så fort han petade på någon blev publiken som tokig. Därför var det lite roligt att Waltin lyfte fram Acke på presskonferensen.Efter matchen skrev NWT en bunt artiklar om hur grisiga Löven var och framförallt Acke.

Som en inlaga. 2213 personer såg matchen i Karlskoga. BIK snittar 2431 åskådare per match. En sjukt dåligt siffra i en match av den här karaktären måste jag säga.

Nu ser vi framåt mot Mora på lördag. Mora förlorade som jag hade förväntat mig mot Hästen. Med en seger kan Björklöven i princip släcka lampan för dalagänget på lördag och Rögle och Malmö vinner samtidigt.

Vilket drag det kommer att bli på lördag. Meca Hockey Race är igång. Riktigt kul känns det.

Visst borde allsvenskan vara så här varje år?

9 kommentarer

  1. Lövet

    Lyth är ju banne mig ett mysterium. Karln borde inte ens få dömma juniorhockey, de är nog dem flesta överens om. Att han sen verkligen hatar Löven är ju bara patetiskt.
    Hur tänker man när man låter en av Sveriges två sämsta domare döma en så pass viktig match?
    Jag förstår verkligen inte detta.
    Bestulna på en pinne, men ack två så viktiga.
    Nu hoppas vi att vi slipper se dessa domare något mer och ser fram emot Mora hemma!
    För gud så underbart det är att få spela denna slutspelsserie.

  2. kaLLe aNKa

    Topplistan Bik Karlskoga- Björklöven.

    1. Kevin Lindskoug, som kaster priset. Vilken idol. 😉
    2. Stefan Öhman, sätter 1-0 till löven en man mindre på banan. Vilken topp spelare. 🙂
    3. Lövens mäktiga borta fans, dom äger läktaren igen som vanligt. 🙂

    Under isen.

    1. Domare Lyth, som dömer bort Lövens 2-1 mål och det helt utan någon godkänd förklaring, Vilken sopa! Borde döma knatte ishockey.
    2. Daniel Wessner, killen är ju som en femåring på dagis. Vilken pajas!
    3. Lenny eller Jenny Eriksson, som går ut i media och grinar som en liten skol flicka efter matchen, vakna Bik Karlskoga är ju Hockeyallsvenskans fulaste hemma lag. kan man inte leken tåla…. som det heter.

  3. Hasse Båth

    Ja man vet inte om man ska skratta el gråta ang priset.Vem faan vill ha moståndarnas souvenirer. .

  4. Hempel

    Tack löven för allt ni bjuder oss på denna säsong. Stolthet. Detta förtjänar hela föreningen, ledarteamet, spelarna, GD och övriga fans över hela landet. Måste bara ställa en fråga också: ”Hur tänker en människa som Wessner när han vaknar idag? Skäms han inte för sitt beteende. Han påminner om ett litet barn som brukar få som han vill. Fattar också att det ingår lite i spelet men Wessner gör mig bara röd i ansiktet. Aldrig sett en sån pinsam spelare.

  5. Enrico

    Redan när det var klart vem som skulle få äran att döma denna på förhand garanterade grismatch visste vi ju att detta skulle hända. Men det som stör mest är vilka domare som dömer de andra två matcherna. Tokrutinerade ”Kuben” dömer den ena och Allsvenskans kanske bästa domare i år, Harnebring, dömer den andra.

  6. Fredrik

    Visst måste det gå att anmäla Lyth till nån nämnd. Så här får det inte gå till på den här nivån.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag tror inte att det finns något domaranmälnings-nämnd. Den skulle absolut överflödas av anmälningar då.

  7. NiW

    BIK visste redan innan matchstart att Kevin skulle få priset, därav valet.. 🙂 Allt för att psyka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.