Vad händer nu?

Strax efter vi fick loss att Fredrik Hetta och Björklöven är överens om spel i Löven kommande säsong kom beskedet om att sportchefen Fredrik Grönberg och Björklöven går skilda vägar.

Fredrik Grönberg har gjort ett väldigt bra arbete, om än med några misstag, och har tillsammans med Mats Waltin och Patric Wener fått ordning på sporten igen. Det har inte alla gånger varit så bekvämt för de inblandade, men resultat har de visat.

Nu står Löven utan sportchef och inga tränare och är tillbaka till ruta ett. Grönberg sa själv när Waltin lämnade att ett namn är aldrig större än föreningen. Vi får hoppas på att föreningen är ett så pass självspelade piano att detta bara få ses som ett farthinder på vägen. Men det som kändes som en långsiktig lösning i våras blev bara en kort romans.

**Uppdaterat andra gången***

Anledningen till skilsmässan är Grönbergs familjesituation men enligt uppgifter till Sportbladet skall han vara aktuell för Södertälje.

– Det känns tråkigt men det är av familjeskäl. Det har varit lite för slitigt för familjen att jag varit borta så pass mycket. Jag är mycket glad och stolt att verkat i Björklöven, säger Grönberg till bloggen

Vem tar över efter Grönberg då? En bra fråga men jag hoppas på att fjolårskandidaterna Jesper Jäger och Mikael Johansson står högst upp på deras lista! Eller är det så att Stefan Lundh, Tommy Jonsson eller Strumpan är tänkt som GM/Head coach? Nu gäller det för Löven att snabbt presentera en lösning och denna gång på riktigt hitta en långsiktigthet – nu får det räcka med vårstormar för en bra tid framöver.

Ni kan läsa mer om det hela här.

27 kommentarer

  1. Tobias

    Suck…har du lyckats gräva något i anledningarna bakom varför man ställt som krav att han måste bo i Umeå? Låter så totalt amatörmässigt och orimligt i mina öron.

  2. Löwe

    De har väl inte haft som krav att han ska bo i Umeå. Han verkar ha pendlat mellan vid behov. Oavsett så blir det ju många nätter borta från familjen. Bara tacka för ett bra jobb.

    • Svar

      Men precis! en division 1-spelare som är precis det….en division 1-spelare. Men han är säkert superbra i Allsvenskan och löven såg något inget annat lag har sett förr, en allsvensk hockeyspelare istället.

      …eller så har Löven åter igen gjort en helt patetiskt värdelös värvning igen.

  3. Matte

    Nu vet man ju inte allt som händer, men spontant känns det skit. Grönberg har gjort ett galet bra jobb med rekryteringarna (missarna städade han rätt snabbt bort) utan att ha äventyrat ekonomin, men framför allt har han arbetat metodiskt med mycket annat än bara spelare. Han har verkligen känts som sportsligt ansvarig. Dessutom har Björklöven för ovanlighetens skull hanterat sin verksamhet enat och professionellt utåt sett. Just därför hoppas jag verkligen inte att Jäger blir sportchef, för när Björklöven för en gångs skull lyckats ta sig ur inaveln…gå inte tillbaka till den!!

  4. Marty

    Men Jesper Jäger? Ska vi börja med svågerpolitiken igen? Har vi inte äntligen lyckats bli av med mentaliteten att det räcker med att heta Edlund, Jäger eller Wälitalo för att få en roll i föreningen? Vad har Jäger för sportchefkvaliteter egentligen? Lokalt har han mycket kontakter, men nationellt?

    Nej, ta en sportchef utifrån som kan se på föreningen med nyktra ögon.

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Fördelen med Käger att han verkligen kan se på föreningen med nyktra ögon samt att han verkligen inte är rädd för att ta obekväma beslut. En sportchef bör enligt mig ha en lokal förankring!

      • joz

        Din tolkning av lokal förankring blir lite extrem när Jäger, utan rutin eller erfarenhet av denna typ av position framställs som ett gott alternativ när hans enda merit är att han är just boende i Umeå och tidigare spelat i löven. Vi har varit där förr och jag har svårt att se ett ledande företag med expansionstankar inom näringslivet anställa chefer på samma premisser. Grönberg representerade det många fans länge påtalat; att kompetens tas in just pga kompetensen och då kommer den logiskt sett alltid utifrån, utanför närområdet.

        Jag vill påstå att en utnämning av Jäger skulle skapa kraftiga motsättningar mellan fans och förening och skapa en enorm press på alla inblandade.

        Här slår du ett slag för den nepotism som föreningen lidit av så länge, och som du själv kanske varit en del av?

        Jag hoppas, och många kräver, att styrelsen agerar professionellt här.

  5. Jn

    Titta vilka spelare vi har under kontrakt. Det är Blixts tänk, ta tillbaka Blixt och fortsätt kontinuiteten.

    • köpinglövet

      Du vill nog även ha tillbaks Jens Öhman som tränare också, nej inget mer en klubb för inbördes beundran utan nu har äntligen Björklöven kommit på rätt kurs och då ska vi inte ha in föredettingar.

      • Löjligt

        Hahaha…Löven VAR på rätt kurs men nu har man misskött sig och tappat alla ledare och spelare som va den nya stommen. Den rätta stommen.
        Nu är det redan kört eftersom det nu blivit stort och uppmärksammat i Sverige att spelare och ledare flyr från löven. Det kommer troligtvis bara att komma hit kompisar till de nuvarande cheferna och halvdana division1-spelare.

  6. Patrik

    När vi lix är inne på svågerpolitik; vad säger ni om Lars Briell? Driven i sitt yrke, jobbar i dag mot Stockholm. Borde ha ett kontaktnät affärsässigt iaf. Ett namn gott som något?

    • Svar

      Briell har alldeles för få kompisar i Lövens ledning och laga …i dagens läge. Därför får han inte något jobbförslag.
      Om kanske två år, så kommer det mesta vara sig likt i Löven med många gamla smittor tillbaka och om då Briell vill ha en hög pengar så kommer han få det.
      Men som sagt, just idag har han för lite kompisar bland kostymerna i löven.
      Ja, jag vet att det inte är så det ska funka i en seriös idrottsklubb…. Men det är ändå precis så det funkar i Löven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.