Öhman: ”Det är fortfarande lika kul”

Stefan Öhman stannar i Björklöven två år till. Precis det besked som fansen väntat på. Stefan Öhman själv, han ser inte att karriären är slut där.

– Du får återkomma om två år så får vi se, men jag ser inte att karriären ska behöva vara slut när det här kontraktet går ut, säger Stefan Öhman.

Jag tvivlar inte på att det kan vara möjligt att han faktiskt spelar längre än så.

Björklöven presenterade i dag att Stefan Öhman stannar i Björklöven 2 år.

Jag pratade med Stefan Öhman som berättade att han hela tiden velat stanna i Björklöven både för familjen och för det sportsliga. De skulle bara hittat fram till varandra fullt ut. Ni kan läsa mer på här inom kort om detta.

Här kommer lite extramaterial från den intervjun.

Hur känner du kring din säsong som varit?

– Det har känts väldigt bra. Sen även om jag spelar på en hög allsvensk nivå så vet man aldrig om det kommer att innebära att jag gör 30, 40 eller 50 poäng. Det är mycket som spelar in, men jag är nöjd med säsongen. Det var lite tufft i början precis som för laget. Jag kom från en säsong där jag spelat mycket med Jon och sen fick jag spela med väldigt många olika. Det var annorlunda, men sedan när laget blev bättre växte mitt spel också. Det funkade bra ihop med Mark och på slutet kändes det som att jag kunde spela med vem som helst. Det är en härlig känsla.

Hur gör du för att hålla dig så pass bra som 38-åring?

– Det handlar om du tar hand om din kropp. Det är som Mats Waltin säger. Det är detaljernas krig. Jag kompromissar inte med något i min träning. Jag är nogran med detaljerna och hur jag sköter min kropp. Det är också därför jag är sjuk så sällan och därför jag undviker vissa skador. Sedan finns det skador som du inte kan undvika, men det är en annan sak. Sedan bygger jag inte mitt spel på fart eller tuffa tacklingar utan på spelsinne och då kan du hålla längre som den typen av spelare.

Är det semester som gäller nu eller?

– Nej, det kanske inte är fullt blås, kroppen måste få vila lite, men jag är igång och tränar. Det gäller att använda tiden bra för att komma redo till nästa säsong.

Är det fortfarande lika kul?

– Hockey är det bästa jag vet och framförallt då att spela matcher, men jag är inte rädd för att prova nya saker i min träning. Där är jag hela tiden nyfiken och ser till att all typ av träning blir en utmaning och då blir det roligt också.

8 kommentarer

  1. patric

    TACK STEFAN ÖHMAN äntligen ett glädjande besked och så jävla viktigt
    Hoppas vi nu får in några stabila och spelskickliga backar:):):)
    Och en dröm att Kevin stannar men det blir nog inte så:(

    • Peter

      Haha nja Kevin stannar knappast. Han visade väldigt stor respekt för Hirsch som ”guru” och eftersom Löven kanske tänker göra sig av med Hirsch för att, enligt rykten, göra plats för Wälitalo igen, så kommer då också Kevin sticka.
      Kanske man väljer Göte Wälitalo framför Peter Hirsch+Kevin… skrämmande? Haha välkommen till det eventuella livet här i denna klubb.

  2. kaLLe aNKa

    ja det är kung att du blir kvar i Löven Stefan, att du fick 2 år var bra. Hoppas du fick en bra lön det förtjänar du. 🙂

    Dom som säger annat, vet inte mycket om ishockey och hur bra du är!

  3. genomtänkt

    Detta görs bara pga en sak. Om två år kommer man ha ett nytt billigt alternativ som huvudtränare. Va, utbildning? Rutin? Kunskaper? totalt oviktigt, han är ju kompis med ledningen och garanterat billig eftersom ingen annan vill ha honom som tränare.

    En tanke slog mig nu. Han kan bli spelande tränare i Löven nu. perfekt. billigare och totalt uselt och grym chans på division 1 nästa år med dubbelt så höga biljettpriser igen. Detta är perfekt

  4. Stefan

    Ser gärna att Hirsch blir kvar men familjen flyttar väl till Sundsvall…hans fru har väl fått jobb där…det är väl inte ens säkert att han vill vara kvar då ??

  5. SkanstullsLövet

    Det är ju för roligt hur vissa tror att bara för att Löven vill behålla en spelare/tränare/sportchef så blir det så, och annars så har man velat göra sig av med denne… Reality check: Universum kretsar inte kring Björklöven. Det finns vissa andra överväganden i livet som gör att t.ex. Waltin, Grönberg och Hirsch går vidare till något annat även fast Löven hade velat behålla dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.