Forwardsbutiken stängd

Det fortsätter att ramla in spelare till Björklövens trupp. i går presenterades Andreas Ollikainen och dagen innan blev Pär Edblom den 14:e forwarden och stängde därmed forwardsbutiken.

Vi börjar med en avhandling varför det har varit så tyst här senaste veckan. Jag har haft en vecka med sjukdom i familjen och sjukhusvistelse, så att driva denna kajplats i cyberrymden har inte legat högst upp på priolistan.

***

Med de två senaste tillskotten i Björklövens trupp återstår nu endast tre backplaster:

Målvakter:
Kevin Lindskoug 15/16
Andreas Ollikainen 15/16

Backar:
Stefan Andersson 15/16
Tommy Wargh 15/16
Jonas Emmerdahl 16/17 (Ny från Västerås)
Rasmus Edström 15/16
Lucas Ekeståhl-Jonsson 16/17 (Ny från Modo J20)
B6
B7
B8

Forwards:
Victor Ekeståhl Jonsson 15/16
Nicklas Johansson 15/16
Kim Karlsson 16/17
Mats Lavander 15/16
Felix Maegaard Scheel 15/16
Jon Palmebjörk 16/17
William Quist 15/16
Lucas Sandström 15/16
Jesper Thörnberg 15/16
Emil Wrenman 15/16+1
Stefan Öhman 16/17
Fredrik Hetta 16/17 (Ny från Pantern)
Alex Hutchings 15/16 (Ny från Eispiraten Crimmitschau)
Pär Edblom 16/17 (Ny från Södertälje)

Ledare:
Head Coach: Tommy Jonsson
Asst. Coach
Asst. Coach
Goalie Coach

Lämnar:
Henrik Nyberg (klubb ej klar)
Jonathan Harty (klubb ej klar)
Per Hållberg (klubb ej klar)
Alexander Hellström (Örebro)
Karl-Johan Lundström (slutar)
Johan Mattsson (Timrå)
Peter Hirsch (Timrå)
Mats Waltin (Södertälje)
Patric Wener (Klubb ej klar)
Simon Lundström (Tegs SK)

Om vi kollar igenom truppen så ser den väldigt intressant ut och med tanke på fjolårets framgångar så är min bedömning att en sämre placering än en sjundeplats är ett misslyckande och en femteplats är godkänt. Sportchef Daniel Johansson har fått ihop en spännande mix!

Men när juniorsidan är så eftersatt som den är (läs J20) så har att få ett slagkraftigt a-lag ett pris, nämligen stämpeln: ”Köpelag”. Om vi läser Björklöven vill, där det står ”Björklövens ungdomsverksamhet skall bilda basen för våra junior- och seniorlag” får dagens trupp med endast två egna produkter ses som ett kraftig misslyckande, tre om vi räknar Jon Palmebjörk och Tegs SK som egenprodukt, fem om vi räknar spelare från Västerbotten. Detta är den sämsta egna-produkt-facit sedan elitseriesäsongen 1993/94. Den gemensamma nämnaren då som nu är att J20 inte var prioriterad, vilket var en av anledningarna till att Hans ”Virus” Lindberg hoppade av som tränare inför den säsongen.

Hur som haver kommer Björklöven ställa upp med ett bra lag – men det hade varit roligare för publiken om det var mer Umeåpojkar i laget och här vill jag se en kraftansträngning från Björklöven, nu när a-laget har blivit ett etablerat lag i allsvenskan.

6 kommentarer

  1. BG Wikström

    Ta hand om dig och familjen Erik, det är verkligen det viktigaste. Vi hinner nog få veta Lövens förvärv, men visst är silly season spännande !

  2. mot SHL

    Snälla journalister, hjälp till och lyft den just nu viktigaste frågan av alla 😉 hur mycket kostar det att spela i gröna byxor och hjälmar? Pris ett just nu måste ju vara att få bort det svarta!

  3. kakmonstret 2.0

    Att Mark inte blir kvar till forman av osakra kort som Alex o Hetta gor anda att det kanns lite chansartat, Edblom kan ju dock om vi har tur kompensera det. Sa om Alex samt Hetta blir positiva injektioner och tar ratt steg i respektives utveckling ser truppen starkare ut offensivt. Jakligt synd bara att Hellstrom drog, Mike kan det bli lite hur som helst med kanns det som.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.